A mostani helyzetben jogos az, hogy a főnököm visszatartja a munkabérem elég nagy részét?
Dohányboltban dolgozom, a forgalmunk a vírustól teljesen független sőt lehet mondani azt is,hogy meg jobb is,hisz sok nagyvárosi leköltözött vidékre,így nem csak helyiek jönnek,hanem mások is. A munka idönk sem csökkent,ugyanúgy 180órát dolgozom, most konkrétan a márciusról van szó...ja és március 15.én is 12órában nyitva voltam. A havi bérünk hivatalosan 140ezer és még 30.000ftot kaptunk minden hónapban boritékba.
Most,hogy megkaptam a márciusi fizetésem,szintén elküldték a 140 ezret de kérnek belőle vissza 26.000 ftot és meg a 30.000ft boritékos pénzt sem kapom meg. Azt mondta a vészre való tekintettel levette a pénzünket 114.000ftra 12órába.
Nem kaptam erről semmi értesítést, figyelmeztetést vagy szerződés módosítást.
Felhivtam,hogy ez most hogyan van de annyit válaszolt hogy majd ha vége lesz a visusnak megkapom. De addig? 56.000ftot vont le csak úgy. Most húsvétkor,hogy kijött rendelet is ott dolgoztam neki nagy péntektől hétfőig mindennap reggel 6-tól 15:00ig...se pirosbetüs ünnep se semmi...
Jogilag nem tudom ez mennyire szabályos gondolom semennyire, de tenni sem tudok semmit..gondolom felmondhatok de ebben az időszakban nincs más munka lehetőseg nagyon.
50.000ft a hitelem, 20.000ftert tankolok minden hónapban hogy eljárjak dolgozni(ezt sem támogatják)
A rezsim 30.000ft
14.000ft marad egész hónapra
Tudom hogy vannak akik ennél kevesebből élnek és befoghatom még így is, csak az a baj rengeteget dolgozom és a szerződésemben nem ez áll.
Ti mit tennétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!