Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Cégnek joga van a saját...

Cégnek joga van a saját kollektív szerződése ellen menni a bérezéssel bizonyos munkatársakat illetően?

Figyelt kérdés

Jogi kérdés. KOllektív szerződés van érvényben mely mindnekire érvényes. A szerződés bértáblát is tartalmaz mindenki eszerint kapja a bért ettől eltérni a cég saját szerződése szerint nincs lehetőség. És akkor vannak bizonyos „bíborban született „ emberek akik a bértábla 1,5x akár 2x összegét kapják.

Ehhez van joga a cégnek hogy a saját kollektívjét felrúgja? Azért mert ezek az emberek a „nagyfőnök“ ilyen-olyan rokonai?

Így akkor mi értelme a kollektívnek?

2019. nov. 12. 16:09
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

"2. Hol van ilyen szabály? Segítek: NINCS!"

Madárkám.

Segítek. ITT van ilyen szabály. Írásban mindenki által aláírva.

Úgy hívják hogy KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS.

Hm?

2019. nov. 13. 21:15
 22/37 anonim ***** válasza:
90%

Nem vagyok a madárkád.

A kollektívben 10000%, hogy ilyesmi nincs lefektetve, hogy mindenkinek ugyanannyit kell keresnie.

A bér NEM RÉSZE a kollektív szerződésnek.

A bért a MUNKASZERZŐDÉS tartalmazza.

Nem lehet lefektetni bért a kollektívben, mert

1. senkinek semmi köze hozzá, hogy a kollégája mennyit keres

2. a kollektívet biztos, hogy nem módosítgatják pár havonta, vagy évente, márpedig emelések biztosan vannak.

Téves információid vannak, a saját szerződéseiddel sem vagy tisztában, és ezt ilyen bájolgással palástolod.

2019. nov. 13. 21:19
 23/37 A kérdező kommentje:

" hogy mindenkinek ugyanannyit kell keresnie.“

Madárkám. NEM IS EZT MONDTAM.

Olvass már vissza talán. Mert én NEM EZT MONDTAM.

Én ezt mondtam:

"KOllektív szerződés van érvényben mely mindnekire érvényes. A szerződés bértáblát is tartalmaz mindenki eszerint kapja a bért ettől eltérni a cég saját szerződése szerint nincs lehetőség“

Ennyi. egyszerű mint a bot. Mi a végzettsége? Hány éve van a pályán? na a kettő metszete kiad egy bérkategóriát a táblában és az illető azt és CSAK AZT a bért kaphatja és egy forointtal se többet se kevesebbet.

És akkor én megkérdem: egyesek hogy kaphatnak olyan béreket ami meghaladja a bértábla elérhető maximumát? Annka akár dupláját is?

ÉS MINŐ VÉLETLEN ezek mind a főnökség rokonai ilyej olyan mocskai. Pl a főnök fia érettségivel a bértábla csúcsának megfelelő sőt azt meghaladó bért kap? Hát az egyetem + 30 pályán eltöltött év után jár még akkor se... Akkor ez pl?

"A bér NEM RÉSZE a kollektív szerződésnek.“

De én nem is ezt mondtam. Madárkám. Olvasni hm?

"A bért a MUNKASZERZŐDÉS tartalmazza.“

NEM. Jól olvasod NEM. A szerződés azt tartalmazza idézem (figyelsz MADÁRKÁM):

a munkabér a bértáblás besorolás szerint.... kategória E2 (pl) (=egyetem, 6 év után)

Na? Hm?

2019. nov. 13. 21:28
 24/37 A kérdező kommentje:

"1. senkinek semmi köze hozzá, hogy a kollégája mennyit keres“

VALÓBAN nincs.

De az Államkincstár ellenőreit NAGYON fogja érdekelni hogy pl érettségivel + pár évvel mit keres valaki az egyetemi bérkategória 30 év utáni fokozatában.

Csak egy példa. És akkor a „T“ vezetőség mit fog mondani azt nem tudom, mert mint utaltam rá ÁLLAMI PÉNZBŐL megy a fizetés. És az sovány indok lesz hogy a főnök fia az illető.

De vannak itt más csodák is.

De nem baj majd inkasszál az államkincstár. Megnézi mennyit KELLETT VOLNA keresni az illetőnek és mennyit keresett és a különbözetet inkasszálja de 3 évre visszamenőleg. Na az lesz a szép. Ha havi 200 nettóval többet kapott mint kellett volna az már 36 hónap x 200.000 = 7.200.000 (+büntetés) és ez csak egyetlen ember.

NA KELLŐEN ÁRNYALOM A KÉPET?

2019. nov. 13. 21:34
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
nyugi semmi gondja nem lesza cégnek:) ez tuti
2019. nov. 13. 22:36
 26/37 A kérdező kommentje:

"nyugi semmi gondja nem lesza cégnek:) e"

Ühüm. És ha mégis a számlát majd te állod?

2019. nov. 14. 07:10
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

El sem olvasom, mert idegbeteg vagy, és szándékosan madárkázol már az elején.

Buta vagy, mint a föld, és bizonygatod az igazadat, pedig

1. mindenki próbálja jelezni neked, hogy nincs igazad, rosszul tudod a dolgokat

2. a valóság sem az , amit gondolsz, hiszen a saját szemeddel látod, hogy nem az történik, aminek szerinted történnie kéne.

Szóval van egy agyament elképzelésed, ami talán egy ideális világban működne, de nem a valóságban. Egyébként meg sehogy sem működne, ha igazán belegondolunk, hiszen voltak ilyen törekvések a világtörténelemben, és nem tudták sikerre vinni azokat a társadalmakat. Megbuktak.

Okoskodhatsz tovább, de nem lesz igazad.

2019. nov. 14. 19:07
 28/37 anonim ***** válasza:
Majd legyszi rakd mar fel a vizsgálat eredménye eredményét ide
2019. nov. 14. 20:09
 29/37 A kérdező kommentje:

"fel a vizsgálat eredménye eredményét ide"

Mérget vehetsz ár hogy felrakom!!! MÉRGET VEHETSZ RÁ!!!

De van egy kérdésem: mi értelme van feltenni ha akármit írok (majdan) úgyis az lesz a válasz hogy hazudsz troll stb??

Akkor minek is teygem fel?

Ezzel együtt felteszem majd (csak a halál tarthat vissza ettől) de és ki fogja elhinni?

Miért azt elhiszed hogy 17bne ugyanezen céget EU-s pályázati pénzek elcsalásáért 22 misire büntették? Megtörtént. Kamu vett számlákkal akarták igazolni a pályázati cél teljesítését de pechükre az ellenőrök helyszíni szemlét tartottak és rájöttek semmiféle felújítás nem történt..... 22 misi. 18 millió a visszavonás + 4 misi a bünti. Megtörtént.

Elhiszed?

2019. nov. 15. 07:47
 30/37 A kérdező kommentje:

Igen, ez a cég ilyen "jó kis hely".

Nem véletlen hogy az ügyvezető belülről ismeri a szegedi kótert...mert 2 évet töltött benn még a 90-es években. És ez itt a főnök.

Jó kis hely.

2019. nov. 15. 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!