Elfogadnál egy vezetői állást így? Részletek lent!
A szitu: 30 éves vagyok, 10 éve a szakmámban, 1 éve dolgozom a jelenlegi cégnél. Az üzemvezető felmondott, 2,5 éve volt a cégnél ebből 1 évet volt üzemvezető.
Kezdjük a pozitív dolgokkal:
- céges autó (1 éves Vw) korlátlan használattal
- a jelenlegi fizumtól nettóban bő 150 ezerrel magasabb bér havonta
- a többi vezető normális
Negatív:
- kevés vezetői tapasztalatom van
- egy óvodás szintű tulajdonos: a korábbi vezető ötleteit terveit egytől egyik folyamatosan elutasította, mondván "szükségtelen, drága" noha a cég alig alig van életben, és a megoldás tőlünk várja,
- A tulajról egyéb: jóban voltak az eddigi vezetővel, de folyamatos számonkérés "seggberúgás" napi szinten üvöltözés jelen volt. Makacs, pénzéhes, nincs fogalma a folyamatokról, ha kell valami akkor azonnal legyen meg, sokszor 1 heti munka 1 napban sűrítve.
Ha más ad jó ötletet nem fogadja el, csak akkor jó az ötlet, ha ő találja ki.
- a tulaj nem magyar, anyanyelvi szinten nem beszélem az ő nyelvét
- nyakamba szakadna kb 60 fős üzem vezetése akik a "gondjaik" 70-80%-ával megtalálnak személyesen.
- minden oldalról nyomás: tulaj, dolgozók, ügyfelek, beszállítók (tartozások)
- a dolgozók magas lovon ülnek, nincs munkahelyi fegyelem, tudják, hogy ha kirúgjuk őket, csak rosszabbak jönnek,
- fura lenne a helyzet hogy 30 évesen dirigálok 50-60 éves szakembereknek vagy olykor kiabálok velük (még ha jogos is)
Magamról: világ életemben szerettem volna feljebb kerülni, vezetői pozícióba,
nem tudok az emberekkel lelkiismeretesen foglalkozni, afféle vaskalapos irányító lennék, hiszen az első munkahelyemen, ahol éveket töltöttem ilyen tulaj volt. Ott kb katonai fegyelem állt nap mint nap.
Jól kommunikálok, de a meggyőzés nem az erősségem, ajtót mutatnák bárkinek aki 2-3 adjára sem csinálja meg amit kérek, vagy amire utasítom (munkakörén belül, kívül)
A motiváló erő tulajdonképp a fegyelem és rend lenne a dolgozóknak.
el
én egy hasonló helyzetben nem tettem, pedig győzködtek
jóval fiatalabb is voltam mint te
megbántam: az állásomba került, karriert kellett váltanom és 10 évvel visszavetette a karrierem
Balerina szeretnék lenni, ez a vyerekkori álmom. 32 éves vagyok, 80kg, de felajánlottak egy balerina állást. Sose táncoltam még, ritmusérzékem sincs, de talán le tudnék fogyni, meg évezném, hogy szól a zene. Egy zsák pénzt fizetnek. Elvállaljam? Utána jól mutatni a CVmben.
Na hát ez a kérdés kb ilyen. A leírtak alapján tökéletesen alkalmatlan vagy. És egy nákoló vezetőt még körbe is röhögnének. Asztalra csapni, kirúgni embereket mindenki tud, egy hisztis gyerek is.
Szóval nem vállalnám el.
A legrosszabb esetben emberek mondanak fel mert egy olyan főnök lesz, aki katonás fegyelmet akar. Legrosszabb esetben kiderül, hogy nem jó főnök és utálják az emberek, ezért elküldik, vagy nem küldik el, ott marad és úgy utálják az emberek. Legrosszabb esetben rájön, hogy nagyon rossz főnök és nem akar többé főnök lenni.
Mindez megelőzhető ha előtte tanulja hogyan is kell bánni az emberekkel, mitől jó főnök a jó főnök és hogyan tudja ösztönözni az embereket.
"Mindez megelőzhető ha előtte tanulja hogyan is kell bánni az emberekkel, mitől jó főnök a jó főnök és hogyan tudja ösztönözni az embereket."
És mi a garancia, hogy ha ezt a lehetőséget elszalaszja és nekiáll ilyet tanulni (amit amúgy nem lehet tanulni elméletben), utána lesz még záros határidőn belül ilyen lehetősége?
Most kell kipróbálnia magát és közben tanulni.
"személyes, vagy érdekellentétre hivatkozva, vagy munkahelyi fegyelem megsértésére vonatkozva biztosan ki lehet úgy rúgni bárkit, hogy az jogilag ne legyen támadható, ha arra kerülne a sor"
Anyad hogy van? Miota lehet valakit azert kirugni mert személyes ellenteted van vele? Léteznek am munkavallaloi jogok is.
Mellesleg nagy koponya lehetsz ha gyakorira jarsz karriertanacsadasra. 😂
utolsó: a tiéd.
láttam én már olyan indokokat elbocsájtásba hogy khm...
Mégis hova járjak, ha tanácsra van szükségem, és túl vagyok már az ismerősi, családi körökön?
Nem értem mi a gond ezzel...Mindenki leírja a véleményét anonim, én pedig eldöntöm, melyikre hallgatok, melyikre nem.
Összeférhetetlenségnek hívják, és ha megfelelő indokot teszünk alá meg is van az elbocsájtás.
De ha elvállalnám sem ez lenne a cél, hanem a fegyelem létrehozása.
Nem a 18as vagyok, de nincs ettől még igazad kérdező.
Összeférhetetlenségnek nem azt hívják, ha két ember nem képes együtt dolgozni. Ha ezt komolyan gondolod, akkor tényleg ne legyél főnök, mert alapvető dolgokkal nem vagy tisztában és ragaszkodsz ahhoz, amit nem jól tudsz.
"ha megfelelő indokot teszünk alá meg is van az elbocsájtás." Na ez az, hogy megfelelő indok kell. Az nem megfelelő indok, hogy nem szeretem ezt az embert, vagy nem tudok vele együtt dolgozni. Az megfelelő indok ha nem végzi el időre, rendesen a munkáját. Ezt pedig bizonyítani kell. A munkaügyi bíróság pedig legtöbbször a munkavállalónak ad igazat ha nem alapos az indok.
"De ha elvállalnám sem ez lenne a cél, hanem a fegyelem létrehozása." Nem attól lesz fegyelem, hogy te mindenkivel úgy bánsz, mint egy börtönőr. A fegyelem és a jó munkavégzés feltétele egy jó főnök, akit a dolgozók tisztelnek, odafigyelnek arra, amit mond, mert becsülik, emberként viselkedik velük és nem rabszolgaként. Látom ez a fegyelem dolgo beragadt neked, csak az a gond, hogy nem tudod hogyan érheted el. Azzal ha utasítgatsz, fenyegetsz embereket soha nem fogsz fegyelmet elérni, sőt! Azzal azt éred el, hogy amíg ott vagy és látod mit csinálnak, addig dolgoznak, aztán amikor nem látod, akkor meg csakazértse. Mert miért dolgoznának rendesen olyannak, aki nem viselkedik velük normálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!