Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún HR-es tegeződik...

Állásinterjún HR-es tegeződik az megszokott?

Figyelt kérdés

A Boschhoz hívtak be állásinterjúra, a telefonban és a meghívó levélben is tegeztek.

Ez multiknál megszokott és céges policy vagy csak véletlen?

2020. ápr. 29. 09:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
@6 Nagy különbség, hogy leendő kollégaként elvárom, hogy senkivel ne kelljen magázódnom, eléggé megváltoztak ebben az igények. Soha nem is magáznék vissza, meg amúgy is kerülöm a magázódást, legyen az a fogorvosom vagy egy boltos.
2020. ápr. 29. 12:13
 12/18 anonim ***** válasza:
76%
Úgyse vesznek fel most.
2020. ápr. 29. 14:35
 13/18 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem megszokott. Én eddig minden interjún tegeződtem és csak segített ellazulni.
2020. ápr. 29. 15:36
 14/18 anonim ***** válasza:
90%

Nem voltam életemben túl sok interjún, de mindegyiken tegeződés ment.

Egyébként meg csendőrpertu maximum nagy korkülönbség esetén létezik, de munkahelyen még akkor sem fogadnám el. Ha magáznak interjún, akkor én is magázódok, ha tegeznek, akkor én is tegezek.

2020. ápr. 29. 18:51
 15/18 anonim ***** válasza:
93%

6., tenyleg rohejes, amikor egy szo szerint szaz eves szokasra hivatkozol. Csodalatos HR-es lehettel, remelem nem emberekkel foglalkoztal nap mint nap...

Az elottem szolok leirtak, hogy hacsak nem kulonosen idos emberekkel es nem kiugroan nagy korkulonbsegu emberek kozott (10 vs 40 mondjuk), akkor elfogadhato a tegezodes. Meginkabb emailben, ahol mar 25 eve is - amikor a net elkezdett elerheto lenni es amikor a Netikett is kialakult - ez volt az alapertelmezett. (Attol meg vannak erosen formalis leveleknek helye, de nagyon ritkan.)

2020. ápr. 29. 23:53
 16/18 anonim válasza:
100%

Na erre valószínűleg nem számítottál, de engem is hívtak ugyanonnan, de már sikerült máshol elhelyezkednem (mérnökként). Személyes véleményt írok: egy komolyabb cég, egy komoly állással kapcsolatban minden esetben (még telefonon is) első alkalommal magázni fog és felajánlja, hogy a gördülékenyebb kommunikáció érdekében tegeződjetek (gondolom Te is fiatal vagy). Legalábbis nekem volt pár interjúm telefonon nagyobb multikkal, utána videochaten is és mindig ez volt a precedens.

Nálam kapásból rossz első benyomást keltett és szerintem árulkodó az ott zajló folyamatokról és munkakörnyezetről, de mint mondtam, ez az én személyes véleményem.

2020. máj. 1. 19:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Tényleg van ott felvétel?
2020. máj. 1. 20:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Cégtől függ, de ha levélben és telefonban tegeznek, akkor az interjún is illik tegeződni.
2020. máj. 5. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!