Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Cégek miért csinálnak úgy...

Cégek miért csinálnak úgy mintha nem értenék a fluktuáció és a munkaerőhiány okát?

Figyelt kérdés

Teljesen azt kommunikálják riportokban, HR konferenciákon, tanulmányokban, hogy hát ők már tényleg mindent megtettek, náluk fantasztikus körülmények és álomfizetések vannak, de nem és nem, senki nem jelentkezik az állásokra sőt folyamatosan elmennek az emberek.

A legviccesebb amikor ezer féle okot és bonyolult megoldási stratégiákat taglalnak, employer-branding, meg dolgozói elégedettség stb. de érdekes módon a fizetés témát soha nem hozzá szóba. :D

2019. dec. 27. 21:59
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
66%
Ha egy vállalkozó azt mondja, hogy nem tudja kitermelni az alkalmazottak magasabb bérét és nem éri meg a vállalkozást így működtetni, és ezek után bezárja az üzletet, akkor van neki is más megélhetési forrása, nincs olyan nagy szüksége az üzletére. Mint ahogy az alkalmazott is talál valami más megoldást az életben maradásra, pl. külföldi munka, vagy más, mint az, hogy alacsony fizetésért dolgozzon. Ha van jobb lehetőség, akkor elvesztegetett éveknek érzi az ember, ha mégis megalkuszik az alacsony bérrel.
2019. dec. 28. 18:41
 32/33 anonim ***** válasza:

500e nettó milyen munkára drága?

Ebből családot, házat, autót kell fenntartani, mert helyben nincs munka. Ha 15-30 percre lenne gyalog egy munkahely, én bizony 70 ezerrel kevesebbért is elmennék dolgozni. Tekintve, hogy ennyibe kerül nekem a napi munkába-járásom.

A gyerek nem a sarat eszi és nem a széllel öltözködik, nem az utca tanítja, és nem a fára mászás az egyetlen szabadidős tevékenysége. Minden másra pénz kell.

Felsőfokú iskolákat végeztem el, 2-t.

2020. jan. 6. 10:54
 33/33 anonim ***** válasza:

Soha nem azt kell nézni, hogy neked mibe kerül az élet, hanem azt, hogy a munkaadó ezt a pénzt ki tudja-e termelni. Egy multi röhögve ki tudja, egy kis magyar vállalkozó meg nem véletlenül dolgoztat feketén az embereivel.

Amúgy valóban érdekes, hogy miért csinálják ezt.

Előző munkahelyemen elég nagy volt a fluktuáció, és idejött Ausztráliábaól!!! egy szaki, hogy felmérje miért.

Röhejes volt, erre magyar ember ekkora cégnél biztos nincs?

A következő volt az eredmény

1. fizetés (ja, hát ezzel nem tudunk mit csinálni, marad.)

2. a nagyfönök egy tahó (Na őt lefokozták, minek hatására el is ment a cégtől, gondolom ez volt a cél. Felvettek helyére egy mosolygó arcot, aki semmihez nem értett, majdnem csődbe ment a cég.)

3. A túlórákat nem fizetik (ja, azt továbbra sem)

Aztán jöttek az egyéb marhaságok:

1. Nincs információáramlás a cégnél: erre negyedévente idejött egy svájci szaki, aki elmondta a cég tőzsdei adatait. De a konkrét munkámat illetően továbbra is a hátam mögött, nélkülem hoztak döntéseket.

2. Nincs ebédlő a cégnél: erre raktak be egy szendvicsautomatát, és lecserélték a kávéautomatát, ami fél év múlva ugyanolyan tré lett, mint az előző.

3. Nincs wc-papír, na, azt kaptunk.

De ott fogtuk a fejünket, hogy ezek tényleg akkora hülyék?

A másik meg, hogy nem találnak embert. Én tényleg nem értem a HR-esek minek vannak. Nem hirdet sehol, a céges adatbázist nem nézi meg.

A mostani munkahelyemen 1 éve bent volt az önéletrajzom feltöltve az adatbázisukba, nem hívtak be. Egy munkaerőközvetítő ajánlott be, akinek még jó busás pénzt is fizettek, holott csak a saját adatbázisukban kellett volna keresgélni!

Sokan keresnek munkát, de valahogy a hr-esek nem tudják őket megtalálni.

2022. aug. 11. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!