Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ünnepnapokra jár a fizetés?...

Ünnepnapokra jár a fizetés? (pl október 23. )

Figyelt kérdés

Maszek cégnél dolgozok, 8 óra minimál-ra vagyok bejelentve.

Nemtudom milyen okból, de minden egyes nap végén kapok fizetést.

Ünnepnapon mikor nem dolgozunk, arra nem kapok semmit. Mondtam a főnökömnek, hogy tudomásom szerint a bejelentett bér napi részét arra meg kéne, hogy kapjam. Jól tudom? vagy csak egy bizonyos százalékát kéne arra a napra kapnom.

2019. okt. 18. 17:50
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
26%

Neked nem jár! Bejelentve havi bérrel vagy ezért nem jár.

2012 tv. 67. Díjazás munkavégzés hiányában

(3) A munkavállalót távolléti díj illeti meg

d) óra- vagy teljesítménybérezés esetén a napi munkaidőre, ha az általános munkarend szerinti munkanapra eső munkaszüneti nap miatt csökken a teljesítendő munkaidő,

Magyarul, ha óra vagy teljesítmény bérben vagy bejelentve és a havi előírtmunkaidőd 168 óra, de nem tudsz teljesíteni a munkaszüneti nap miatt csak 168 órát, akkor köteles megadnia a 8 órát távollétidíjban. Egyéb esetben nem.

2019. okt. 19. 09:45
 32/33 anonim ***** válasza:
13%
Bocs 160 órát akart lenni.
2019. okt. 19. 09:47
 33/33 Koplárovics Béci ***** válasza:
74%

"Viszont a bejelentett bérem után, megkéne, hogy kapjam az egy napra eső fizetésemet az ünnepnapra?"

Megkapod. Hiszen kapsz minden nap 18000-et. Azaz sokkal többet kapsz, mint ami amúgy szerződés szerint járna. De nem kapsz arra a napra külön pénzt. Ha eddig minden nap dolgoztál ebben a hónapban, akkor már meg is kaptad azt is, ami 23-ára "járna".

2019. okt. 19. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!