Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valakinek 30 körül már volt 4-5 munkahelye?

Figyelt kérdés
Az elmúlt 2 évben ez a 3. munkahelyem, igaz különböző okokból kellett váltanom (nem jött be a hely vagy csődbe ment stb). Most kezdtem egy újon, de nem tudom még, hogy ez jó lesz-e. Próbaidőn vagyok, és az az érzésem, hogy nem 100% hogy itt maradok. Ha továbbmennék, mennyire lehet hátrány ez az önéletrajzomban? Csak én érzem negatívumnak, hogy relatív fiatal korom ellenére több munkahelyem volt? Volt közte, olyan ami 5 évig, de az elmúlt 2 év sajnos nem jól alakult. A HR-eseknek szerintetek erről mi a véleménye?

2019. dec. 8. 10:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Még valami: ha valakinek 10-12 év alatt 20 munkahelye van, akkor az azt is jelenti, hogy az illető semmit nem tanult az előző munkahelye hibáiból.

Mire gondolok?

pl. ha az első munkanap előtt nem kérik el az adataimat, akkor nem megyek oda, mert akkor nincs szerződés, nem jelentenek be, stb.

Vagy nem vállalok el olyan munkát, ahol már az állásinterjún közlik az álláskeresővel, hogy bár 10-12 órát kell dolgozni, de csak 2-4 órára jelentünk be. Utána meg jön a Gyakorira az illető panaszkodni, hogy nem tud hitelt felvenni, mert csak 4 órára van bejelentve.

Nyilván vannak olyan esetek, amikor kívülről jónak tűnik valami és mégsem jön be, de nem erről beszélek.

2019. dec. 8. 13:41
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

"Mostanában lett divat ez, hogy az amúgy szar közösséget ilyen csapatépítőkön akarják összehozni mesterségesen. Ez egy más téma. Én ebben nem hiszek."

Kár, kérdező.

Pedig egy jó program közelebb hozhatja az embereket - egy közös kirándulás, egy 1-2 napos külföldi út, stb.

De saját magam is tapasztaltam már olyant, hogy volt egy kollégám, aki teljesen lenézett, semmibe vett, aztán egy társas játék folytán kiderült, hogy metróvezető voltam és azóta teljesen normálisa áll hozzám :D Egy ilyen apróság is tud változtatni kollegiális viszonyokon :-)

2019. dec. 8. 13:46
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Olyan munkahelyen, ahol jobban kepzett (es igy jobban fizetett) munkaerot keresnek, ott eleg feltuno, ha valaki 2 evnel gyakrabban valtogatja a munkahelyet, ott inkabb 3-5 az atlag. A tobb azert nem idealis, mert ezutan az ido utan mar nem tudsz fejlodni egy helyen altalaban, es lemaradsz az uj dolgokrol. (Peldaul IT, mernoki teruleteken.)

Nyilvan egy kevesbe kepzett munkakornel sokkal alacsonyabb elvarasok vannak az irant is, hogy milyen gyakran ugralsz helyek kozott.

2019. dec. 8. 13:49
 24/30 A kérdező kommentje:

Igen, biztos hogy van benne igazság. Én 5 évig voltam egy helyen, ahonnan azért váltottam, mert azt éreztem hogy már semmit nem tudok újat, jobbat kihozni a helyből. És meg sem becsültek persze.

Ahova váltottam jobbnak tűnt, nagy csalódás lett. Onnan kisebb helyre mentem, ahol a nem bejelntést, mutyizást stb. tapasztaltam. Most jöttem erre az új helyre, de mivel nagy, személytelen, bonyolult multi, hiába jónak mondható a fizetés, nem tudom mennyire lesz az én helyem. A szakmai része is túl erősnek tűnik nekem, több elődöm is hamar lelépett. Esetemben is fennáll a lehetősége, hiszen nem tudom mennyire fogom tudni megszokni, betanulni stb. Sokszor ugye ez a legnagyobb baj, hogy nem tudsz betanulni, nem tanítanak be rendesen, nem tudod csinálni a munkát rendesen, jönnek a problémák és emiatt lépned kell. A multiknál ez megy sajnos. És ez nem mindig rajtad múlik. Ennél a helynél is ez lesz a necces nekem azt érzem.

De akkor is azt mondom, hogy inkább megyek tovább, akármi lesz, mint hogy gyomorrákot kapjak amiatt mert nem tudtam betanulni a munkát.

2019. dec. 8. 14:02
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha 18 évesen egy szakmával elkezdtél dolgozni akkor nem gáz.

Ha 25 évesen egyetem után, akkor azt jelenti évente váltasz átlagosan. Ez nekem már gyanús lenne. Mire 100% betanulsz és el lehet engedni a kezed, már lelépnél. Valami személyes készséggel nagyon meg kellene győzni, hogy téged válasszalak.

2019. dec. 8. 14:21
 26/30 A kérdező kommentje:

Átlagot nem érdemes számolni. Első munkahelyemen 2 évet, voltam, másodikon 5 évet. Az utóbbi 2 évben volt ez, hogy fél-fél év után váltanom kellett. Nem akartam volna, de így alakult. Sajnos a mostani hellyel is az az érzésem, hogy nem biztos, hogy hosszabb távon jó lesz nekem.

Nyilván az ember keresi a helyét, mi érdekli, mi az érdeklődése, mi az amit elképzel magának. Ez hátrány is lehet, aláírom. Sosem mondtam, hogy velem nincs gond, mindig kettőn áll a vásár.

A kérdést is azért tettem ki, mert magamban nem tetszik ez a sok váltás, de így alakult az életem, a múltat nem tudom megváltoztatni sajnos.

2019. dec. 8. 16:13
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyjából érzem mit érezhetsz. Én nekem is volt 5 helyem és most a 6.-on vagyok. Ebben volt ahol megfeleltem, volt ahol meg nem, volt ahol kirúgtak próbaidő alatt, volt ahol felmondtam stb. (kb. minden lehetséges eset megvolt és még a külföld is). Most olyan helyen kezdtem a héten ahol a szakmámban vagyok, multi (sohasem dolgoztam multinál), viszont határozott idő van és utána kapok új szerződést (majdnem 1 év). Kicsit gyomorgörcsöm van emiatt de valahogyan kezdem érezni a megnyugvást az első hét elteltével, mert vannak kollégák akik 20-25 éve lesznek itt a cégnél és eddig nem nagyon láttam azt az idegeskedést meg azt a rengeteg túlórázást. Legutóbbi munkahelyem ahol kirúgtak féltem hétfőn, hogy a HR ne lássa meg és ne tegyen említést, de valószínű látták a TB kiskönyvből amit elhazudtam az interjún, viszont mivel nagy cég benyelte az egészet.

Én itt azt látom nem is, hogy az emberek elmennek, hanem inkább picit bővítenek ami jó érzéssel tölt el, csak az előző hely ahol voltam az volt az álmom, ez meg talán kezd jó lenni, de mivel év vége van, igazából most úgy vagyok, hogy a semmiért fizetnek.

2019. dec. 8. 16:25
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

"Átlagot nem érdemes számolni."

Márpedig ahogy rápillantanak az önéletrajzodra az lesz az első következtetés, hogy hány éve kezdtél és azóta hány munkahelyed volt. Második lépés lesz, az, hogy hol hány évet dolgoztál

2019. dec. 8. 16:31
 29/30 A kérdező kommentje:

Az önéletrajzban ott szerepel, hol mennyi időt töltöttem. Nyilván le nem tagadhatom. Viszont mindegyik az én döntésem volt, engem sehonnan sem küldtek el, hogy nem feleltem meg, ami talán jó pont.

Picit azt érzem, hogy a mi generációnknak nagyon jellemzője lesz ez sajnos. Mikor dolgozni kezdtem, mindig azt gondoltam, hogy én 10-15 éveket fogok dolgozni egy helyen, mert ilyen típus lennék, ha jól érzem magam egy helyzetben. Eddig nem így történt sajnos.

2019. dec. 8. 17:06
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Mióta gyesről visszajöttem, egyszerűen nem találom a helyemet. Vagy én mondok fel, amikor egyébként tartanának (csak kevés a fizu) vagy én nem kellek bizonyos helyekre. Szülés előtt 9 évet is lehúztam ugyanazon a helyen, csak közben csődbe ment a cég.
2019. dec. 8. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!