Milyen szakmát tudtok ami családbarát? Más hogy oldja meg?
Most tanulnék valamit aminek normális munkaideje van. Szakma,OKJ érdekelne leginkább, nem büdös a munka bármit Megcsinálok.
Amim eddig van: kereskedelmi végzettség,érettsègi
Jó, azért tényeket nézzünk: a kérdezőnek érettségije van. Nem írt arról,hogy nyelvtudása van-e, de gondolom ha van is nem kommunikációs szintű. Ennek megszerzése azért nem pikk-pakk. HR-s álláshoz - bár nem kételkedem a hozzászólásban- végzettség, gyakorlat, rutin, nyelvtudás stb kell.
Ennek megszerzése azért nem családbarát...
Programozó...a fiam programozó,egyetemi végzettséggel.
Sokan hiszik,hogy a gyorstalpalós képzésen is el lehet sajátítani a tudást, azért van különbség a kettő között, és a kereslet is ilyenformán rá.
Könyvelő valóban bárhol elhelyezkedhet, de ahhoz kevés a pénzügyi-számviteli ügyintéző, a mérlegképes után pedig kell a gyakorlat, és azt hiszem 3 év a regisztrációhoz.
Szakácsot rengeteg helyre keresnek és változó munkaidő beosztással.
Esetleg műkörmös/pedikűrös, masszőr, bár ezekből rengeteg van.
Lehet,hogy előbb szét kellene nézni az álláslehetőségek között és úgy dönteni képzés ügyében, amire kereslet van, és amihez adott az érdeklődés, elvégezhetőség a kérdező részéről.
Én online oktatási formában is végeztem OKJ-s képzést,bár a gyakorlati részét le kellet töltenem.
Talán még ez volt a legrugalmasabb képzési forma.
A munka valamilyen szinten mindenképpen áldozattal jár.
Az előző munkámat szerettem de nem megoldható a beosztása miatt ,ezért irtam a családbarát dolgot hogy 8-4 vagy 8-5ig mondjuk 😊
Azért gondolom sok anya megoldja nem mindenki van otthon ....akkor csak nem lehetetlen ☺️
Többször hozzászóltam,de a reális úthoz pár gonodlat még...Kérdező, Neked kell mérlegelned azt,hogy mihez is van kedved, irányultságod, tehetséged, anyagi bázisod. És időd, ahhoz,hogy elvégezd, protekciód,hogy elhelyezkedj.
Én írtam a szoc./ped.asszisztenst, közszférás elhelyezkedést.
Azért is javasoltam mert ez az a terület ahová gyakorlat nélkül is el tudsz helyezkedni.És normális munkaidős.
Nem tartom reálisnak ugyanis azt,hogy még az sincs meg mit tanulj, és olyan területet javasolnak ahová rutin/gyakorlat kell.
Ha nyelvtudásod van is az nem tudom mennyire szakmai,és milyen szintű.
Még egy tipp eszembe jutott. Manapság nagyon keresett és jól fizető annak, aki profi benne az ingatlanos szakma.Azt hiszem ehhez is elég egy OKJ, vagy talán még az sem kell. Talpraesettség, jó kommunikációs készség, és igen, alkalmazkodás időben, ami nemigazán normális munkaidős.
Azért annyira nem lehet ritka,ha mennek az oviba a gyerekért időben 😊
Nem mindenki van otthon kisebb tesoval.
Köszi 31es 😊
Nem szakmai csak “sima” angol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!