Mi a véleményetek arról, ha valakinek 30 körül már volt 4-5 munkahelye?
Hát nézd, dolgoztam 5 helyen, ebből kettőnél maradtam három-három évig, a többi egy év volt. Nekem megérte, mert minden helyen 20 százalékkal többet kerestem, mint az előzőn. Emellett folyanatos visszajelzéseket kaptam, hogy jó irányba fejlődöm, hogy van rám igény a munkaerőpiacon.
Összehasonlításként nézzük a mindenki által jól ismert munkaügyi trollt, aki vagy 10 éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen, éhbérért, és semmi mást nem csinál, csak hisztizik.
Kit vennél fel?
30 évesen 4-5 munkahely, egyáltalán nem mondható soknak...sőt..
Ez teljesen normális a mai munkaerőpiacon.
Csak akkor tudsz rendes béremelést kiharcolni, ha váltasz.Legalábbis, műszaki, gazdasági,IT területen.
Én mérnökként dolgozom, nekem több munkahelyem volt, mint neked.
Másként nem keresnék ennyit, mint most.
És arról mi a véleményetek ha valakinek 40 évesen 1 db munkahelye volt? Egyetem aztán elhelyezkedés és ennyi. 23 évesen elhelyezkedik, azóta is ott van és ennyi.
Na erről?
"Amúgy csak a kádári időkből ittmaradt bútordaraboknak tűnik ez soknak."
9-es, javaslom, olvasd el a 6-os hozzászólásomat: egy "kádári időből itt maradt bútordarab vagyok" (csak hogy ne előítéleteskedj)
"Ha 20 munkahelyed volt abban sincs semmi rossz."
De igen, ha 30 évesen valakinek 20 munkahelye volt, ott már a munkavállalóval is gond van, mert valószínűleg képtelen elköteleződni, kötödni, az meg már azért jelentheti azt, hogy nem tud beilleszkedni egy adott közösségbe, meg fogalma sincs arról, mit akar kezdeni magával az életben (céltalanság, stb).
"ha 30 évesen valakinek 20 munkahelye volt, ott már a munkavállalóval is gond van, mert valószínűleg képtelen elköteleződni"
És miért kéne elköteleződni?
Jó amit az utolsó kommentelő ír, mert valahol magamban is kicsit ezt érzem, hogy mivel eddig egyik munkahelyemben sem találtam meg azt, amit úgy gondolom, hogy keresek, ezért magam is azt érzem, hogy céltalanná válok. Nyilván mindegyik helyen próbáltam kihozni a maximumot magamból és a munkából, de hiányérzetem volt mindenhol és váltottam. Arra is gondolok, hogy maga a hiányérzet felesleges, mert lehet csak hiú ábrándokat kergetek.
Az a baj, ha a munkahelyednek nincs célja veled (ülj le, csináldd és kussolj) akkor Te is céltalanná válhatsz. Én eddig szinte csak multinál dolgoztam, és ott ez megy sajnos. Próbáltam kis céghez menni, ott meg olyan szintű volt az igénytelenség és a káosz (minimálbéres bejelentés, minimális körülmények hiánya). Na most melyiket válasszam? Mindig azért váltottam, hogy valamiben előrelépjek, jobb helyzetbe kerüljek bármilyen szempontból (anyagi vagy közelebb legyen stb). Ezeknél a váltásoknál szembesültem azzal, hogy bár azt hittem előrelépek, aztán inkább hátraléptem kettőt.
Mert magyarországon szeirnted 20 munkahelyből hány darabnak van értelme? :D Hánynál nem minimálbért vagy ahhoz közeli összeget kapsz, végzettséggel is? :D Mert szerintem 20ból 19-nél egy forintot sem fogsz keresni ha kifizetted a lakbért, nem tartják be a munka törvénykönyvét, és nem vagy normálisan bejelentve.
Ne felejtsük el, hogy melyik országban élünk. Itt vad kelet van. A munkáltatók teljes mértékben tojnak mindenféle szabályra, előírásra, a felfogásuk, hogy örülj, hogy ott dolgozhatsz. Legtöbb vállalkozó két értelmes mondatot nem tud leírni ebben az országban.
Mindjárt más megvilágításba helyeződik az a 20 munkahely.
Egy olyan helyen, ahol meg lehet élni, lehet egyről a kettőre jutni a fizetésedből, teljesen igazat adnék, hogy valami gond van azzal, ha valakinek 20 munkahelye van 30 éves korára.
Viszont mi egy olyan helyen élünk, ahol ebből a 20 munkahelyből 19-nél biztos, hogy 200ezer nettó alatti a fizetés, még akkor is, ha van végzettséged, egy albérlet meg 150ezer ft havonta. Egy olyan helyen, ahol bele van írva az álláshirdetésbe, hogy bejelentett a munka, mint valami előny amikor a törvény tiltja, hogy bármilyen más munkát kínáljanak.
Ezen gondolkodjunk azért el.
15-ösnek: nem kellett volna kiragadni a mondatom felét, hanem végigolvasni a teljes mondatot, mert abban megindokoltam, miért lehet gond:
"De igen, ha 30 évesen valakinek 20 munkahelye volt, ott már a munkavállalóval is gond van, mert valószínűleg képtelen elköteleződni, kötödni, az meg már azért jelentheti azt, hogy nem tud beilleszkedni egy adott közösségbe,"
Nemrég volt itt egy olyan kérdező, aki pl. nem volt hajlandó elmenni a kollégáival a csapatépítő programokra, mert ő nem kíváncsi a kollégáira, Őt hagyják békén, stb.
Szerinted, ha egy ilyen kollégád van, mennyire számíthatsz az együttműködésére egy közös feladatban pl?
19-es!
Én is hasonló véleményen vagyok, a munkában viszont 100%-ig csapatjátékos vagyok, akire mindig lehet számítani. A szabadidőt viszont én is szeretem magam beosztani, azokkal akik fontosak. A munka meg legyen munkaidőben. A kettő nem zárja ki sosem egymást.
Mostanában lett divat ez, hogy az amúgy szar közösséget ilyen csapatépítőkön akarják összehozni mesterségesen. Ez egy más téma. Én ebben nem hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!