Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún HR-es tegeződik...

Állásinterjún HR-es tegeződik az megszokott?

Figyelt kérdés

A Boschhoz hívtak be állásinterjúra, a telefonban és a meghívó levélben is tegeztek.

Ez multiknál megszokott és céges policy vagy csak véletlen?

2020. ápr. 29. 09:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán jellemző, hogy valakivel, aki nem ott dolgozik és akivel nem is talákoztak még, azzal tegeződnek. A HRes, akivel beszéltél ilyen. Nincs ilyen "céges policy", hogy tegeződni kell minden ismeretlennel.

Általában első találkozáskor szokás felajánlani, hogy tegeződjetek, mert egyszerűbb.

2020. ápr. 29. 10:03
 2/18 anonim ***** válasza:
25%

Maradj a magázódásnál!

Ők a leendő gazdáid, nem a haverjaid.

(Hová? Hatvanba? Mert onnan most raknak ki 800!!! embert!)

2020. ápr. 29. 10:06
 3/18 A kérdező kommentje:

# 2

Nem, Miskolcra a Power Tools gyárukba. Az nem autóipari, gondolom kisebb a probléma.

2020. ápr. 29. 10:13
 4/18 anonim ***** válasza:
98%

Eléggé hülyének fognak nézni ha a 2esre hallgatsz és miközben ők tegeznek téged, te magázod őket.. vagy a HRes is áttér magázódásra és megállapítja, hogy rugalmatlan maradi vagy, vagy felajánlja, hogy tegeződjetek és rugalmatlannak, maradinak tart amiért magáztad, miközben ő tegezett.

Szóval ha tegeznek, akkor nyugodtan tegeződj, semmi udvariatlanság nincs benne, a 2es nem olvasta el rendesen a kérdést.

2020. ápr. 29. 10:21
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Kapok havi pár megkeresést, idejét nem tudom, hogy mikor magáztak utoljára.
2020. ápr. 29. 10:23
 6/18 anonim ***** válasza:
35%

4.-nek.

"

A csendőr-pertu kifejezés eredete még az 1920-1930-as évek Magyarországára vezethető vissza, amikor is a csendőrök a magázódó civillel szemben gyakran használták a tegeződő formát. Az ilyen fajta viszonzatlan tegeződés, illetve az engedély nélküli tegezés megkezdése, az etikett szabályainak durva megszegését jelentette. Ezzel a magatartással a hatalom erőteljes és sok esetben indokolatlan gyakorlására tettek kísérletet. Ezen idő óta sokat változott a rendőri hozzáállás, ma már legtöbb esetben az etikett szabályainak megfelelően történik civil és az eljáró hivatásos személy közötti kommunikáció. A csendőr-pertu kifejezés azonban megmaradt a köznyelvben, ami továbbra is az egyoldalú tegeződést jelenti. Ennek manapság a leggyakoribb esete, amikor fiatalkorúakkal szemben tegeződve beszélnek a felnőttek, miközben ők elvárják a magázásukat. Ekkor egyetlen felnőtt sem követ el etikett normasértést, azonban ennek az időszaknak a végét legkésőbb a fiatalkorú nagykorúságának elérése kell , hogy jelentse. Tekintettel arra, hogy pontosan meghatározott, szabályba foglalt időpont nincs ezen időszak lezárásához, nem bántó ha a fiatalkorú 17-18. életévének betöltésétől visszamagázni, ha a felnőtt még mindig nem ajánlja fel a kölcsönös tegeződést.

A protokoll etikett előírásai szerint, a tegeződés csak felajánlás után elfogadható megszólítási forma, az egymást nem, vagy csak alig ismerő személyek között. Amennyiben, ha a fiatalabbnak, vagy alacsonyabb rangú személynek, vagy eltérő neműek esetében, a férfinak felajánlják a tegeződés közvetlenebb formáját, akkor azt nem illik visszautasítani. A tegeződés engedélyezése egy udvarias gesztus, amit illik kellő tisztelettel viszonozni. Bizonyos társadalmi rangok és korok képviselőinek automatikusan kijár a tiszteletteljes magázódás. Ilyen személyekkel szemben megengedhetetlen a tegeződés kezdeményezése. A köztársasági elnök, miniszterelnök, országház elnöke, egyházi főméltóságok, stb. személyükben hordozzák a legmagasabb rangot, ezért velük szemben minden esetben a magázódás az előírt."

Egy volt HR-es. 8 év.

2020. ápr. 29. 10:28
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem eddig mindig magáztak, még az is, aki velem egyidős, azaz huszonvéves volt. Talán az első találkozásnál ajánlotta fel, hogy tegeződjünk
2020. ápr. 29. 10:34
 8/18 anonim ***** válasza:
91%
6os: látod az a különbség, hogy volt HRes vagy és egy 1920as években elterjedt szokást idézel. Ma már más világ van. Ha valaki tegez, azt teljesen normális visszategezni és az a furcsa, ha az egyik magázódik, a másik meg tegeződik. Az 1920as években a szülőket is magázták a gyerekek, miközben azok a gyerekeket tegezték. 2020 van, nem 1920-30, vagy 1970.
2020. ápr. 29. 10:40
 9/18 anonim ***** válasza:
81%

#6, én a 16 éves pénztáros gyereket is magázom, pedig 43 éves vagyok, mert nem hozom abba a helyzetbe, hogy azon kelljen morfondírozzon, hogy "mekkora bunkó a "néni", hogy tegez, vajon, ha visszategezem, akkor megsértődik-e?"

Ha engem letegez egy HR-es vagy a cégvezető akár, akkor tegeződés a válasz is, ha nem tetszik neki, akkor ne akarja, hogy oda menjek dolgozni!

A világ legnagyobb bunkósága elvárni, hogy magázzanak, ha te tegezel valakit, nem vagy magasabb rangú a munkavállalónál.

Egyetlen esetben elfogadott, hogy magázódás legyen az elvárt a tegeződésre válaszul, ha rangban és korban is jóval magasabban van az illető pl. nagypapa-unoka, tanár és általános iskolás diák, középiskolában már elvárható szerintem, hogy hacsak nem sokkal idősebb a tanár, akkor magázza a diákokat is. Egyetemen, meg aki minket magáz, azt magázzuk, aki tegez, azt tegezzük (és még a tegezős tanárok kérdezték meg előre, hogy nem-e probléma).

De nézzünk egy más szituációt - Találkozom Magyarország elnökével

2000-ben én 23 éves voltam, Göncz Árpád 78, ha tegezne magázást kapna vissza

2020 43 éves vagyok, Áder János 59 éves, ha tegezne, visszategezném.

A csendőrpertudat meg oda dugjad fel, ahová való!

2020. ápr. 29. 11:37
 10/18 anonim ***** válasza:
81%
"Ők a leendő gazdáid, nem a haverjaid." - nem a gazdáim, a munkaadó nem rendelkezik felettem, mert nem rabszolga vagyok, hanem megvásárolja a munkaerőmet egy szerződés keretében
2020. ápr. 29. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!