Multis gyakornokok sorsa?
Másodéves egyetemista vagyok és egy multinál dolgozom heti 3x egyetem mellett.
Szívem lelkem beleadom, igyekszem nagyon,miközben majd megszakadok a zhk-ra való készülés mellett stb.
Mégis állandóan kiabál velem a menedzser,semmi nem jó neki. Raktam kívül csak szüleim korosztálya dolgozik itt, mindenki kis hülyének néz ,mivel a legfiatalabb kollegával is 20 év köztünk a korkülönbség.
Egy idióta rabszolgának érzem magam,akinek mostanra 0 önbizalma lett hála a cégnek.
Voszont kell a pénz és a szakmai tapasztalat.
Más multis gyakornokkal is így bánnak,ez az átlag? Vagy csak én kerültem ilyen “jó” helyre?
20L
Ja és az kimaradt, ahogy a 6. is írja, ha személyes ellentétet vélsz felfedezni, akkor válts. Másodévesként inkább diákmunkás vagy, mint gyakornok szerintem (nem a kötelező szakmai gyakorlatot töltöd), könnyen válthatsz, ha van másik hely.
Így minden más.
Akkor Te nem gyakornok vagy!
A gyakornokkal a cég köt egy tanulmányi szerződést.
De diákmunkás vagy, és pusztán véletlen, hogy épp azt tanulod. Attól még nem vesznek komolyan, hisz nincs végzettséged.
Szerintem ez mindent megmagyaráz.
Emberileg kifogásolható, de valahol azért érthető, hogy egy diákkal így bánnak.
Én sok helyen voltam diák, Tescoban, gyógyszergyárban, csomagolóüzemben. Kb mindenhol levegőnek néztek.
Csináld meg a parancsba kapott feladatot, ennyi. Egy diák csak robot, hiszen nem a szakértelméért veszik fel, hanem az idejéért, illetve mert olcsó.
Átalakítva a kérdést a valóságnak megfelelően:
Multis diákmunkások sorsa?
Nos, igen, multinál sem egy komoly pozíció diákmunkásnak lenni.
Ok,hát nekem mindenki azt mondja hogy gyakornok. Cégen belül is így vagyok mindenki szerint.
13as azért ez eléggé lenéző volt :/
Nagyon nehéz az egyetemet csinálni minka mellett,attól függetlenül,hogy éppen diákszövetkezeten keresztül vagyok, mindent ugyanúgy csinálok mint egy átlagos saját gyakornok. Brutál delelősségteljes feladatokat bíznak rám és azokon a napokon amikor dolgozom,estére érek haza és még állhatok neki tanulmi,mert a vizsgaidőszak is közeleg.
Viszont abban a szakmában vagyok gyakornok,amit tanulok..így hátha előny lesz a későbbiekben.
Kérdező ezer meg egy cèg keres gyakornokot diákszövetkezeten keresztül (gondolom olcsóság miatt).
Ha a szakmai fejlődésed akarják segíteni, akkor tök mindegy, higy diákszövetkezeten keresztül vagy a céggel kötött szerződéssel vagy-e ott.
A te esetedben a környezeted abszolút nem támogató. Ha nem érzed jól magad, szerintem nézz körül, keress másik helyet. Egyetemi fb csoportokban is nèha tök jó állásokat dobnak fel. :)
Ezzel azért nem értek egyet, nálunk is van gyakornok, úgy gondolom elég nagy cég vagyunk 150,000 kollégával mégis kb minden nap találok időt arra, hogy foglalkozzak a gyakornokunkkal. Mert semmi értelme egy gyakornoknak ha nem fejleszted, akkor csak egy tapasztalatlan valaki aki foglal egy helyet. A cél, hogy tanuljon és adott esetben a jövőben egy jó munkavállaló váljék belőle.
Sőt, meg a főnököm is legalább heti egy órát foglalkozik vele pedig ő már európai szintű director, mondhatná, hogY nincs ideje...
Sajnálom, ha lenézőnek érezted, de ez az igazság.
tulajdonképpen te magad is ugyanezt fogalmaztad meg, csak más szavakkal.
Nem vesznek komolyan, nem vagy teljes jogú dolgozó, csak most rosszul esett, hogy ezt én is leírtam?
Ez így nagyon nem OK...
Egyetlen szóval sem mondtam, hogy ne dolgoznál keménmyen, és hogy könnyű lenne.
Voltam diákmunkás, írtam, több helyen is. Nem dolgoztam lazábban, mint a többiek, mégsem számítottam valódi dolgozónak, ez van.
Majd túllépsz ezen.
Aki azt írta, hogy mindegy, milyen szerződéseel vagy ott: hát nagyon nem mindegy!
A diáknak semmi nem jár.
A gyakornoknak minden jár, ami a dolgozóknak is: cafeteria, juttatások. Itt fel lehet sorolni rengeteg dolgot, cégenként eltérő.
Céges üdülő, masszázs, színházbérlet, mozijegy, fürdőjegy, rendezvények, életbiztosítás, egészségbiztosítás (ingyenes magánrendelések!), karácsonyi csomag, stb.
Mivel gyakornokként a cég dolgozója vagy, diákként meg - sajnálom, ha rosszul esik - de nem tartozol oda jogilag.
Nem tudom, miért kell megsértődni azon, amit te magad írtál le, hogy így érzel.
14. vok: akkor végül is, valóban gyakornok vagy, ha kaptál ezt-azt. Én is melóztam egyetem mellett iskolaszövetkezeten keresztül, viszont én mezei dolgozó voltam.
Biztos keményen dolgozol, viszont a cégeknek így éri meg, ahelyett, hogy felvennének rendes dolgozót, ne érts félre, nem vagy rendetlen dolgozó.
Elvárják a tanulótól, hogy vállaljon - hirdetésekben látom - 30-40 órát hetente...
Igaz, 10 éve meg azért ment a cirkusz, hogy a pályakezdőtől elvárnak gyakorlatot, 1,5 nyelvismeretet. Most meg irreálisan sokat dolgoztatják a gyakornokot, mert a 30-40 óra sok egy egyetemistának, akár utolsó éves, akár nem. Ok, van heti 20 órás is.
Kedves Kérdező, hogy értelmesebbet is írjak, szerintem is próbálj meg keresni másik osztály, vmelyikünk írt is jó mondatot, indokot, mert így beleutálsz abba, amit tanulsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!