Ti mit értetek el 28-30 évesen?
"Az a te bajod, hogy te nem tudsz semmit elérni. Lásd, mások képesek rá, biztos bennük van a hiba"
Ki azok a mások? Gyakoris névtelen hantagépek?
Különböző formában kb másfélmillió megtakarításunk van. Lakás Pesten, férjjel felesben, két gyerek. Nem örököltünk, de a férjem családjától kaptunk 3Mt a lakás önerőhöz. Kb 20M hitelünk van, fizetjük egy darabig. Autónk 15 éves, szép állapotú.
Piszoknehéz volt eljutni idáig is, pedig ku.r.vára a startvonal alatt vagyunk. Az én szüleim nem támogattak semmivel. De jó melónk van, jól keresünk, hamar le akarjuk tudni a mindent. Így látjuk a jövőt: 20 hiteltörlesztő évvel.
Már 30 elmúltam. 30 évesen volt saját házam, sajat erőből, kb akkorra futott ki a hitelem amit felvettem rá, volt saját autóm , gyerek nem csak barátnő volt.
Életképesnek láttam a jövőmet , most azóta eltelt pár év és bejött minden amit akartam.
""Az a te bajod, hogy te nem tudsz semmit elérni. Lásd, mások képesek rá, biztos bennük van a hiba"
Ki azok a mások? Gyakoris névtelen hantagépek?"
Szánalmas vagy. Mi lenne, ha néha elmennél közösségbe, és nem otthon kockulnál? Talán akkor feltűnne..Addig csak egy megkeseredett lúzer maradsz. Gondold csak azt, hogy hazudunk, ha neked ettől jobb :)
Érdekes, hogy a gyakorira csak karrierista milliomosok járnak.
Én 30 évesen, ami több mint 10 éve volt, elértem egy válást, vagyonunk nem volt, mert kb a túlélésért küzdöttünk. Kerestem akkoriban vagy 100e-et, havonta ha szerencsém volt, mivel albérletben élek volt, vagy 20e megtakarításom. Ez a reális, ha a szülők nem pakoltak a feneked alá. Igen, az is pakolásnak számít, ha tudták az ember tanulmányait finanszírozni, mert ezt sokan elfelejtik.
Tanulni most tanulok szakmát, mert kb 3 éve "lódultak" meg kicsit a bérek, amiből azért már tudok megtakarítani is, ez a nagy magyar valóság.
"De anélkül is lehet boldogulni, páromnak speciel nem fizettek semmit a szülei egyetem alatt sem, diákunkéból fedezte a költségeket"
De gondolom a szülőknél lakott, és akkor ugye egy laza 70e-es kiadást nem kellett kitermelnie lakhatásra.
Nem visszatetsző dolog a szülői segítség, csak ne vegyük természetesnek.
“Ki azok a mások? Gyakoris névtelen hantagépek?"
Hogyne, nyilván mindenki kamuzik, aki azt állítja, hogy jól keres és sikerült érvényesülnie Magyarországon.
Tudod, Magyarország nem csak a te személyes kis környezetedből áll, van nagyon sok olyan ember, aki mindenféle hátszél vagy protekció nélkül érvényesülni tudott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!