Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elfogadnál egy vezetői állást...

Elfogadnál egy vezetői állást így? Részletek lent!

Figyelt kérdés

A szitu: 30 éves vagyok, 10 éve a szakmámban, 1 éve dolgozom a jelenlegi cégnél. Az üzemvezető felmondott, 2,5 éve volt a cégnél ebből 1 évet volt üzemvezető.

Kezdjük a pozitív dolgokkal:

- céges autó (1 éves Vw) korlátlan használattal

- a jelenlegi fizumtól nettóban bő 150 ezerrel magasabb bér havonta

- a többi vezető normális

Negatív:

- kevés vezetői tapasztalatom van

- egy óvodás szintű tulajdonos: a korábbi vezető ötleteit terveit egytől egyik folyamatosan elutasította, mondván "szükségtelen, drága" noha a cég alig alig van életben, és a megoldás tőlünk várja,

- A tulajról egyéb: jóban voltak az eddigi vezetővel, de folyamatos számonkérés "seggberúgás" napi szinten üvöltözés jelen volt. Makacs, pénzéhes, nincs fogalma a folyamatokról, ha kell valami akkor azonnal legyen meg, sokszor 1 heti munka 1 napban sűrítve.

Ha más ad jó ötletet nem fogadja el, csak akkor jó az ötlet, ha ő találja ki.

- a tulaj nem magyar, anyanyelvi szinten nem beszélem az ő nyelvét

- nyakamba szakadna kb 60 fős üzem vezetése akik a "gondjaik" 70-80%-ával megtalálnak személyesen.

- minden oldalról nyomás: tulaj, dolgozók, ügyfelek, beszállítók (tartozások)

- a dolgozók magas lovon ülnek, nincs munkahelyi fegyelem, tudják, hogy ha kirúgjuk őket, csak rosszabbak jönnek,

- fura lenne a helyzet hogy 30 évesen dirigálok 50-60 éves szakembereknek vagy olykor kiabálok velük (még ha jogos is)

Magamról: világ életemben szerettem volna feljebb kerülni, vezetői pozícióba,

nem tudok az emberekkel lelkiismeretesen foglalkozni, afféle vaskalapos irányító lennék, hiszen az első munkahelyemen, ahol éveket töltöttem ilyen tulaj volt. Ott kb katonai fegyelem állt nap mint nap.

Jól kommunikálok, de a meggyőzés nem az erősségem, ajtót mutatnák bárkinek aki 2-3 adjára sem csinálja meg amit kérek, vagy amire utasítom (munkakörén belül, kívül)

A motiváló erő tulajdonképp a fegyelem és rend lenne a dolgozóknak.

2020. ápr. 27. 11:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Tok jo hogy nem nekem kellett ezt ilyen hosszan leirni.. Pontosan erre utaltam en is. Nagyon nagy tevesdesben vagy, hogy mi szamit alapos indoknak es hogyan lehet egy munkavallalonak felmondani.

A masodik fele is tökéletesen igaz. En sem azt a fonokom tisztelem a legjobban aki a legtobbet kiabal. Hanem aki kepes emberként viselkedni, motivalni. Es ha esetleg hibazok valamit, akkor nem leordit, hanem normalis hangnemben basz le.

18as vagyok

2020. ápr. 28. 20:18
 22/28 anonim ***** válasza:
68%

Jaj nem rágtam végig minden hozzászólást, de ne ezen pattogjatok már, hogy kit tud kirúgni meg kit nem :D A munkaügyi bíróság nem az egyszeri melós játszótere, hanem a vezetők, meg a pénzesek szoktak oda futkosni. Szerintetek majd hónapokig meg évekig fog pereskedni a volt cégével valaki, akinek jellemzően nincs 1-2 havi megtakarítása sem?

Hát hány tízezer embert küldenek el egy évben "közös megegyezéssel" és ebből mennyi per lesz? És mennyi lesz az, amit végig is visz a sértett és nyer? Legyünk már realisták...

2020. ápr. 28. 21:05
 23/28 anonim ***** válasza:

Nyilvan igazad van. A legtobben becsicskulnak es alairjak a kozos megegyezest mert fogalmuk sincs a jogaikrol.

Velem ezt nem tudnak megtenni, es siman feljelentenem oket. Vagy fenyegetnem oket a feljelentessel.

Ismerek egy sztorit a varosbol. Nem kamu, faszikam melos ember, nem akartak megadni a berminimimuot. Jart volna neki, tobbszor jelezte, elhajtottak.

Faszi fogta, feljelentette oket, jott a vizsgalat, erre ot kirugtak valami szar indokkal. Bumm munkaugyi birosag, megnyerte, visszamenoleg 3evre megkapta a kulonbozetet, plusz egyeb karterites, plusz vissza kellett venniuk.

Onnantol meg vagy 2evig allomanyban volt(bejarni nem kellett) mig nyugdijba nem ment.

Azota a raktaros, targoncas akinek papirja van nem anyagmozgatókent van minimalberen, hanem szakmunkasberert dolgozik a cegnel. Es mindenki akinek jart volna, megkapta visszamenoleg a berkulonbseget..

Cegnek par millaba fajt a dolog, mondjuk vissza is vette, mert elvette a motivacios beruket, de attol meg a ceg rabszott.

2020. ápr. 29. 06:13
 24/28 A kérdező kommentje:

21:05-el értek egyet.

utsó: lehet előfordul ilyen is, de 95%ban az emberek nem cécőznak, és nincs vagy nem akarnak sok pénzt időt belefeccölni a pereskedésbe, pláne akinek egyéb vaj is van a füle mögött.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy akik itt írják, hogy huuu biztos nem fogadnám el a helyedben mert nem vagy alkalmas rá, ha Ő állna itt, és megkérdeznék, figyelj akarsz e jóval többet keresni, meg céges kocsit korlátlan használattal, vajon nemet mondana-e....

2020. ápr. 29. 08:05
 25/28 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező nem a munkaügyi bíróság a lényeg (ami egyébként se húzza évekig, mint a normál bíróság), hanem a főnökeid se fogják örömmel nézni ha embereket rúgsz ki és mondanak fel, mert nem tudsz normálisan fegyelmezni, ösztönözni, vagy egyszerűen csak viselkedni, ezért új embereket kell felvenni (hirdetni, interjúztatni, betanítani). Ha hirtelen megugrik a vezetésed alatt a felmondó/kirúgott emberek száma, akkor nem dícsérni fognak az biztos.

És én huuu biztosan nem fogadnám el ha úgy gondolom, hogy olyan főnök tudnék csak lenni, mint te. A céges autó teljesen hidegen hagyna, a magasabb fizetés jól jönne, de nem mindenáron.

Van önkritikám és nem vállalnék el olyan munkát, amire tudom, hogy alkalmatlan vagyok a megfelelő tudás megszerzése nélkül.

2020. ápr. 29. 09:25
 26/28 anonim ***** válasza:

"figyelj akarsz e jóval többet keresni, meg céges kocsit korlátlan használattal, vajon nemet mondana-e...."

Te csak a pénzért filózol ezen. Az első mondataidtól ez jön le. Lehet hogy még is tipikus főnök alkat vagy. :D

Egyébként az a havi 150-250 eft nettó nem egy olyan eget verő összeg, bár nyilván függ a jelenlegi fizetéstől. Az a baj nem csak téged nem tisztelnek, hanem te sem tiszteled (már most) a jövendőbeli beosztottjaidat. Ez semmilyen szinten nem lesz előnyös számodra a pénzen kívül. Ha csak az kell, csináld.

2020. ápr. 29. 09:52
 27/28 anonim ***** válasza:

"Nyilvan igazad van. A legtobben becsicskulnak es alairjak a kozos megegyezest mert fogalmuk sincs a jogaikrol."

Jó, az a sztori amit leírtál egyértelműen jogsértés, igen. De a kérdező itt nem ilyenről beszél, hanem a leírása alapján engedetlen, fegyelmezetlen munkatársaktól szabadulna meg, amire egyébként megvan minden jogi lehetősége is. Gondolom írásbeli figyelmeztetést ő is ki tud állítani, mert láthatóan nem analfabéta. Innentől pedig vagy komolyan veszi a munkás, vagy tovább játssza az agyát, amíg össze nem gyűlik annyi figyelmeztetés, ami elég az elbocsájtáshoz. Törvényileg valami 2-3 kell, ha jól emlékszem.

Meg egyébként az is elég nagy érvágás valakinek, ha nem azonnal küldik el, hanem megkapja az 1-2 hónap felmondási idejét. Senki sem szeretne (főleg most egy válság küszöbén) a saját hülyesége miatt munka után futkosni.

"Van önkritikám és nem vállalnék el olyan munkát, amire tudom, hogy alkalmatlan vagyok a megfelelő tudás megszerzése nélkül."

És hol szerzed meg a megfelelő tudást, ha nem a gyakorlatban?

És miért gondolod, hogy ő most az első napján kib..szná a melósok felét? Erről szó se volt.

"Te csak a pénzért filózol ezen. Az első mondataidtól ez jön le. Lehet hogy még is tipikus főnök alkat vagy. :D"

Ki a franc nem a pénzt nézné ilyen esetben? :D

Ismerősöm melóhelyén a főnöke valami 15 ezerrel keres többet mint ő. (Ilyen nettó 300-400-as sávokról beszélünk.) Úgy kell lasszóval fogni az embereket, akik hajlandóak az ezzel járó plusz feladatokat vállalni ezért a röhejes zsebpénzért. Ne hazudjátok már nekem, hogy ti nem a pénzért dolgoztok elsődlegesen, mert cserepes a szám és nem akarok röhögni.

2020. ápr. 29. 10:29
 28/28 A kérdező kommentje:

szintén az utolsóval értek egyet.

mindenkit a pénz motivál.

és nem multicéget kell elképzelni.

Főnököm csak egyben a tulaj lenne, mindenki más velem egy szinten, vagy alattam. A tulajt csak a pénz és üzlet érdekli semmi más. Egyik vezetőt sem tiszteli, nemhogy a munkásokat.

2020. ápr. 29. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!