Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondás írása! Ezt nekem...

Felmondás írása! Ezt nekem kell beírni, vagy majd a munkaáltató fogja kitölteni?

Figyelt kérdés

Adott a felmondásban egy olyan rész, hogy:

*** év **hó * napján kötött munkaszerződés alapján fennálló, határozatlan időtartamú munkaviszonyomat [...] **** év ** hó ** napján kezdődő, ????????? napos felmondási idővel, ##### év ##. hó ### napjára,

munkavállalói felmondással megszüntetem.

A "???" és "###" helyére nekem kell dátumokat, napot írnom, vagy hagyjak egy üres _______ részt, és így adjam be a főnöknek, hogy ők majd eldöntik, mennyi lesz a felmondási idő és mikor engednek el maguktól?

Bocsánat, ez életem első munkahelye.

2019. máj. 25. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az a legtisztább ha ezt velük beszéled meg. Nyugi, nem fognak bántani, kiabálni, vagy ilyesmi, ha mégis akkor az meg őket minősíti.
2019. máj. 25. 10:31
 2/7 anonim ***** válasza:

A napot mindenképpen be kell írnod hogy mikortól számít a felmondás! A felmondási időbe ne írj semmit, az megbeszélés kérdése.

2 példányban készírsd, és ott helyben írasd alá a főnökkel ha lehet.

2019. máj. 25. 12:04
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A felmondási idő kezdetéhez azt a napot írjam mikor átadom, vagy másnapi dátumot írjak rá? (Mert a felmondási idő ugye csak a felmondás beadását követő napon kezd el ketyegni ha jól tudom.)

2019. máj. 25. 12:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Miért hagynád üresen? Alap esetben 30 nap a felmondási idő, kivéve ha a szerződésed vagy a kollektív szerződés mást mond. De erről nyilván tudsz. 30 napot meg csak hozzá tudsz számolni a dátumhoz.
2019. máj. 25. 16:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Az ilyen felmondási formanyomtatványokat nyugodtan felejts el.

Te nem utasíthatod semmire a munkáltatót, nem döntheted el, hogy mi meddig tart és mikor kezdődik el. A munkaszerződésed, valamint a munka törvénykönyve az irányadó, erre nem kell figyelmeztetni a másik felet.

A felmondást Te írod, abba beleírni nem írjon bele senki.

Két egyező példányban (akár kockás papírra is), és nem fogod felhinni, de bőven elég ennyi:

Munkáltató neve, címe

Alulírott Gipsz Jakab (zárójelbe a személyes adataid), az X. Y. napjától fennálló munkaviszonyomat a mai nappal felmondom.

Dátum, és az aláírásod...

A felmondási idő a felmondás közlését (átadását) követő napon indul el, lényegtelen, hogy milyen dátumokat írsz bele, ezért nincs is értelme beleírni.

A munkáltatónak kutya kötelessége tudni, hogy ha átvett egy felmondást, milyen határidőkhöz kell tartania magát, mit ír elő a törvény, mi mikor jár le.

Tehát Te hiába írod bele, hogy június 26. napjára megszünteted a munkaviszonyt, ha mondjuk rosszul számoltál, senkit nem fog érdekelni, ha a cég törvényesen jár el. Ne írj ilyeneket bele, felesleges...

A felmondási időt a szerződésed tartalmazza, ha nem tartalmazza és nincs a cégnél kollektív szerződés, amiben szerepelne a felmondási idő, akkor az MT a mérvadó. Az MT szerint a felmondási idő dolgozói felmondás esetén 30 nap.

Ha a dolgozó mond fel, a munkáltató nem köteles a felmondási idő felének megfelelő időtartamra a munkavégzés alól felmenteni Őt. Az csak a munkáltatói felmondás esetén kötelező.

A felmondási idő a felmondás közlését követő napon elindul, és a meghatározott idő elteltével letelik, mindegy, hogy mi történik alatta. Semmi nem szakítja meg, nem hosszabbítja meg a felmondási időt.

A felmondási időt le kell tölteni. Ez nem jelenti azt, hogy kizárólag munkával telhet el. Lehetsz alatta szabadságon, keresőképtelen állományban, vagy akár fizetés nélküli szabadságon is, ha úgy adódik.

A felmondási időt naptári napban számoljuk!

Ha nem szeretnéd a felmondási időt letölteni, akkor írd bele a felmondásodba, hogy kéred tekintsenek el a felmondási idődtől.

Ha engedélyeznék, akkor azt adják írásba. Bőven jó az is, ha ráírják a nálad maradó felmondási iratodon, hogy "Engedélyezve", vagy "Hozzájárulok", stb.

2019. máj. 26. 05:22
 6/7 Riki miller válasza:

ez a te szuverén döntésed kitöltöd a felmondási lapot , de az indokba elég ha csak annyit írsz hogy csak vagy mert.

az olyan szöveget szerintem kerüld hogy :_

-már nem bírok itt dolgozni,

-nem bírom a kollégákat,

mert a leendő munkahejeden ezt ellenőrizhetik

2019. máj. 27. 13:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkitől a válaszokat, csodás napom van, mert túlvagyok rajta és már alig várom az utolsó napom :D
2019. máj. 27. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!