Van értelme gazdaságinformatikus bsc után informatikai OKJ-re, vagy szakközépbe menni?
Diplomával eszedbe ne jusson OKJ-re vagy középsuliba visszemenned, mert az visszalépés.
Keress meg inkább pár céget és próbálj szerezni egy gyakornoki állást. Az pontosan arra való, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezz és ráadásul rendes fizetést kapsz érte.
Semmi, de semmi értelme nincs az ilyen gyorstalpaló képzéseknek, de az OKJ-nak se, az informatika világában. Nagyon-nagyon butított a tananyag az egyetemihez képest. Megtanulnád még egyszer ugyan azt, csak már dedósnak tűnő szinten.
A képzések közül meg azok érnek valamit, amikért szimplán milliókat kell kicsengetni, mert magáncégek indítják őket. Inkább keress állást.
nehogy elmenj egy ilyenre.. inkább vállalj valamilyen gyakornoki állást valamilyen programozási nyelvhez kapcsolódóan..
legjobb, ha nagyvállalati alkalmazásfejlesztés irányába keregélsz, arrafele elég sok technológiát lehet megismerni..
szerintem nézd meg a tananyagot a konkrét képzési helyen, mennyire fedi le a te tudásodat, a volt sulid képzését. Járj utána, kik a tanárok..stb. Kérdezz diákokat, milyen a képzés, konkrét kérdéseket tegyél fel tanárokról, tantárgyakról..stb. Kérdezz rá a suliban is (ahol nem lehet konkrét kérdéseket feltenni, az valszeg nem a legjobb hely)
Ha nem volt színvonal abban a suliban, ahol tanultál, vagy nagyon spéci dolgot tanultál, de nem azt, amire szükséged van, hasznos lehet, ha elmész valahova. akár okj, akár gyorstalpaló. én is beiratkoztam okj-ra két diplomával, úgy, hogy 10 éve hasonló szakmában dolgozok (viszont annak csak egy nagyon spéci területén), és az egyik diplomám részben fedi az okj-s tananyagot. Persze a sok átfedés miatt voltak benne számomra felesleges tárgyak (amiket megbántam, hogy nem kértem belőlük felmentést), vagy feladatok. De összességében megérte, mert most már többféléhez értek, amik hasznosak a munkaerőpiacon + könynebben tudok új dolgokat tanulni magamtól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!