Programtervező vagy gazdaságinformatikus? Van értelme +1 félév közgáznak az IT területén? Mit javasolnátok?
Amúgy a tárgyak 70%-a ugyanaz, csak a programtervezői csak 7 félév.
És kérdés az, hogy ha mégis mondjuk üzleti célú dolgokat akarok fejleszteni, vagy bankba akarok elhelyezkedni informatikusként, akkor lenne értelme a plusz félévnyi vállalatgazdaságtannak, számvitelnek, gyártásomptimalizálásnak, makroökonómiának?
Vagy akkor már inkább egy programtervezői BSc + gazdinfó MSc vagy valami tanfolyam?
Vagy pedig ha bankba dolgozok akkor ott úgyis megtanítják a gazdasági dolgait az adott cégnek és nem veszem hasznát annak hogy számvitelt meg pénzügyi ismeretet tanulok?
"És külön SAP oktatatás az van mindkettőnél?"
Nem tudom, nem fogok elmerülni más egyetem tantervében Miskolc és Eger ezeket ismerem, viszont lehet felhasználói oktatás és programozás.
Szerintem ez már túl van gondolva. Év közben is válthatsz szakot egyetemen belül, ha ugyanazon egyetemen csinálod az MSC-t, mint a BSC-t akkor még inkább mindegy, hogy melyik csinálod előbb.
Felesleges ezt túl gondolni, egyetemen annyi minden történhet. Én is úgy mentem oda, hogy jó lesz ez a gazdinfó, hiszen max pontos emelt infó programozást csináltam, jól ment, de nem akarok fejlesztő lenni, gazdaság még érdekel is. Most végzés előtt állva teljesen megfordult, nem érdekel a programozás komolyabban, nem is tervezek vele foglalkozni, szakdolgozat témám közelebb áll az közgazdasági részekhez, tagja lettem a Magyar Közgazdasági Társaságnak és még lehetne sorolni. Arra menj amire szíved szerint szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!