Nem megfelelően lett kifizetve a munkabérem a felmondás után. Mit lehet ilyenkor tenni? (bővebben lent)
Az előző munkahelyem felmondott nekem. Volt egy nettó összeg amit kézhez kaptam (150) ,ez 15 munkanapra volt megállapítva 12 órában ( persze papíron 4 órában voltam bejelentve..). A hónapban ledolgoztam még 7 munkanapot (hónap közepén szűnt meg a munkaviszonyom azonnali hatállyal) és mégis 30 ezer Ft-tal kevesebbet kaptam a fizetés átvételekor. A főnökökkel csak telefonon tudtam beszélni (nem voltak bent persze), érdemi választ se kaptam. A kérdés az, hogy érdemes ilyen esetben hivatalos útra terelni a dolgot, vagy ilyen piti összegnél nincs értelme?
Köszönöm az érdemi válaszokat.
Amit a munkaszerződésed tartalmaz, hivatalosan azt követelheted.
Amit azon felül dolgoztál, és azért kaptál zsebbe, arról nincs írás, nincs jogalapod azt követelni. Ha van benne tisztesség, zsebbe azt is kifizeti, ha nem adja önként, akkor az most bukta.
Nem pattognék a helyedben, mert téged is megbüntethetnek ezért..
Fekete pénzt elfogadni is szabály ellennes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!