Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Adott két szituáció, ti...

Adott két szituáció, ti melyiket helyeslitek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egy 18 éves fiatal ember bekerül egy munkahelyre, ahol munka közben beleköt a munkájába egy ott dolgozó öreg ember(jogtalanul) ,viszont a fiatal fiú nem hagyja magát és visszaszól kúltúráltan (amennyire lehet) és otthagyja az öreget ,miközben ő még folytatná a veszekedést.Majd munka után az öreg beszámol a konfliktusról a csoportvezetőnek ,persze úgy ,hogy úgy tűnjön,hogy neki van igaza ,tehát teljesen kifordítva a fiatal fiú szavát,hazugságokkal körítve. Ennek következtében ,a csoportvezető elmesélte a történetet a többi kollégának az ebédlőben és a fiú háta mögött teljesen megalázták,hazugságokat mondtak róla és az anyját is szidták,akikkel még jóba volt a fiú,most azok is ellene lettek. Ezután mikor a fiú is bement az ebédlőbe hirtelen csend lett és mindenki elhallgatott és másról kezdett el beszélni. Majd miután megint kiment megint elkezdtek szitkolózni a háta mögött nagyon durván . A fiú ezt megtudta és 2 lehetőség jutott az eszébe a nagy szomorúság közepette, az egyik az az ,hogy a következő munka napon kiosztja a csoportvezetőt és már csak várni fogja a kirúgást (ami nem biztos mert nem a csoportvezető döntése) ,a másik pedig az,hogy otthagyja az egész munkahelyét a francba..

Ti a fiú helyébe melyiket választanátok és miért?

2017. okt. 21. 16:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Otthagynám a francba a helyet és 18 évesen elmennék még tanulni hogy ne ilyen ótvar helyen kelljen melóznom.
2017. okt. 21. 16:44
 2/14 anonim ***** válasza:
Elmondanam roluk a véleményem, és én mondanék fel!
2017. okt. 21. 16:45
 3/14 A kérdező kommentje:

1:A fiú azért dolgozik ott,hogy legyen pénze majd az egyetemre,ahova szeptemberbe menne..:/

2:Akkor is ha nagyon jól fizet és könnyű munka?

2017. okt. 21. 17:08
 4/14 anonim ***** válasza:

Először is: baromi jól tetted, hogy nem hagytad magad.

Az öcsém hasonló korú, ugyanígy megvédte magát egy ilyen szituációban, csak neki szerencsére van egy olyan kiállása, hogy az okoska utána nem mert bajt csinálni neki :D

Én azt mondanám, ha szeretnéd megtartani ezt az állást, ne hagyd, hogy a csalódottsáég beszéljen belőled. Vagy a csoportvezetővel, vagy akivel tudsz, de próbálj meg kulturáltan társalogni. Nem tudom, mennyire vagy lelkizős, de elmondhatod, nem akartad megbántani az öreget csak félreértett és mennyire sajnálod a dolgot... aztán vársz egy-két napot.

Jó esetben megint szárnyra kap a pletyi és normalizálódik a helyzet, hidd el.

Ha nem szeretnéd ezt végig csinálni, vagy az öreg továbbra is szítja ellened a hangulatot, legyél te a nagyobb ember és ne csinálj balhét, csak hagyd ott őket a fenébe. Ha ki akarsz szúrni velük, akkor munkakezdés után fél órával sétálj ki az ajtón (ha még próbaidő alatt vagy).

2017. okt. 21. 17:27
 5/14 anonim ***** válasza:
Meddig dolgozna ott a fiú? Rövid idő esetén,hallgatni és tűrni érdemes. Majd mikor kell,fogja a fizetést s elmegy egyetemre s lesz@rja azokat,akik még meg sem kérdezték az ő véleményét az esetről. Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.
2017. okt. 21. 17:29
 6/14 anonim ***** válasza:

A 3-ik a jó megoldás, ami:

Ha már az ebédlőben mindenki ott van, akkor tiszta víz a pohárba.Szépen figyelmet kérsz...remélhetőleg adnak.Elmondod a végzett munkát és az öreg beszólását.

Ennyit szerettél volna mondani és ha nincs eszmecsere az ügyben, megköszönöd a figyelmet s kimész.

Mellesleg buta vagy, ha okosabbnak hiszed magad másoknál egy ismeretlen területen és kiskirályként viselkedsz.

Azt hiszed máshol jó ez a hozzáállás...tévedsz, de majd megtudod.

2017. okt. 21. 19:06
 7/14 A kérdező kommentje:

4: és te melyiket csinálnád? :/

5:jövő márciusig..

6:ritkán van ott mindenki ,ebben a helyzetben csak a túlóra miatt voltak ott,egyébként miért gondolod,hogy kiskirályként viselkedtem? tisztában vagyok ezzel az érveléssel ,amit mondasz épp ezért próbáltam magam "meghúzni" ,szinte senkivel se beszélgettem ,ha nem kezdeményeztem csak a munkámat csináltam.. de akkor is belém kötnek ,azt meg már nemtudom szó nélkül hagyni.Egyébként,akkor te is a békésebb megoldást választod,mármint ,hogy jöjjek el ?

2017. okt. 21. 19:37
 8/14 anonim ***** válasza:

4. vagyok. Én mindkettőt megcsinálnám szép sorban :D

Előbb mindenképp adj esélyt annak a beszélgetésnek, nem veszíthetsz semmit. Még csak nem is hazudsz, hiszen nem szándékosan sértetted meg az öreget és tényleg sajnálod, ami végül történt :D

Ha nem sikerül és úgy érzed, hogy nem bírod a kollégák hozzáállását, akkor tessék elegánsan távozni :)

2017. okt. 21. 20:24
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerencsére én kultúrált emberek között dolgozom, de biztosan kiosztanám a csoportvezetőt hogy érezze ő csak itt főnök. Utána pedig fel lennék készülve a kirugásra vagy ha nem érezném jól magam elmennék.
2017. okt. 21. 22:59
 10/14 anonim ***** válasza:

# 7

A leírásod alapján.A kulturált visszaszólás és otthagyás, mert hozzád szóltak.Idéznéd pontosan? Lehet nem volt az kulturált...

Ha szerintük valami nincs jól csinálva, akkor meghallgatod és ha egyezik a termelési előírásban foglaltakkal, akkor aszerint csinálod.Ha nem, akkor ezt közlöd velük és megkéred szóljanak a főnöknek és ő szól neked vagy te megkérdezed őt...

Én tisztáznám főnököstől mindenkivel az egészet, nem sunnyognék el.

2017. okt. 22. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!