Programtervező vagy gazdaságinformatikus? Van értelme +1 félév közgáznak az IT területén? Mit javasolnátok?
Amúgy a tárgyak 70%-a ugyanaz, csak a programtervezői csak 7 félév.
És kérdés az, hogy ha mégis mondjuk üzleti célú dolgokat akarok fejleszteni, vagy bankba akarok elhelyezkedni informatikusként, akkor lenne értelme a plusz félévnyi vállalatgazdaságtannak, számvitelnek, gyártásomptimalizálásnak, makroökonómiának?
Vagy akkor már inkább egy programtervezői BSc + gazdinfó MSc vagy valami tanfolyam?
Vagy pedig ha bankba dolgozok akkor ott úgyis megtanítják a gazdasági dolgait az adott cégnek és nem veszem hasznát annak hogy számvitelt meg pénzügyi ismeretet tanulok?
"Amúgy a tárgyak 70%-a ugyanaz, csak a programtervezői csak 7 félév."
Hol?
"Van értelme +1 félév közgáznak az IT területén?"
Nincs.
“Mármint melyik az az egyetem, amelyiknél nem tudod eldönteni, hogy a kettő közül melyikre jelentkezz?”
Jaa, Veszprém, Pannon Egyetem.
Én azt mondom válaszd azt ami tanterv alapján neked szimpatikusabb. A képzés alatt úgy se fogsz olyan mértékű tudásra szert tenni, hogy utána megálld a helyed bárhol is, ha otthon nem képzed magad önállóan. (Igen, ez sajnos tapasztalat, mert igen sok tárgy elég felszínes, vagy szimplán annyira régi technológiákat alkalmaz, hogy haszontalan). Ha komolyabb dolgok érdekelnek amihez kell az erős matek alap akkor prog, ha ez nem vonz akkor gazdinfó.
Ha nem tudod mit szeretnél szerintem a gazdinfó kicsit hasznosabb lehet. Könnyebb, így több időd is marad otthon képezni magad, ezen felül valami relatíve piacképes gazdasági tudással is megáld remélhetőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!