Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek nem szégyen...

Szerintetek nem szégyen Magyarországra nézve, hogy nincs munkahely a természettudományos diplomával rendelkezőknek?

Figyelt kérdés

Az olyanokra gondolok, mint biológusok, fizikusok, vegyészek.

Ezek mind értelmes szakok és nem holmi "himli-humli".

Nagyon sokan vannak, akiket érdekelnek ezek a területek.

Viszont, magas a pályaelhagyók aránya, mivel Magyarországon nem nagyon van nekik munka, ami van, ott meg kb annyit kapnak, mint egy gyártósori operátor.

Hiányoznak a kutatóintézetek, kutatás+fejlesztés.

Én anno vegyészmérnöknek akartam tanulni, de a szüleim lebeszéltek róla, mert, hogy "azzal csak laboros közszolga leszel".Helyette, pénzügy számvitel szakon diplomáztam.

Tényleg bőven a magyar átlag felett lehet vele keresni, viszont gyakran eljátszok a gondolattal, mennyivel jobb lett volna vegyészkedni.

Viszont, amit meglátom,hogy 5-6- tapasztalttal is csak annyit keresnek, mint amennyit én 0 kilométeresen kaptam, akkor elhessegetem a gondolatokat.

Viszont, ez az ország szégyene, hogy a természettudományos szakembereket nem fizetik meg, nem találnak munkát.

2019. dec. 23. 17:56
 1/10 anonim ***** válasza:
36%
Inkább annak szégyen aki nem tud vele elhelyezkedni
2019. dec. 23. 18:04
 2/10 anonim ***** válasza:
98%

Csak a KOKI-ban van kiírva vagy féltucat állás...

És ez csak egyetlen egy a volt MTA kutatóintézetek közül...

2019. dec. 23. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Hamis az állításod miszerint természettudományos diplomával nem lehet elhelyezkedni. Inkább az a szégyen ha valaki ilyet állít.
2019. dec. 23. 18:25
 4/10 anonim ***** válasza:
16%
Inkább mondjuk úgy, hogy túl sokat képeznek belőlük.
2019. dec. 23. 18:36
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Borsodchem, MOL, Richter tucat vegyészt vesz fel és aki jó benne az pár év után kis túlzással úgy élhet, mint a királyok. A biológus már más tészta, de azt külföldön sem fizetik meg.
2019. dec. 23. 18:45
 6/10 anonim ***** válasza:
97%
Összekevered a dolgokat. Először is a vegyészmérnök nem azonos a vegyésszel, nem is természettudományi, hanem műszaki terület, és bizonyoe irányai igencsak keresettek, jobban mint a pénzügy-számvitel. Másrészt a vegyészek, biológusok közül sokan dolgoznak gyógyszeriparban, élelmiszeriparban nem kutatóként, hanem más területen (pl. minőségbiztosítás, törzskönyvezés), de attól még nem nevezném őket pályaelhagyónak.
2019. dec. 23. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:
31%
Attól, hogy valamire sokat kell tanulni nem lesz automatikusan keresett. K+F jellemzően gazdag országokban van, ott jut rá lóvé, nálunk máshol vannak a hangsúlyok. Tengerbiológus meg olajtornyos melós is nehezen lesz az országhatárokon belül az ember, van ilyen.
2019. dec. 23. 22:22
 8/10 kecskelolxdlol válasza:
0%
Ezt gyurcsányéknak meg az elődjeinek köszönöd, kutatásokra nagyon nincs pénz egyenlőre, először azt kellene visszaállítani, amit gyurcsányék elkúrcsányoltak....
2020. jan. 4. 21:02
 9/10 kecskelolxdlol válasza:
De egyre többen kezdtek el, ide magyarországba költeni, mert fejlőik, i gy szerencsére egyre több az ilyen meló thy fidelitas!!!
2020. jan. 4. 21:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Ezt a nem lehet elhelyezkedni természettudományos végzettséggel dolgot nem tudom hogy honnan szeded.Éppen ellenkezőleg rengeteg a lehetöség ilyen diplomákkal az elhelyezkedésre itthon is sok az állás.
2024. jan. 1. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!