Gyakornokok, ti mennyit kerestek havonta?
Építész tervező irodában egy fillért nem kaptam 2 hónap folyamatos munkáért, még utólag sem. Közölték, hogy a tudás amit adnak, többet ér mint a pénz. Én azért csak örültem volna, ha legalább az utazásom, lakhatásom támogatták volna, más nem egy jelképes 20-30 ezres összeggel. Főleg annak fényében, hogy az elvégzett munka szempontjából teljes értékű munkaerő voltam.
Kivitelező cégnél első 1-2 hónapra ami a gyakorlat időtartama volt legalább a jelképes 30 ezres összeget megkaptam, majd megbeszéltük hogy maradok a projekt végéig és határozott időre felvettek havi 180 ezerért.
Jelenlegi munkahelyem szintén kivitelező cég, a gyakornokok akik 1 hónapra jönnek olyan 100-120 ezret kapnak, ha normálisan dolgoznak. Túlhajtva nincsenek, de azért ne látványosan unatkozzanak.
Olyan szempontból mondjuk nem rossz, hogy neked "csak" 60 órát kell dolgozni és mellette tudsz vállalni pár nap diákmunkát amivel kiegészítheted a kereseted. Nekem minden gyakorlatom hétfőtől-péntekig szólt.
Ettől függetlenül úgy vagyok, hogy az ember pénzért dolgozik, sokkal motiválóbb számomra, ha látom a munkám gyümölcsét, mint az amikor már tanulmányaim közben azt érzem, hogy csak olcsó munkaerőként tekintenek rám. Aztán csodálkoznak hogy a fene se akar oda menni dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!