Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nektek mennyi vésztartalékotok...

Nektek mennyi vésztartalékotok van?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben kezdek elmélyülni a pénzügyi cikkek között és a legtöbb helyen azt ajánlják, hogy legyen 3-6 havi vésztartaléka az embernek. Kíváncsi vagyok, hogy ez tényleg ilyen átlagos jelenség és én vagyok lemaradva vagy inkább csak álom?

Én jelenleg lakásra gyűjtök, így minden felesleges pénz arra megy félre, de nincs külön kifejezett vésztartalékom, de így belegondolva tényleg rosszul esne a lakásra szánt pénzből fedezni valami nagyobb gondot.

Nektek?

2020. ápr. 11. 14:17
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
78%
1 havi
2020. ápr. 12. 00:33
 22/37 anonim ***** válasza:
69%

2 hónapot kitudok vele húzni nagyon szűkösen, ez se vésztartalék hanem a fizetés amit még megkaptam. Diák vagyok, márciusba rúgtak ki minden diákot a járvány kezdetével, utána 2 másik munkahelyen is 2-3 munkanap után megváltak az összes diáktól.

Most szerencsére van egy stabilnak tűnő munkahely, de eléggé fosok hogy mi lesz itt később, nem tudok a szüleimre támaszkodni vagy bármilyen rokonra, 20 éves vagyok szóval sok időm nem is volt vésztartalékot felépíteni. A jelenlegi helyzetbe tudom fizetni a szobámat meg elvegetálni...

2020. ápr. 12. 04:07
 23/37 anonim ***** válasza:
84%

Vésztartalékom nincsen, megtakarításom van kb. 14 millió forintnyi. Gyerekem elindítására fordítanám majd, ha itt lesz az ideje.

33 évet dolgoztam érte...

2020. ápr. 12. 04:46
 24/37 anonim ***** válasza:
67%
2,5 millió, de a munkanélküliség nem fenyeget. Ez most majd lemegy 2 misire, mert kell vennem egy autót, nem szeretnék most inkább tömeg közlekedni. Szerintem ha összehúzom a nadrágszíjat, olyan 100e/hó kiadásom van. Nem félek, mert van 3 piacképes szakmám, tehát valami melót mindenféleképpen találok. (Több pénzem lenne, de tanulásba is fektettem, szerintem olyan 700e forintot, így összeadva.)
2020. ápr. 12. 07:55
 25/37 anonim ***** válasza:
67%
Nincsen semmim tartozok a szomszédnak is 5 ezer forintal.
2020. ápr. 12. 07:57
 26/37 anonim ***** válasza:
71%
Ha csak a vésztartalékot nézzük, és leredukáljuk minimálisra a költéseket, akkor a családommal (Én+ a feleségem + a 2 gyermekünk) havi 200e ft.-ból kijövünk (rezsi+kaja stb, hitelünk nincs), ha ezt nézzük, nagyjából 1 évnyi tartalékunk van, feleségem a picivel CSED-en van, majd GYED-en lesz (utolsó évben GYES, azzal nem számolok, mert minimális), az fix bevétel majdnem 2 évíg (+ a 2 gyerekre a családi pótlék + adókedvezmény, az jelenleg az én nevemen van), így a tartalékhoz addíg nem igazán kellene hozzá nyúlni, ha az én állásom megszűnne (amire elég nagy esély van, mert már 1,5 hónapja itthon vagyok, de még kapom az alapbért ami pozitív, viszont a normál fizetésemnél kevesebb, de ez sajnos bármikor változhat) Ha még nagyon SOS kellene valami összeg, akkor a futó fundamenta szerződésünket megszüntetem, abban van jelenleg kb 3-4 hónapra elég befizetett összeg, ha még nagyobb SOS anyagig gond lenne, az autónk eladásából még 1 hónapot ki lehet húzni...
2020. ápr. 12. 09:41
 27/37 anonim ***** válasza:
72%
Soha nem voltam gazdag,de még tehetős sem.Annyi tartalékpénzem mindig volt amivel 3-4hónapot(szorosan 6-ot)kihúzok 0Ft bevétellel.Párom pedagógus,én a közszférában dolgozom műszaki vonalon,így a munkanélküliség nem igazán fenyeget bennünket.Hitelünk nincs egy árva fillér sem,a pénzt nem szórjuk, átlagba a fizetésünk felét kb félre tudjuk tenni.
2020. ápr. 12. 10:42
 28/37 anonim ***** válasza:
73%

"De kizárt, hogy ennyi idő alatt ne találjak munkát a területemen bel- és külföldön valahol (IT terület) szóval ez csak egy elméleti eszmefuttatás nyilván."

Erről egy rokonom jut eszembe :D

Mikor gondolkodott hogy megvegyen e egy 300ezres TV-t, mert mi van ha kirugják és nem lesz fizetés. (persze nem rúgták ki és nem is akarták)

Majd megkérdeztem, hogy ha kirúgnak akkor mennyi időre lenne tartalékod. A válasz: Olyan 10 év a mostnai szinten :D

Nézek és mondom szerintem csak találsz munkát :D

Egyébként a kérdésre válaszolva:

Nekem most kb fél évre van tartalékom. (olyan havi 320-350 ezer megy el)

2020. ápr. 12. 14:11
 29/37 anonim ***** válasza:
23%
Vannak itt milliomosak,valaki nemtudna nélkülözni egy kutyus szállító dobozt,és egy régen használt ruháját?
2020. ápr. 12. 14:16
 30/37 anonim ***** válasza:
83%
Az nem vèsztartalèk meg nem is tartalèk,csak el nem költött pènz.
2020. ápr. 12. 17:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!