Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mostani helyzetben jogos...

A mostani helyzetben jogos az, hogy a főnököm visszatartja a munkabérem elég nagy részét?

Figyelt kérdés

Dohányboltban dolgozom, a forgalmunk a vírustól teljesen független sőt lehet mondani azt is,hogy meg jobb is,hisz sok nagyvárosi leköltözött vidékre,így nem csak helyiek jönnek,hanem mások is. A munka idönk sem csökkent,ugyanúgy 180órát dolgozom, most konkrétan a márciusról van szó...ja és március 15.én is 12órában nyitva voltam. A havi bérünk hivatalosan 140ezer és még 30.000ftot kaptunk minden hónapban boritékba.

Most,hogy megkaptam a márciusi fizetésem,szintén elküldték a 140 ezret de kérnek belőle vissza 26.000 ftot és meg a 30.000ft boritékos pénzt sem kapom meg. Azt mondta a vészre való tekintettel levette a pénzünket 114.000ftra 12órába.

Nem kaptam erről semmi értesítést, figyelmeztetést vagy szerződés módosítást.

Felhivtam,hogy ez most hogyan van de annyit válaszolt hogy majd ha vége lesz a visusnak megkapom. De addig? 56.000ftot vont le csak úgy. Most húsvétkor,hogy kijött rendelet is ott dolgoztam neki nagy péntektől hétfőig mindennap reggel 6-tól 15:00ig...se pirosbetüs ünnep se semmi...

Jogilag nem tudom ez mennyire szabályos gondolom semennyire, de tenni sem tudok semmit..gondolom felmondhatok de ebben az időszakban nincs más munka lehetőseg nagyon.

50.000ft a hitelem, 20.000ftert tankolok minden hónapban hogy eljárjak dolgozni(ezt sem támogatják)

A rezsim 30.000ft

14.000ft marad egész hónapra

Tudom hogy vannak akik ennél kevesebből élnek és befoghatom még így is, csak az a baj rengeteget dolgozom és a szerződésemben nem ez áll.

Ti mit tennétek?

#vírus #jogtalan #Fizetés visszatartás
2020. ápr. 13. 13:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Univer csöves gyár 8 általánost végzetteknek.:D
2020. ápr. 14. 16:54
 12/13 anonim válasza:
Öhm...a 30 ezerre ihatsz hideg vizet, azt vagy adja vagy nem, igazából a béredhez hogy nyúl hozzá? Elutal neked 140 ezret te meg leveszed a pénzt a számládról és vissza adsz neki belőle? Úr isten...:D :D Ne adj neki semmi lóvét vissza, és keress másik állást, én inkább éhen halnék minthogy ilyen görénynek dolgozzak.
2020. máj. 11. 15:21
 13/13 anonim ***** válasza:
Tényleg, azóta mi a helyzet?
2020. máj. 11. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!