Más is ilyen szerencsétlen, mint én?
Diplomával, nyelvtudással egy megyeszékhelyen 130 nettót keresek gyárban betanított munkásként 3 műszakban. Ebből félretenni sem lehet, lakásom sosem lesz.
A munka ráadásul iszonyúan monoton, egyszerűen utálok bemenni oda.
Más is így megszívta diplomával?
De mibőkl költözzek, hogy fizessek albérletet nyugati határnál, tudjátok mennyi ott az albérlet?
Munkásszállóra meg nem megyek az biztos olyan alakok közé akik ott vannak.
1. legyen megtakarításod. Ha 100e ft, akkor annyi, de legyen!
2. Keress másik melót. Vidéken gyárban dolgozó ismerőseim sem keresnek 200e alatt, túlórával, műszakban inkább 300e körül.
3. képezd magad. Ha tudsz angolul, akkor játszi könnyedséggel megkeresheted a 2-3szorosát a mostani fizudnak.
4. Ha most csak munkásszállóra van pénzed, akkor vagy leadod az igényeidet kis időre és bevállalod, vagy visszaugrasz az első pontra és addig nem mész tovább, amíg nem gyűjtesz össze 3 hónap albérletnyi pénzt (2havi kaució +1 havi díj.) Ha szobát bérelsz, olcsóbban kijössz.
5. Ne panaszkodj, hanem tegyél, hogy jobb legyen. Mondanám, hogy irány külföld, de ha itthon sem tudsz minimálisan megállni a lábadon, ott sem fogsz.
Nem automatikus a jó fizetés, mert diplomás vagy. Néha még a szaktudás is kevés, hogy olyan fizetésed legyen, amilyet "érdemelsz".
Pl őskövület vagyok a szakmában lassan, de olyan helyet kell keressek, ami családbarát emberbarát közel van, hát akkor a big4 pl kiesett, és egy rakat nagy, ssc köszi próbáltam, letéptem az arcom, nem fizet annyit, amennyi hajam téptem. Marad a kkv szektor, ott meg vagy tud és akar fizetni vagy nem...
Még öt évet "szívok", addig viszont tanulok, plusz papír, plusz minden, és dolgozok.
Felemelem a hangom itthon, hogy kedves apci ezt azt... Nem, akkor egy szavam se lehet, hogy csak átlagos a fizetésem, és messze elmarad a szakmámban elérhető alsó szinttől is, mondjuk sokat nyerek más téren.
Sopánkodással nem leszel előrébb, csak magadat hergeled. Tegyél ellene. Most kipanaszkodtad magad, utána kezd magaddal valamit, a valamit meg csak te tudhatod mi az.
Neked kerdezo, semmi se jo.
Melyik aza gyar, amelyik netto 130-at fizet?
Valoszinuleg egy troll vagy.
Az a baj, hogy a Darwinizmus mar nem ugy mukodik, ahogy kene.
Válasz a kérdésre: én nem.
Egyébként ez még csak lúzerség lvl 100, hogy azt mondod, diplomád van, mégse találsz munkát.
A lúzerség lvl 10000-hez minimum azt kéne mondanod, hogy 2-3, de inkább 5 diplomád van. Tudod, mintha azt mondanád: kérek egy kiló könyvet.
Arra nagyon ügyelj, hogy véletlenül se áruld el senkinek, hogy MIBŐL van az akár egy diplomád is, mert akkor még a végén használható ötleteteket is tudna mondani. Eddig ebben jó vagy.
Azt meg végképp ne, hogy elgondolkozzál azon, hogy ha egyszer nem tudsz tengerbiológus diplomával megélni az Alföldön, ahogy tervezted, akkor vajon mit ronthattál el korábban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!