Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tavalyi létszámlépítés miatt...

Tavalyi létszámlépítés miatt fordulhatnék jogorvoslatért?

Figyelt kérdés
Valószínű, nem érek el kártérítést, sem visszahelyezést, de legalább megszellőztetném az ügyet.
2019. dec. 26. 15:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A leggyengébb láncszem biztos, hogy nem én voltam, sőt az egyik megerősebb, aki sokaknak segített. Hárman is kérdezték, hogy miért nem xy-t küldték el?.. Egyetemi végzettségem van, emellett több okj-s szakmám, plusz másodállásom, amit akkor is, meg most is folytatok. Az új helyen vezetői pozícióban vagyok. Mindegy is, ha vannak még ilyen szakmaiságot, humántőkét nem igénylő munkáltatók, az nem engem minősít. Mindezek mellett, - mielőtt valaki ezt is felvetné -, az érzelmi intelligenciám is rendben van, tudok illedelmesen szólni az emberekhez, valamint - másokkal ellentétben -, dolgozni, sőt értéket teremteni jártam be, nem pedig a székletet kavarni.
2019. dec. 27. 07:29
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nekem van egy boltom, amit tulajdonosként viszek (illetve ha delegálom valakire a munkáltatói jogkör gyakorlásának jogát, akkor majd az az én nevemben eljárva), akkor azt rúgok ki/veszek fel az üzletbe, aki nekem tetszik. Akkor is, ha a másiknak huszonötezer papírja van és kirúgom, aki meg marad, annak annyi az érdeme, hogy annak idején együtt játszottam vele a homokozóban az udvaron. Az én dolgom, az én pénzem, nem vagyok köteles senkit a végzettsége miatt alkalmazni, már feltéve, ha nem olyan munkakörről van szó, amit csak és kizárólag adott végzettséggel tölthetnek be. Ha akarom, betöltethetem én a gazdasági vezérigazgató-helyettesi állást a cégemnél egy agybogyókon élő hajléktalannal is, mert ismerem valahonnan, míg a vért izzadó bérszámfejtő előadónak egy egyetemen tanító professzort alkalmazok. Kinek mi köze hozzá? Ha nem tetszik a professzornak, miért dolgozik mégis ott? Ő is felmondhat bármikor.

Ugyanígy létszámleépítésnél, ha nekem meg kell határoznom, hogy ki menjen, nem vagyok köteles a diplomák darabszámát figyelembe venni. Mert mondjuk lehet, hogy van egy kitűnő klasszika-filozófia végzettségű munkásom egy állásban, igen, csak hát épp egy vagyonőri pozícióról beszélünk, és szerintem az érettségizett volt rendőr, aki a másik ember ebben a poziban, jobban el tudja látni a munkát..

De persze lehet az is, hogy pusztán szemét az aki kirúgott, vagy utált, csak hát ha van egy kis esze, akkor nem ezt fogja beírni az elbocsátó szép üzenetbe, hanem annyit, hogy felmondás oka: létszámleépítés. Ebbe köss bele.

Hacsak nem azt írják le, hogy azért küldöm el, mert cigány, az ilyen dolgokkal nem lehet sehol, semmit kezdeni, mint talán a fentiekből nyilvánvaló.

2019. dec. 27. 12:31
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kielégítő válaszadást. Vagy éppen azt sem írhatja bele, hogy eltávolítom a riválisom, a potenciális vezető-jelöltet.
2019. dec. 27. 13:14
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
11. válaszban részletesen le is írtad miért téged rúgtak ki. Szerintem nincs mit ragozni rajta tovább.
2019. dec. 27. 13:36
 15/16 A kérdező kommentje:

Így-így :) Nem vagyok egy FB-lakó, de ez most szerencsésen szembejött velem: (újabb plusz pont, hogy a telefonnyomkodás sem köt le. :)

[link]

Elgondolkodtató, ugyan én ekkora karriert nem valószínű, hogy befutok, csak a téma kedvéért csatoltam.

2019. dec. 27. 14:24
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

ird meg a sztorit egy környékbeli újságnak.

ha sok embert elküldtek és mindezt titokban próbálták tartani akkor ez jó irány

2019. dec. 27. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!