Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szakmát tudtok ami...

Milyen szakmát tudtok ami családbarát? Más hogy oldja meg?

Figyelt kérdés

Most tanulnék valamit aminek normális munkaideje van. Szakma,OKJ érdekelne leginkább, nem büdös a munka bármit Megcsinálok.

Amim eddig van: kereskedelmi végzettség,érettsègi

2020. márc. 8. 17:48
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
99%

Szerintem néhány kivételtől eltekintve (egészségügy, tűzoltó, rendőr, kamionos, ilyesmi) nagyjából mindegyik családbarát. Szerintem az ilyen mindenféle szerelő szakmák (vízvezeték, villany, autó, mittudomén, mik vannak még) egyrészt keresettek és mindig lesz rá igény, így munkád is lenne bőven, amit ha vállalkozóként csinálsz, főleg jól hoz a konyhára, és egyébként is normál munkaidőben végzi a legtöbb szakember.

A másik meg nyilván az irodai munkák, fix munkaidő, fix fizetés, kinek mihez van affinitása, itt is gyakorlatilag végtelen a lehetőségek tárháza, csak könnyű olyasmibe belefutni, amivel nem igazán tudsz elhelyezkedni, itt oda kell figyelni, hogy ne valami haszontalan képzést válassz, hanem valami keresettebbet, fixebbet. Illetve irodai munkáknál a legtöbb helyen előny, ha beszélsz idegen nyelveket.

2020. márc. 8. 17:57
 2/45 anonim ***** válasza:
100%

Rugalmas munkaidő, úgy dolgozol, ahogy neked jó - vállalkozás.

Fix munkaidő - kb minden más. Sok irodai munkánál van lehetőség home office-ra is.

2020. márc. 8. 17:59
 3/45 A kérdező kommentje:

Nő vagyok autószerelő gázszerelő ilyesmi nem opció 😊persze már mindent dolgozhat nő is de nem vagyok műszaki zseni.

Fix dolog lenne jó ,vállalkozás nem ment (saját üzlet )

2020. márc. 8. 18:01
 4/45 A kérdező kommentje:
Épp azért kérdezek,hogy ne válasszak haszontalant! Esetleg valami konkret ötlet szakma?
2020. márc. 8. 18:02
 5/45 anonim ***** válasza:
20%

Tőkésként a "kamatokból" élni.

Segélyke

Otthon alkotni, mint művész

Kitartottként élni egy gazdag személy mellett és a gyerekeit nevelni

Földművelés otthon

Cica-tenyésztés

Rokkantnyugdíj

Ilyesmik. A többi nem az, maximum szavakban... :(

2020. márc. 8. 18:15
 6/45 A kérdező kommentje:
Nem vagyok sajnos Tőkés vagy ilyesmi, szeretném megoldani mint más dolgozo anya azért csak megy majd nekem is😊
2020. márc. 8. 18:17
 7/45 anonim ***** válasza:
100%

Szociális asszisztens, pedagógia asszisztens, szociális,-és gyermekvédelmi ügyintéző, mentálhigiénés asszisztens,gyógyszertári asszisztens, óvodai dajka.

Ezekkel nagyrészt közszférában tudsz elhelyezkedni, ahol viszonylag alacsony a bér, de normális munkaidősek.

Attól függ,hogy mennyi időt és pénzt szánsz a képzésre, nappalin, online, hétvégi oktatási formát keresel.

2020. márc. 8. 18:22
 8/45 anonim ***** válasza:
98%

Ez tényleg függ attól, hogy mi tetszik neked, mihez van agyad. Én szívesen jelentkeznék programozónak, de nem igazán lenne értelme, nem úgy vagyok huzalozva.

Ha esetleg nem igényed az izgalmas munka, akkor könyvelőnek pl kitanulhatsz, szerintem az egy örökké keresett, piacképes szakma lesz. Sajnos van diplomám, így annyira nem értek az OKJ-világ által nyújtott lehetőségekhez, de ha beszélsz idegen nyelveket, akkor bármilyen call-center, ügyfélszolgálat, ilyesmi mindig pálya. Nem mindegyik a klasszikus 8-tól 5-ig munka, de azért bőven van egy csomó.

Ha én oKJ-ra jelentkeznék, akkor én amúgy cukrászképzésben vennék részt, vagy péknek tanulnék, ezek annyira nem biztos, fix munkahelyek, a családbarátság az kérdéses, de én ezeket biztos élvezném, és csomó cukrásznak meg péknek van családja amúgy is, szóval nem megoldhatatlan.

Amúgy a neten van egy csomó infó és ötlet, szerintem érdemes nézelődni. Pl:

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. márc. 8. 18:22
 9/45 A kérdező kommentje:
Pénz megoldott ,ha jól tudom csak felnőtt oktatás vagy tanfolyamra mehetek mert elmúltam 25 éves van 2 okj-m.
2020. márc. 8. 18:24
 10/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm megnézem a linkeket !!
2020. márc. 8. 18:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!