Szerintetek nem szégyen Magyarországra nézve, hogy nincs munkahely a természettudományos diplomával rendelkezőknek?
Az olyanokra gondolok, mint biológusok, fizikusok, vegyészek.
Ezek mind értelmes szakok és nem holmi "himli-humli".
Nagyon sokan vannak, akiket érdekelnek ezek a területek.
Viszont, magas a pályaelhagyók aránya, mivel Magyarországon nem nagyon van nekik munka, ami van, ott meg kb annyit kapnak, mint egy gyártósori operátor.
Hiányoznak a kutatóintézetek, kutatás+fejlesztés.
Én anno vegyészmérnöknek akartam tanulni, de a szüleim lebeszéltek róla, mert, hogy "azzal csak laboros közszolga leszel".Helyette, pénzügy számvitel szakon diplomáztam.
Tényleg bőven a magyar átlag felett lehet vele keresni, viszont gyakran eljátszok a gondolattal, mennyivel jobb lett volna vegyészkedni.
Viszont, amit meglátom,hogy 5-6- tapasztalttal is csak annyit keresnek, mint amennyit én 0 kilométeresen kaptam, akkor elhessegetem a gondolatokat.
Viszont, ez az ország szégyene, hogy a természettudományos szakembereket nem fizetik meg, nem találnak munkát.
Csak a KOKI-ban van kiírva vagy féltucat állás...
És ez csak egyetlen egy a volt MTA kutatóintézetek közül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!