Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valakinek 30 körül már volt 4-5 munkahelye?

Figyelt kérdés
Az elmúlt 2 évben ez a 3. munkahelyem, igaz különböző okokból kellett váltanom (nem jött be a hely vagy csődbe ment stb). Most kezdtem egy újon, de nem tudom még, hogy ez jó lesz-e. Próbaidőn vagyok, és az az érzésem, hogy nem 100% hogy itt maradok. Ha továbbmennék, mennyire lehet hátrány ez az önéletrajzomban? Csak én érzem negatívumnak, hogy relatív fiatal korom ellenére több munkahelyem volt? Volt közte, olyan ami 5 évig, de az elmúlt 2 év sajnos nem jól alakult. A HR-eseknek szerintetek erről mi a véleménye?

2019. dec. 8. 10:12
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
82%
Semmi gond nincs ezzel
2019. dec. 8. 10:15
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, ez az általános. A cégek nem tudják megtartani az embereket.
2019. dec. 8. 10:26
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Találkoztam már olyan 55 évessel, akinek már 32 munkahelye volt, és ezt teljesen büszkén mondta.
2019. dec. 8. 10:43
 4/30 anonim ***** válasza:
100%

én 30 körüli vagyok és már 9. munkahelyet fogyasztom..

Én inkább előnyét tapasztalom, mert látom, hogy egyik hely rosszabb mint a másik. Tapasztalatom is növekszik, mert mindegyik helyen mást csináltam. + utóbbi időben elég jól kirajzolódott, hogy mi az amit imádok csinálni időtől függetlenül napi 16 órában is akár, és mi az amivel 1 percet nem vagyok hajlandó foglalkozni, akkor sem ha milliókat fizetnének érte. Eddig nem éreztem hátrányát munkahely kereséskor. Sőt, utóbbi időben akkor is jönnek az ajánlatok, ha épp van állandó helyem.

2019. dec. 8. 10:51
 5/30 A kérdező kommentje:

Igen, örülök, hogy ezt írjátok, mert valahogy én is így vagyok vele, hogy egy életem van, és szeretném azt úgy élni, hogy olyan helyen vagyok ahol jól esik és azt csinálom amivel szeretek foglalkozni.

Hallottam már viszont, hogy valaki azt mondja, hogy "aha, ennek 3 év alatt volt 5 munkahelye, akkor nem hívjuk be" - persze lehet ez egyedi eset, nem tudom.

Fordítva gondolkodva, én sem látnám hátrányát ennek.

Amúgy én is azt tapasztalom, hogy egyik hely rosszabb a másiknál, és sajnos a váltáskor látom, hogy azért akartam váltani, hogy jobb helyre kerüljek, aztán még rosszabb lett... és ezt nem tudod előre sajnos.

Várom azért még a véleményeteket, ti helyzeteteket, mert érdekel.

2019. dec. 8. 10:56
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

Az a véleményem, hogy a mai világban ez teljesen normális.

Akkor, amikor 3 hónap van megadva próbaidőnek, akkor, amikor nem "sikk" megtartani az embereket, amikor a főnök bárki (vevő, munkatársak, stb.) előtt ordítozhat a beosztottal, akkor, amikor a munkavállaló sok helyen egy felmosórongy, akkor egyáltalán ne várják el a munkáltatók, hogy valaki egy helyben üljön, bármit eltűrve. Ez a véleményem. És mondom ezt úgy, hogy én még abban a rendszeben nevelkedtem, ahol volt törzsgárda jutalom, és volt olyan munkahelyem, ahol 13 évig voltam :-)

2019. dec. 8. 10:58
 7/30 A kérdező kommentje:

Sajnos nekem is volt pár nem jó döntésem ezügyben, nem biztos, hogy jókor és jó helyre váltottam, és nem biztos hogy kettő közül a jót választottam. Valahogy azt érzem, hogy ennek a levét iszom. És benne van az is, hogy én szakterületek között is váltottam, hogy kirpóbáljak valami újat, lásska újat is.

Ezen az új helyen is azt érzem, hogy bár nem rossz alapvetően, de nem biztos, hogy el tudom képzelni, hogy évekig ezt és itt csináljam. Szerintetetk rossz ez a gondolkodás?

Bennem van külföld is, bár ott abszolút nem a "szakmámon" belül próbálnm ki magam, hiszen arra sok esélyt nem látok.

2019. dec. 8. 11:16
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok tanácsot adni, mert nem ismerem a motivációdat, se a "szakmád"-ról nem írtál semmit.

Külföldre csak akkor menj, ha beszéled az ország nyelvét - különben könnyen átvágható és magányos leszel. Ezenkívül - hacsak nem kapsz a külföldi munka mellé szállsát is - akkor min. 4-500 ezer ft-al kellene elindulni, ugyanis a legtöbb helyen le kell tenni 2 havi kauciót (200-300 ezer ft) + egy havi albérlet árát és még valamiből meg is kell élned az első fizetésig.

2019. dec. 8. 11:31
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

4-5? Ezt nem is igazán értem, én 20 éves koromra már legalább 5 helyen dolgoztam. Persze egy nyárra, stb.

Amúgy csak a kádári időkből ittmaradt bútordaraboknak tűnik ez soknak. A fejlett világban nem úgy van, hogy egy ember ahogy kijön az iskolából, elmegy valahova dolgozni, és ott rohad meg élete végéig... folyamatosan váltani kell, fejlődni, ha valami nem jó el kell jönni... csak az ilyen nyomorult országokban, mint Magyarország van az, hogy örülj ha van munkád stb.. az emberek inkább gyötrődnek, mint munkahelyet váltanak. Ha 20 munkahelyed volt abban sincs semmi rossz.

2019. dec. 8. 11:41
 10/30 A kérdező kommentje:

Ausztria lenne a cél, ha úgy alakul, németül bezsélek folyékonyan. De ez mindig ilyen B terv, ha itthon úgy alakulna.

Közgazdász volnék amúgy. Erről mondják, hogy tanul mindent, de semmihez sem ért. És van benne igazság. Szerintem a váltásaimban ez is közrejátszik, mert nem a szakirányomnak megfelelő helyen dolgoztam eddig sosem, azon lehetetlen munkát szerezni sajnos, vagy nettó 180-ért dolgozhatsz, ha nagynehezen sikerül.

Amúgy vidéki vagyok (messze is Budapesttől), és bár elvileg ez egy jó, fejlett környék, még sem dúskálunk azért a munkahelyekben, igaz nem is panaszkodhatunk.

2019. dec. 8. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!