Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nyugdíjazással kapcsolatos...

Nyugdíjazással kapcsolatos kérdés. Mit szólnátok hozzá, ha nem egyszerre kellene nyugdíjba menni, hanem fokozatosan?

Figyelt kérdés

Ezen azt értem, hogy pl. 45 éves kor után már csak napi 6 órát kellene dolgozni, mellé 2 óra fizetett nyugdíj járna.

Aztán 55 éves kortól 4 óra munka, 4 óra nyugdíj.

65 év után már csak 2 óra munka, 6 óra nyugdíj,

végül 75 éves korodban mennél teljesen nyugdíjba.

Természetesen ezeket a határokat szakemberek határoznák meg, és létezne előnyugdíj, ill. plusz munka is, ahogy ma is.

Csak az átlag lenne ez, hogy ne úgy legyen, hogy X évig napi nyolc órát kell lehúznod, pedig már alig bírod - aztán snitt, pedig még tudnál dolgozni.

Szerintem sokkal jobb lenne a fokozatos.

2019. nov. 23. 22:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Évekig kell azon dolgozni, hogy folyamatosan pont annyi és olyan munkát hajtsál fel, mint amennyi és amilyen jól képzett embered van.

Ha csak 8 órás emberekből válogathatsz, akkor ez sokkal nehezebb, mintha 2-től 8-ig van lehetőséged választani."

Ez munkáltatói probléma, semmi köze a nyugdíjazáshoz.

A részmunkaidő ma is megengedett, semmi nem tiltja. A gazdasági helyzet alakulását pedig senki nem tudja évtizedekre előre megjósolni, hogy melyik munkáltató miként tud boldogulni, milyen összetételű dolgozókra lesz szüksége.

Ilyen indokkal ne nyújtsuk már ki az öregségi nyugdíjkorhatárt... :)

2019. nov. 27. 04:48
 12/15 A kérdező kommentje:

"A részmunkaidő ma is megengedett, semmi nem tiltja."

Csak nem tudsz megélni belőle.

Erre megoldás lenne ez a módszer.

"Ilyen indokkal ne nyújtsuk már ki az öregségi nyugdíjkorhatárt... :)"

Ki fogják nyújtani, ne félj.

Nézd meg pl. a németeknél.

Viharos gyorsasággal mi is át fogjuk venni, majd meglátod.

Ez ellen is jó lenne, amit írtam: mert nem mindegy, hogy 69 évesen 8 órát dolgozol, vagy csak négyet.

Utóbbit még túlélheted.

2019. dec. 3. 12:34
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon erőlteted ezt a dolgot... :)
2019. dec. 4. 04:44
 14/15 A kérdező kommentje:

Próbálok a jelenleginél jobb módszert találni.

Szerinted ez baj?

Vagy szerinted az a jó, hogy 8 órát dolgozol még 6x éves korodban is, aztán minden átmenet nélkül nullát?

2019. dec. 4. 11:54
 15/15 anonim ***** válasza:
63%
Nekem tetszene a dolog! :)
2021. dec. 13. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!