Multis gyakornokok sorsa?
Másodéves egyetemista vagyok és egy multinál dolgozom heti 3x egyetem mellett.
Szívem lelkem beleadom, igyekszem nagyon,miközben majd megszakadok a zhk-ra való készülés mellett stb.
Mégis állandóan kiabál velem a menedzser,semmi nem jó neki. Raktam kívül csak szüleim korosztálya dolgozik itt, mindenki kis hülyének néz ,mivel a legfiatalabb kollegával is 20 év köztünk a korkülönbség.
Egy idióta rabszolgának érzem magam,akinek mostanra 0 önbizalma lett hála a cégnek.
Voszont kell a pénz és a szakmai tapasztalat.
Más multis gyakornokkal is így bánnak,ez az átlag? Vagy csak én kerültem ilyen “jó” helyre?
20L
Kérdező, én is multinál dolgozom egyetem mellett, szóval hátha tudok segíteni!
Eleinte nekem is furcsa érzéseim voltak, eléggé tartottam a felettesemtől, mert nagyon hangulatingadozónak láttam és féltem attól, hogy elege lesz a sok kérdésemből. Meg mondjuk néha kaptam tőle 1-2 rosszabb pillantást, de lebszást sose kaptam végülis..:D Valahogy aztán 2-3 hónap után elkezdtünk jobban megnyílni egymásnak, többet beszélgettünk munka közben, bár én igyekeztem előtte is nyitni felé, és mindenki más felé is,ami aztán amúgy jól sült el. :) Esetemben, mivel egész hamar kiderült, hogy a felettesemnek a lánya kb az élete középpontja, érdeklődtem hogy hogy van, suli hogy megy neki stb, erről pedig nagyon szívesen is beszélt. Aztán pedig bármi másról is,szóval utána minden jött magától, és azóta is szuper a légkör, nem érzem azt a feszültséget ami volt korábban és lebszó pillantások sincsenek :D. Szóval szerintem a kulcs a kommunikációban rejlik, akármilyen félelmetes is először. Én elgondolkodnék esetedben azon, hogy beszéljek a felettessel arról, hogy mindez miért történik veled, és hogy te hogy látod a helyzeted, te tanulni, fejlődni jöttél. Nálunk ami feltűnt multis környezetben, hogy szeretik, ha "tökös" a gyakornok, mármint nyilván egy bizonyos mértékig kell ezt érteni :D szóval ha ki meri mondani a gondolatait valamivel kapcsolatban diplomatikusan, vagy esetleges problémákat és arra lehetséges megoldást. Ha lelkileg felkészülsz, szerintem próbálj be egy ilyennel. Ha ez túl nagy falat lenne, akkor részlegváltás, ez már tőled függ, de nekem a felettessel való kommunikációból csak jó tapasztalataim vannak eddig. Hajrá! :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!