Az Auchanba miért nem vesznek fel, ha munkaerőhiány van?
2 év eltéréssel kétszer nyújtottam be az álláspályázatomat az
Auchanba árufeltöltő pozícióba, hogy egyetem mellett dolgozhassak. Mindkétszer el lettem utasítva, miközben az ott dolgozó ismerősöm szerint rettenetes a munkaerőhiány és furcsállta miért nem vettek fel.
Valaki, aki hr-s vagy aki komolyabban belelát az Auchan hr-s működésébe el tudná magyarázni miért lettem/lehettem elutasítva? Egy huszonéves, dolgozni akaró fiatalt miért nem vesznek fel egy ilyen egyszerű munkára?
A kitöltendő pályázati papíron minden szükséges adatot megadtam. Érettségi, elérhetőségek, s hogy részmunkaidős árufeltöltőként dolgoznék. Amit furcsálltam, hogy az idei pályázati formanyomtatványban nem kellett megadni a korábbi munkahelyeket.
Az első néhány válaszadóval komoly gond van agyilag :D
Nem azért nem vettek fel, mert bármi gond van veled. Ezt ők az Auchanban honnan tudnák, hiszen nem is ismernek :D egy CV-ből ez nem derül ki.
Semmi gond nincs veled, egyszerűen csak biztos sokan voltak előtted, akik elküldték az önéletrajzukat, és az Auchan HR osztályán meg valószínűleg nincs kapacitásuk mindegyik cv-t végigolvasni meg mindenkit behívni. A legtöbb pályázó anyagát meg se nyitják sztem...
Inkább örülj, hogy nem vettek fel egy ilyen vacak helyre, ezt fogd fel dicséretnek :D
#11 nem ugyanezt írta az első néhány válaszoló?
Nincs hiány, pont, hogy annyian jelentkeznek, hogy a kérdezőt be sem hívják.
Mert nincs náluk hiány. Elhiszem, hogy az ismerősödnek kényelmesebb lenne, ha ketten-hárman csinálnák az ő munkáját, de ez még nem munkaerőhiány.
(Belelátok az Auchan működésébe valamennyire.)
Én is dolgoztam az Auchanban. A sok-sok nagy tudású, aki itt osztja az észt, amúgy felfogja, mennyi munkát kellene mennyi pénzért csinálnia egy árufeltöltőnek? Igen, nettó 130-ért senki nem fog megszakadni, a fizetéshez mérten fogja végezni a melót. Kis pénz, kis munka. Nos, ennek fényében talán nem is emberből van kevés, hanem fizetésből. Egyébként nem nagy tragédia, hogy nem vették fel a kérdezőt, életem legszarabb munkahelye volt, pedig én aztán hulladékból hulladékba ugrálok a diplomám ellenére. Mások is így láthatják, mert 2017-ben dolgoztam ott, 18-ban már csak 1-2 kisfőnököt láttam a boltban, mint ismerős arcot, mára meg senkit sem. Egy dolgozó átlag 1-3 hónapnál többet nem hiszem, hogy eltölt ennél a cégnél azóta sem.
Aztán hogy egy két évvel ezelőtti kérdésre minek válaszolok, nem tudom. Azt sem tudom, miért lett kiemelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!