Szerintetek ennek mi értelme van?
Nem minden vállalkozáshoz kell tőke. Az emberek többsége azért dolgozik alkalmazottként, mert
- nincs elég információja arról, hogyan lehet más módon pénzt csinálni
- nem meri felvállalni 100%-ban a felelősséget a bevételszerzésért
- kényelmesebb és látszólag(!) biztonságosabb
Én azért dolgozom alkalmazottként, mert nekem az kényelmes. Megkapom a magam kis félmilláját havonta, befizetik utánam az adókat, járulékokat. Ezért én benn vagyok 7től háromig, nem kell aggódnom, hogy van-e elég megrendelés, visszajön-e az ügyfél.
A kérdés meg eléggé kifogásszagú, hogy miért ne csináljon diplomát a kérdező.
"A kérdés meg eléggé kifogásszagú, hogy miért ne csináljon diplomát a kérdező."
Az a baj sokan a diplomat az anyagi juttatassal vonjak ossze. Azert csinaljak, hogy kenyelmesen tobb penzt keressenek. Azert ez nem igy mukodik. 😃 Valamiben jo akarsz lenni, vagy nem. Ha igen es kell hozza a diploma, akkor meg kell csinalni. Kb. ennyirol szol az egesz. De sokan nem rendszer szinten tekintenek a szakmai kihivasokra, varjak a sult galambot. Utana meg csodalkozik hogy 10 ev mulva se no a fizetese a minimalber duplaja fole. Persze hogy nem. 😄
Mérnöki diplomám van (meg már egy gazdasági is, de az még nem igazán számított a mostani béremhez), tudtam belőle sportkocsit és lakást venni (hitellel természetesen), sőt házra fogom cserélni a lakást. Mindezt alkalmazottként.
szóval nem siránkozni kell, hanem építeni a karriered.
"Utana meg csodalkozik hogy 10 ev mulva se no a fizetese a minimalber duplaja fole."
Olyat nem lehet hogy 20 pályán eltöltött évvel és 2 diplomával a minbér 1,5x megkeressem? Vagy ez is irreális elvárás?
" De ez nem minden esetben igaz, van olyan szituacio, hogy a 3 eve palyan dolgozo jobban ert ahhoz amit csinal, mint aki 10 eve teszi azt."
De ha ez így van akkor az akár évek óta ott dolgozó sőt néha maga a főnök is miért hozzám rohangálnak ha megakadnak és nem tudnak valamit? Ha annyira szuperokosok hogy többet érdemelnek nálam bérben oké de akkor a tudásuk is legye ehhez mért! Akkor miért hozzám jön? Hát akkor neki 3x jobban kell tudni bármit nálam-hát többet keres és ugye a magasabb bér a magasabb tudás jele... (hahhahahahahhaha na persze...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!