Mennyire jogszerű az hogy szakmunkásként dolgozik vki, szakmunkás mkörenek megfelelöen, ennek ellenére papiron segédmunkás és csak segédmunkásbért kap?
Teljesen mindegy a végzettséged, ha segédmunkásként kötöttél munkaszerzödést, akkor az számít.
Olyan nincs, hogy X végzettséggel csak annak megfelelö munkakörben leket valakit alkalmazni!
Ha te önként aláírtál olyan szerzödést, amiben ilyen státuszod és béred van, akkor minek alapján akarnál reklamálni? A szerzödés mindkét félre nézve kötelezö, a munkaadóra is, meg rád is.
Műanyagipari szakirányon végeztem vegyészmérnökként, gépkezelőnek vettek fel bruttó 126e-ért. A részleg teljes alapanyag és késztermék készletezése az én feladatom lett, anyaghibáknál ötleteket javaslatokat kellett adnom. Laborban dolgozok szabadsága esetén átettek oda kisegítő személynek, mindezt az alap feladatokat kiegészítendő.
A túlórákat nem fizették, hiszen teljesítménybérben az elkészült termékszám után járt a plusz pénz, folyamatosan kerestem állást, de nem jártam sikerrel.
Mikor egy laboráns elment máshova és egy mérnök is nyugdíjba vonult átvezényeltek teljes időben a helyükre. Két hetet kértek, hogy meghirdethessék az állásokat, ebből 3 lett. Részt vetem az interjún, mindkét pozíció esetén, ugyanazzal a 2 emberrel beszélgettem el. Kicsit vicces volt bementem 20 perc interjú, vártam 3 embert és ismételten 20 percben végigkérdezték ugyan azt, mint korábban.
A részlegvezetőmtől másnap megtudtam engem vesznek fel, de kell nekik 1-2 hét a papírmunka elvégzéséhez... 8 munkanappal később jött egy új emberke, mindenkivel nagylelkűen kezet fogott bemutatkozott, ő az új mérnök a laborban :)
A főnökömet "kérdőre vontam", megnyugtatott engem a laboráns pozícióra vettek fel, további 2 hét eltelt végeztem a laboráns feladatokat. Egyszer csak benyögte az új emberke, a fiának egyetem mellett milyen jó kis gyakorlati helye lehetne itt a laborba. Másnap már körbevezették és felvették részmunkaidőbe, engem visszatettek a gépkezelőnek, de részmunkaidőt elvárták volna mellette laboránsként fizetés nélkül heti 6nap 4órában + betanítani az új srácot
Megköszöntem a lehetőséget és nemet mondtam, erre a cég is megköszönte, hogy náluk dolgoztam. Az utolsó havi fizetésem nettó 37 250Ft-ra jött ki, hiába voltam heti 6 napot napi 10 órában a laborban.
Erre mit lehet mondani? IGAZUK VAN! Gépkezelő voltam csak teljesítménybérezésben, nem hoztam a gépen a darabszámot, papíron sosem dolgoztam a laborban, örülhetek, hogy a minimumot megadták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!