Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakot tudnátok ez...

Milyen szakot tudnátok ez alapján ajánlani? Egyáltalán volna értelme? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

ELTE-re járok programtervező informatikus szakra. A programozás megyeget, nem vagyok belőle 5-ös, de kettesnél jobb vagyok, legalább is jegyek alapján. Azonban már kicsit elvesztettem iránta az érdeklődésemet. Leginkább azért, mert a matek nem megy. Eddig bárhogy próbálkoztam, nem ment. Első félévből egy tantárgyból buktam meg, minden további matekos tárgyból csak másodjára lett meg a vizsga, most többől is bukásra állok (zh-k, röp dogák). Nem érzem azt, hogy képes volnék elvégezni a szakot, vagy hogy bármi kedvem lenne még hozzá. Már első félévben is hasonlóan éreztem, mostanra csak jobban felerősödött bennem. Egyszerűen nem tudom megtanulni, megérteni, memorizálni a több száz matekos definíciót, tételt. Középsuliban még ment a matek, igaz, csak középszinten, 5-ös meglett ott, de itt semmi.

Léteznek olyan infós szakok, melyeken nincs nagyon durva matek, de azért meg lehet belőle élni is itthon? A logisztikát mondogatta Anya, hogy ott eltudna engem képzelni, de hogy miért, arra nem tudott választ adni. A humán tantárgyak sosem mentek nagyon. Nem tudom, hogy mit szeretnék csinálni. Hogy mihez kezdjek magammal. Afféle hirtelen fellángolás volt ez a programozás anno középiskolában, mikor választani kellett. Meg vonzott a fizetés és keresettség...

Anya többnyire annyival lerendez, hogy "hát ülj le és tanuld meg". Egyszerűen nem megy. Mintha nem is akarná elfogadni, hogy nem megy. Rengetegen kibuknak innen, mi a garancia, hogy én nem tartozok közéjük?

Teljesen tanácstalan vagyok.

2017. ápr. 25. 21:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy infós szak=matek.

Mérnökinfón talán nincs annyi diszkrét matek, de rengeteg van ott is.Villamosmérnök dettó.

Mechatronikai mérnök van még, ahol van programozás, de ott se úszod nagyon meg a matekot...

Mondjuk lehet, hogy a mérnökik ilyen szempontból "könnyebbek", nem várják el, hogy kívülről tudj minden definíciót, de alkalmazni azt kőkeményen tudni kell.

A programtervező informatikus szak kb 10 éve még programtervező matematikusként futott amúgy.

2017. ápr. 25. 21:30
 2/3 anonim válasza:
Ha könnyebbet keresel, viszont jó egyetemet, akkor én az Óbudait ajánlom. A NIK mérnökinfó ott a legjobb ahogy hallottam. (ha már ez az irány érdekelt) :)
2017. ápr. 26. 07:42
 3/3 A kérdező kommentje:

#1 Nagyjából erre számítottam én is. Azt is csak az egyetemen tudtam meg, hogy régen az volt a szak neve. Nem voltam megfelelően informált.

#2 Ennek utána néztem, de elég vegyes dolgokat találtam róla nehézségileg. Azontúl, hogy jókat hallottál róla, kicsit konkrétabban miket?

Amúgy még ilyen afféle kiegészítés, még jobban átgondoltam a dolgokat. Kicsit úgy vágyok arra, hogy végre ne abból álljon a tanulás, hogy ülök a füzet felett egész nap és írok bele vagy olvasom, tanulom a benne lévő dolgokat. Vágyok már valamiféle gyakorlati részre. Ahol úgy lehet tanulni, hogy csinálod. Nem tudom, hogy ez mennyire érthető így.

2017. ápr. 26. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.