Köztisztviselők fizetései miért ilyen alacsonyak? Pl: önkormányzati bérek És miért nem sztrájkolnak miatta?
Mert aki kicsit is ért bármihez már réges régen nem a közszférában dolgozik, hanem a versenyszférában.
Akik ott lopják a napot mind tudják, hogy máshova nem tudnának menni, meg nem is találnának még ilyen láblógatós munkahelyet...
Sok a téveszme az állításaitok között :)
Egy átlagos hetem:
h. 7.00-tól 19.00-ig vagyok
k. 6-os kelés 8.30-15.30-ig vagyok
sz. 8.30-17.30
cs. 7.00-16.00
p. 2-3 hetente megyek 8.00-13.00 között
Szombaton havi egyszer 8.00-12.00 között szintén munka van, mindezt nettó 124e-ért. Hétfőre van egy sürgős feladatom, ma reggel 4kor felébredtem és nekiálltam este 6-ig bírtam, sajnos megálltam enni és nem tudtam magam ismét rászánni, remélhetőleg holnap 3-4 óra alatt befejezem.
Voltam versenyszférában is pár évet, nettó 97e-ért, később 106e-ért.
utolsó:
Ja, asszony is közszférás, ismerősei is. Mikor elmegyünk valahova mindig mind ecsetelte, hogy ők annyit dolgoznak, mint pl. te is.
A valóság, hogy asszony is (és az összes kollégája) előtt ott az excel tábla ők meg pötyögik a számokat a kézi számológépbe... Képletekről, uram bocsá makrókról még nem is hallottak. Van olyan aki minden héten megcsinál kézzel egy olyan kimutatást, amit mifelénk 1x lemakrózunk 20 perc alatt és minden héten lefut 1 perc alatt makró és automatice ki is küldi az e-mailt...
Az ilyesmit még sorolhatnám, nem tudnak e-mailt kezelni, naptárat, 0 time management és elcseszett rendszerek. A te 12 óra munkádat 1000%, hogy 1 órára lehetne redukálni.
1 egész óra??? RESPECT!
Hát kétlem, mivel oktatási és továbbképzési feladatok tartóznak abba a 12 órába, továbbá mintaelemzések, ellenőrzések, laboratóriumi előkészületek, stb., a kiértékelések viszont mindig későbbre csúsznak.
Vizsgálókészüléken egy program 40-45 percet vesz igénybe, de kevesen vagyunk így 6 gépet kezelek (mikor idekerültem 2db-ot).
Előkészítem a mérést, feltöltöm vegyszerekkel, bepakolom a mintát és elindítom a programot (ez 10-15 perc), majd megyek a következő készülékhez, ha minden jól megy 20-30 percet áll a munka után a gép és indul a következő széria, ezt csinálom 9-10 órát, 2-3 órában meg egyetemistákat okítok.
Étkezés, WC a két széria között fér be, ezért is van, hogy néha 20 helyett 30-ra csúszik az állásidő. Persze ebből egy külsős annyit lát, hogy 3 óra alatt benéz 3-or és még mindig nem végeztem az ebédemmel.
Mellesleg örömmel hallom, hogy te igazi Sztahanov vagy minden területen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!