Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért az orvosok és a taxisok...

Miért az orvosok és a taxisok sztrájkolnak és hisztiznek a legtöbbet a fizetésük miatt mikor szénné keresik magukat?

Figyelt kérdés
Ők a legtöbbet keresők, ehhez még hozzájön borravaló vagy a hálapénz
2019. okt. 27. 09:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
22%
@10 Majd ezt váltotta egy monopólium, amelyben a taxisok azzal revolverezhetnek, hogyha nem a nekik tetsző hatósági ár van, akkor jól elzárják Budapest központját. Köpni kell.
2019. nov. 8. 11:30
 12/13 Barbell Deadlift ***** válasza:
91%

"Hát például az Uber elleni tünti arról szólt, hogy egy sokkal életképesebb szolgáltatást tettek tönkre"

Hajjaj...az Uber eletkepes volt? Maga ceg biztos (habar folyamatosan arrol olvasok hireket, hogy minden orszagban megbuntetik oket szabalytalansagok miatt, tovabba papiron egy dedicites vallalat), de hogy a soforjeik csak nagyon rovid tavon voltak eletkepesek a 130 forintos kilometer dijjal, abban biztos lehetsz.

Egyebket a kerdes az volt, hogy "miert sztrajkolnak allandoan", en leirtam, hogy kb. 3 nagyobb tuntetes volt az utobbi 30 evben, szoval nemigazan ertem, hogy mi a gond...

"majd lobbiztak ki maguknak államilag garantált monopóliumot"

A taxis piacon nincs monopol helyzet jelenleg, te is barmikor beallhatsz taxizni, es eldontheted, hogy fuggetlenkent vagy fuvarszervezo ceg egisze alatt dolgozol, sot, taxis ceget is alapithatsz, es vehetsz fel embereket a sajat flottadba, de meg fuvarszervezo ceged is lehet (ha van folosleges ~70 milliod).

Ha a monopol helyzet alatt a szabalyozottsagot erted, akkor el kell keseritselek: nem az Uber miatt alakult ki, mar 30-40 eve szabalyozott a piac.

"aki piacgazdaság-ellenes, az szépen haljon éhen a családjával együtt."

Aha ertem...tehat szerinted az a piacgazdasag, hogy egy amerikai befektetok altal felfujt lufi idejon, es barmifele felelosseg vallalas nelkul leakarja tarolni a piacot ugy, hogy az egvilagon semmilyen szabalyt nem tart be, es kozben offshore szamlakon gyujti a penzt...ha jol emlekszem a kozgazdasagi tanulmanyaimra, egy ceg akkor fog piaci alapon mukodni, ha betartja a piaci szabalyolat, amig ez a dolog nen all fenn, addig nincs mirol beszelni.

2019. nov. 11. 22:53
 13/13 Barbell Deadlift ***** válasza:
91%

"Majd ezt váltotta egy monopólium, amelyben a taxisok azzal revolverezhetnek, hogyha nem a nekik tetsző hatósági ár van, akkor jól elzárják Budapest központját. Köpni kell."

Remeket latsz...megint leirom: az elmult 30 evben volt kb. 3 komolyan veheto taxis tuntetes, es egyik sem a tarifa miatt volt (szerintem most sem elegedettek a taxisok a tarifaval). Tudom, hogy kell valami ellensegkep,de hulyesegeket ne irkaljunk mar.

2019. nov. 11. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!