Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más is ilyen szerencsétlen,...

Más is ilyen szerencsétlen, mint én?

Figyelt kérdés

Diplomával, nyelvtudással egy megyeszékhelyen 130 nettót keresek gyárban betanított munkásként 3 műszakban. Ebből félretenni sem lehet, lakásom sosem lesz.

A munka ráadásul iszonyúan monoton, egyszerűen utálok bemenni oda.

Más is így megszívta diplomával?

2019. dec. 29. 10:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
76%

60 ezerért van szoba, kezdésnek pár hónapig jó az is. Azt ne mond, hogy 2 hónapi lakhatási költséget nem tudsz összespórolni mert az tényleg nevetséges.

Többit meg már fizeted az Eurós fizetésedből. Onnantól már egyszerű. Folyamatosan látok hetente ebben a megyében új embereket akik így oldották meg a dolgot , mert az Aföldön pl:Békéscsabán meg hasonló helyeken nyomorogtak szintén 130-ból.

Csak ők tettek érte, te meg nem. Ők megérdemlik te meg jelenleg nem.

2019. dec. 29. 14:11
 22/29 anonim ***** válasza:
49%

Profession.hu - budapesti állásajánlat 4000 db

Elküldöd az önéletrajzod __mindenhova__! Nem 5 helyre, mindenhova!

Albérlet Budapesten: kiadó szoba 40 ezer forinttól. [link]

BKV bérlet: havi 10 ezer forint

Levelező képzések akár diákhitelből finanszírozva:

felvi.hu

Jelentkezési határidő: február 15.

Aztán csókolom!

2019. dec. 29. 14:24
 23/29 anonim ***** válasza:
13%

#20: én már a #10-ben megkérdeztem, hogy milyen diplomája van, de valamiért titkolja...

Nyilván gyártja magának a kifogásokat, hogy mit miért NEM lehet megvalósítani. És persze biztos mindezért MÁÁÁÁS a felelős, hogy ő ennyit keres.

Pedig NEM! Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa.

Ki kell lépni a komfortzónából néhány hónapra/évre ahhoz, hogy utána viszont kényelmesen megéljen. De valmiért erre sokan nem hajlandóak. EGyszerűbb a politikára mutogatni.

2019. dec. 29. 15:15
 24/29 anonim ***** válasza:
26%

23, én korábban az életben is összefutottam olyan emberekkel, akik ugyanezt élőben lenyomták. Főleg a közigazgatásban. Hogy nekem 3 diplomám van, mégse értékelnek.

Ja. Mert ugyebár, a diploma hivatalos mértékegysége az a darabszám. Mint a csirkenyaké.

Ezek az emberek egyszerűen nem tudják megérteni, hogy a diplomáról, mint olyanról, vajmi keveset mond el önmagában az, hogy van. Vagy hogy hány van.

DE ténylegesen vannak ilyenek elég sokan, főleg ilyen egyszerű emberek fiai, akiknek azok váltig azt mondogatták, hogy csak szerezz 'diplomát' fiam, akkor nem kell megszakadnod a munkába' mint nekem...

Visszautalva ezirányú tapasztalataimra, ha a kérdezőnek tescos konzerv diplomája van, és nem akar fizikai munkát végezni, akkor a legegyszerűbb, hogy ha jelentkezik valamelyik helyi kormányablakba, vagy önkormányzathoz ügyintézőnek.

Ennek az a pozitívuma van, hogy ott is meg lehet keresni azt az éhbért amit gyárban, és nem is kell raklap vasakat pakolgatni hozzá.

2019. dec. 29. 15:24
 25/29 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Hát ezzel a kérdéssel megint az a baj, hogy 3 oldalon keresztül megy a sírás, de még mindig nem derült ki, hogy:

- MILYEN diploma (szak, szint)

- MELYIK idegen nyelvet beszéled

- MILYEN SZINTŰ az a kettőbekúrt nyelvtudás?

2019. dec. 29. 19:58
 26/29 anonim ***** válasza:

Mintha magamat olvastam volna. Álmomban nem hittem volna hogy valaha is ilyen kilátástalan helyzetbe kerülök. Annyi a különbség hogy én most nem dolgozok sehol képtelen vagyok elhelyezkedni diplomával a kézben 1 éve. Több mint 200 helyre küldtem jelentkezést ennek a töredékéről hívtak be az is csak közszféra volt és mind Pest. De érdekes módon egyiknél sem rám esett a választás. Kínomban idén tavasz elején beiratkoztam egy Gyógymasszőr OKJ-ra erre mit ad isten? El se tudott kezdődni a korona járvány miatt azóta sincs róla hír.

A magyar munkaerőpiac amúgy is egy 0. Nagy részt kontraszelekció van, csak az számít kinek a haverja, ismerőse vagy, ha nő vagy alanyi jogon kapod meg az irodai állást (de azért mindig megy a rinya hogy diszkriminálva vannak holott pont fordítva van ez) és persze még a legalja munkára is elvárnak munkatapasztalatot, pályakezdőnek meg konkrétan esélye sincs.

Én is elhittem hogy Bp-n így meg úgy találok állást hát nagyon nem. Gondolom ott a legnagyobb a verseny az összes állásra főleg ami irodai.

Láttam írták neked azt is hogy költözz el. Én is azt tenném csak ahhoz el kellene nyernem egy állást. Plusz ugye egy diplomás pályakezdőnek a bére még egy albérletet, kiadó szobát sem fedez. Hiába lengették be hogy így meg úgy csökkennek majd az árak, én nagyon nem ezt látom. Jó persze kivétel az istenített mérnök informatikus szakma. Jó hogy még a diplomások között is diszkrimináció van. Ez a 2 a minden a többi meg haljon éhen.

De engem a legjobban az dühít hogy a lelkemet kiteszem egy önéletrajz vagy motivációs levélért. Éjszakákat gonsolkozok agyalok rajtuk de pályakezdőként nem tudok mit írni bele csak a személyes pozitív tulajdonságaimat. És elküldöm, semmi visszajelzés ez leginkább a Profession vagy CV online oldalakon hirdetett állásokra jellemző. Néhánynál kipróbáltam hogy behívnak-e ha úgy tüntetem fel hogy csak érettségim van. Hát nem történt csoda, semmi reakció. Pedig az önéletrajzot is átszerkesztettem minden nagyokos állásportál szerint még le is ellenőriztettem a frissdiplomás.hu-val.

2020. máj. 16. 18:35
 27/29 anonim ***** válasza:
77%

Kedves utolsó, az a baj, hogy azt gondolod, hogy ha "Diplomás" vagy, akkor az belépő a "jó" munkákhoz. Sajnos alapvetően a diploma, az kb olyan lett, mint az érettségi. Önmagában semmit nem ér, hogy van egy diplomád. Az számít, hogy milyen diploma, milyen szakterület ÉS mellé milyen TUDÁST tudsz felmutatni. Sokan azt hiszik, hogy ha frissdiplomásként sem kell még semmit letenni az asztalra. De, bizony kell, volt pár éved az egyetemen/főiskolán, ami alatt foglalkozhattál volna a kötelező tárgyakon felül valami szakmai dologgal is, ami aztán egy pluszként jelenik meg a diplomád mellett.

Én azt javaslom, hogy kesergés helyett, ha nem találsz olyan munkát, ami tetszik, akkor jelentkezz újra felsőoktatásba és aktív hallgatói jogviszony mellett kezdj el gyakornokként dolgozni. Így lesz referencia és munkatapasztalat. Ennyi a titok.

Én amikor végeztem még nem volt kezemben a diploma, de már volt főállású ajánlatom olyan fizuval, amibe kényelmesen belefért a lakásbérlés és nem kellett száraz kenyéren élnem mellette. Voltak viszont olyan évfolyamtársaim, akik a kötelező szakmai gyakorlaton kívül semmit nem csináltak az egyetemen, na ők pislogtak a diploma megszerzésekor, hogy most hogyan tovább, mert nem találtak egy ideig állást, hiába hiányszakmáról van szó. Ha ehhez hozzátesszük, hogy (írásod alapján) a te diplomád még csak nem is a keresettek közül való, akkor duplán hátrányból indulsz....

2020. máj. 16. 19:12
 28/29 anonim ***** válasza:

Találtam én már nem egy olyan munkát ahol eltudnám magam képzelni és tapasztalat szerzésnek tökéletes lett volna. Csak valamiért nem én kaptam meg.

Igazságügyi szervezőként végeztem. Ez egy 3 éves alapszak. A gond csak az hogy a tanulmányaim alatt az egyetemen nem volt olyan lehetőség hogy nyáron elmehettünk volna pl gyakornoknak ügyvéd mellé vagy bíróságra. Tovább tudnék vele tanulni Jogász szakon. Ott már lennének gyakornoki állások egyetem alatt is. A baj csak annyi hogy ismerős nélkül lehetetlen az ilyen helyekre bekerülni nemhogy diploma nélkül, még a birtokában is. Nem siránkoznék én. Ha jól ment volna a matek és egyéb természettudományos tárgy biztos én is mérnöknek vagy informatikusnak tanultam volna. Próbálok én most is megoldást találni, folyamatosan küldöm a jelentkezéseket. Csak az alagút végén nem találom a fényt.

2020. máj. 16. 19:29
 29/29 anonim ***** válasza:
18:35-ös voltam
2020. máj. 16. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!