Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az Auchanba miért nem vesznek...

Az Auchanba miért nem vesznek fel, ha munkaerőhiány van?

Figyelt kérdés

2 év eltéréssel kétszer nyújtottam be az álláspályázatomat az

Auchanba árufeltöltő pozícióba, hogy egyetem mellett dolgozhassak. Mindkétszer el lettem utasítva, miközben az ott dolgozó ismerősöm szerint rettenetes a munkaerőhiány és furcsállta miért nem vettek fel.

Valaki, aki hr-s vagy aki komolyabban belelát az Auchan hr-s működésébe el tudná magyarázni miért lettem/lehettem elutasítva? Egy huszonéves, dolgozni akaró fiatalt miért nem vesznek fel egy ilyen egyszerű munkára?

A kitöltendő pályázati papíron minden szükséges adatot megadtam. Érettségi, elérhetőségek, s hogy részmunkaidős árufeltöltőként dolgoznék. Amit furcsálltam, hogy az idei pályázati formanyomtatványban nem kellett megadni a korábbi munkahelyeket.

2019. okt. 18. 08:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%

Én Auchanban dolgozok és egyáltalán nincs munkaerőhiány, nem tudom miről beszél az ismerősöd.

Több százan jelentkeznek ilyen pozícióra, hiszen nem igényel szinte semmi végzettséget, egy betanított majom is meg tudná csinálni gyakorlatilag.

2019. okt. 18. 08:29
 2/15 anonim ***** válasza:
45%

Az, hogy a haverod sokallja a munkát, nem azt jelenti, hogy munkaerő hiány van (ettől még persze akár lehetne is), az első jó helyen kapirgál.

Ha ilyen alja munkára nem vesznek fel, akkor meg kellene nézni mi a baj veled.

2019. okt. 18. 08:48
 3/15 A kérdező kommentje:

#1: Mesélte, hogy munkaerőhiány van. Én se tudom mire gondolhatott. Lehet mivel vidéki Auchan így kevesebben vannak, nem tudom.

#2: Nem írtam, hogy a haverom lenne. A szomszédom az illető és nincs közöttünk haverság se.

Azt se írtam, hogy sokallja a munkát. Már évek óta ott dolgozik és köszöni szépen jól bírja.

A kérdést pedig azért tettem fel, hogy megtudhassam miért utasítottak el másodjára is. Korábbi munkahelyeimen mindig megkaptam, hogy ügyes vagyok, szóval annyira béna nem lehetek...

2019. okt. 18. 10:31
 4/15 anonim ***** válasza:
43%

Haver, szomszéd, ismerős, mindegy.

Ahogy azt sem tudod megítélni, hogy egy árufeltöltő azért panaszkodik munkaerőhiányra mert lusta és nem akar ennyit dolgozni, vagy a cég is valóban úgy gondolja, hogy munkaerőhiány van.

Az lehet, hogy máshol jól dolgoztál. De az önéletrajzodból ez nem derül ki. Interjúra, próbanapra behívtak egyáltalán?

Ha nem, akkor az önéletrajzoddal lehet valami súlyos gond, ha igen, akkor mégsem dolgozol olyan ügyesen és gyorsan

2019. okt. 18. 10:36
 5/15 A kérdező kommentje:

#4: Nekem nem mindegy.

Meg tudom ítélni, mert ismerem annyira. Nagyon szorgalmas asszony.

Volt egy formanyomtatvány a vevőszolgálaton, amit kitöltve leadtam az ott levő urnába. Az önéletrajzom másabb.

Nem hívtak be. Jött az e-mail, hogy köszönjük a jelentkezését, de nem nyert.

Az előző munkahelyeimen, ahol határozott ideig szólt a szerződésem azt mondták ügyes vagyok és dicsérték a munkám.

Egyébként voltam a Honvédséd Toborzó Irodájában is. Ott megmondták normálisan, hogy az egyetem miatt csak önkéntes tartalékosként tudnának alkalmazni, még úgy is, hogy a hét nagy részében ott tudnék lenni. (Egyébként aláírtam tartalékosnak.) Mondták diploma után nyugodtan mehetnék oda.

Az Auchannal nem közöltem jelentkezéskor, hogy az egyetemet csinálom. Azt majd akkor közöltem volna, ha behívnak. (Nem akartam, hogy azért utasítsanak el, mert diplomás leszek és otthagynám őket idővel.)

2019. okt. 18. 11:11
 6/15 anonim ***** válasza:
33%
Az ismerősöd egy lusta disznó, aki szerint minden polchoz kéne 3 darab árufeltöltő és ebből az jön le neki hogy munkaerőhiány van.
2019. okt. 18. 12:31
 7/15 anonim ***** válasza:
87%

Áruljátok már el, hogy Ti ettől jobban érzitek magatokat, hogy másokba belerúgtok, látatlanul ítélkeztek?

Komolyan felháborító!!! Vagy a névtelenség homályában jól kitomboljátok magatokat? Ez mitől jó???

Ilyen keserű emberek vagytok?... :-(

Kérdező, ne foglalkozz velük. Amúgy igen, valószínű az lehet az oka, hogy vidékről van szó, ahol kevés a munkalehetőség és egy állásra sokkal többen jelentkeznek, mint ahányra szükség van.

De amúgy itt, Bpesten, a Lidl-nél is ugyanez a helyzet: állítólag munkaerő hiány van, mégis van, akit nem vesznek fel - ki tudja, miért...?

2019. okt. 18. 14:52
 8/15 anonim ***** válasza:
10%

"állítólag munkaerő hiány van"

Ki állítja? A vezetőség? Vagy Béla az árufeltöltő?

2019. okt. 18. 14:59
 9/15 anonim ***** válasza:
62%
Tescóban is ez van, ma is 3 árufeltöltő panaszkodott egymásnak (én meg kerülgethettem őket a megpakolt kocsival), hogy nincs aki kipakolja a üdítőket, munkaerőhiány van, de jött a 4-edik és megoldotta a vitatémát, meghívta a hölgyeket kávézni, gond letudva!
2019. okt. 18. 16:12
 10/15 anonim ***** válasza:
81%
Volt egy passzív félévem valamelyik tavasszal. Emlkészem, hogy beadtam a jelentkezésem a Sparba, Tescoba, Dm-be, Aldiba, rengeteg diakszovetkezet majdnem mindegyik helyi munkajara Nyiregyen. Van angol felsőfokúm, német közép, feleves eladoi tapasztalat, es 3 hetig sehonnan nem kerestek, mire összejött egy diákmunkás ccc-s állás. Hidd el, nem Veled van a gond. Az aldisat nagyon akartam volna, így figyeltem is, ki az új emberke, na hát az egyik eladó lánya volt az. Direkt kérdeztem is tőle, de azt se tudta, hol van.
2019. okt. 18. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!