Programtervező vagy gazdaságinformatikus? Van értelme +1 félév közgáznak az IT területén? Mit javasolnátok?
Amúgy a tárgyak 70%-a ugyanaz, csak a programtervezői csak 7 félév.
És kérdés az, hogy ha mégis mondjuk üzleti célú dolgokat akarok fejleszteni, vagy bankba akarok elhelyezkedni informatikusként, akkor lenne értelme a plusz félévnyi vállalatgazdaságtannak, számvitelnek, gyártásomptimalizálásnak, makroökonómiának?
Vagy akkor már inkább egy programtervezői BSc + gazdinfó MSc vagy valami tanfolyam?
Vagy pedig ha bankba dolgozok akkor ott úgyis megtanítják a gazdasági dolgait az adott cégnek és nem veszem hasznát annak hogy számvitelt meg pénzügyi ismeretet tanulok?
Igen, viszont a gazdasági részénél nem az érdekelne, hogy mondjuk projektmenedzser legyek vagy hasonló, meg az adatbázisok sem nagyon érdekelnek, inkább csak az, hogy mondjuk egy banki/üzleti programot tervezni. Viszont itt meg kérdés az, hogy ehhez kell-e fél évet gazdasági dolgokat tanulni vagy ezt úgyis ott tanulom meg a munkahelyemen? Mert ha csak programtervezőire megyek, ami fél évvel kevesebb, akkor 21 éves leszek hogyha elvégzem csúszás nélkül, azért akkor még munka mellett is belefér valami gazdasági MSc vagy gazdinfós MSc vagy valami tanfolyam ha mégis ilyen irányba mennék el nem?
De nyugodtan cáfoljatok ha tapasztalataitok alapján nem így kéne :D
Úgy értem, hogy adnak-e annyi pluszt a gazdinfós tárgyak hogy megérné? Abban az esetben ha mondjuk menedzser azért nem szeretnék lenni.
Meg milyen területeken lennének hasznosak ezek? Pl. statisztika,makroökonómia
Vagy ezt nem árt tanulni ilyen alap informatikus műveltséghez? :D
Annyi pluszt adnak a gazdasági tárgyak, hogy kevesebbet fogsz sz*pni matekkal, hogy teljesen őszinte legyek. És én azt a -1 félévet nem venném számításba éppen emiatt, rengeteg minden miatt lehet ám csúszni.
Amúgy fogalmam sincs, hogy hol lennének hasznosak ezek mivel én mérnökin vagyok, de az kicsit "kézzel foghatóbb" dolgokat ad, mint a sok matek progon.
Egyébként meg előttem is mondták, hogy ha mezei programozó akarsz lenni és nem VR meg game engine meg ilyen mesteri dolgokban részt venni akkor jó a gazd is, úgy se ott fognak megtanítani programozni, csak alapokat fogsz kapni régmúlt idők technológiáival.
"Annyi pluszt adnak a gazdasági tárgyak, hogy kevesebbet fogsz sz*pni matekkal, hogy teljesen őszinte legyek."
Miért lenne ez igaz a matek és a gazdasági tárgyak nincsenek összhangba a legtöbbször, sőt van olyan gazdasági tárgy, ahol plusz matek van.
De azért gazdinfón tényleg valamivel kevesebb matek van azért, csak ahelyett van még gazdasági tárgy is, ezért mondta.
Mondjuk tényleg nem tudom, hogy azt a rengeteg matekot hol hasznosítom ami proginfón van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!