Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Programtervező vagy gazdaságin...

Programtervező vagy gazdaságinformatikus? Van értelme +1 félév közgáznak az IT területén? Mit javasolnátok?

Figyelt kérdés

Amúgy a tárgyak 70%-a ugyanaz, csak a programtervezői csak 7 félév.

És kérdés az, hogy ha mégis mondjuk üzleti célú dolgokat akarok fejleszteni, vagy bankba akarok elhelyezkedni informatikusként, akkor lenne értelme a plusz félévnyi vállalatgazdaságtannak, számvitelnek, gyártásomptimalizálásnak, makroökonómiának?

Vagy akkor már inkább egy programtervezői BSc + gazdinfó MSc vagy valami tanfolyam?

Vagy pedig ha bankba dolgozok akkor ott úgyis megtanítják a gazdasági dolgait az adott cégnek és nem veszem hasznát annak hogy számvitelt meg pénzügyi ismeretet tanulok?

2019. dec. 28. 19:20
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

"Amúgy a tárgyak 70%-a ugyanaz, csak a programtervezői csak 7 félév."

Hol?

2019. dec. 28. 19:32
 2/27 A kérdező kommentje:
* 6-ot akartam írni bocs :D
2019. dec. 28. 19:37
 3/27 anonim ***** válasza:
22%

"Van értelme +1 félév közgáznak az IT területén?"

Nincs.

2019. dec. 28. 19:38
 4/27 anonim ***** válasza:
Mármint melyik az az egyetem, amelyiknél nem tudod eldönteni, hogy a kettő közül melyikre jelentkezz?
2019. dec. 28. 19:38
 5/27 anonim ***** válasza:
Ha fejlesztőként akarsz dolgozni, akkor semmi értelme.
2019. dec. 28. 19:48
 6/27 A kérdező kommentje:

“Mármint melyik az az egyetem, amelyiknél nem tudod eldönteni, hogy a kettő közül melyikre jelentkezz?”

Jaa, Veszprém, Pannon Egyetem.

2019. dec. 28. 19:54
 7/27 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk szerintem nincs 70%-os egyezés, ezen kívül nehéz, például egyik ismerősöm irigykedik, mert ő proginfót végzett az ELTE-n és szerinte az én gazdinfós végzettségem kicsit több álláslehetőséghez passzol. Én egyetemen belül is váltottam életcélt, hogy mi akarok lenni. Ha csak bank a cél akkor el kell dönteni, hogy bankon belül mit akarsz, mert ott is van weblap, adatvédelem, adatbázisrendszerek, ERP, stb.
2019. dec. 28. 20:04
 8/27 anonim ***** válasza:
32%
Van.
2019. dec. 28. 21:12
 9/27 anonim ***** válasza:
76%
Ez attól függ mennyire érdekel a téma. Ha szeretnéd magad később jobban beleásni illetve ilyen téren is dolgozni akkor mindenképpen, ha mezei fejlesztő akarsz lenni akkor felesleges.
2019. dec. 29. 11:01
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom válaszd azt ami tanterv alapján neked szimpatikusabb. A képzés alatt úgy se fogsz olyan mértékű tudásra szert tenni, hogy utána megálld a helyed bárhol is, ha otthon nem képzed magad önállóan. (Igen, ez sajnos tapasztalat, mert igen sok tárgy elég felszínes, vagy szimplán annyira régi technológiákat alkalmaz, hogy haszontalan). Ha komolyabb dolgok érdekelnek amihez kell az erős matek alap akkor prog, ha ez nem vonz akkor gazdinfó.

Ha nem tudod mit szeretnél szerintem a gazdinfó kicsit hasznosabb lehet. Könnyebb, így több időd is marad otthon képezni magad, ezen felül valami relatíve piacképes gazdasági tudással is megáld remélhetőleg.

2019. dec. 29. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!