Október 23. át bele kell számolni a havi óraszámba? Próbaidőre jár szabadság?
ebben a hónapban 168 óra az órakeret,de az ünnep miatt 160 nem? mi heti 40 órát dolgozunk.ezen a héten is 40 órára osztottak be de az ünnep miatt nem csak 32 órát kellene dolgoznom?vagyis igy 8 ora plusszom lessz. van erre paragrafus?
a másik kérdésem a próbaidő alatti szabadság számolás,nem akarok szabira menni,csak szeretném tudni h jár e,illetve kérhetem e a kifizetését év végén.
Benne vannak az ünnepek a munkaidőben. Ez alap.
Munkaidőkeret alkalmazása esetén lehetséges, hogy ünnepnapokon is kell munkát végezni, de ha munkanapra esik egy ünnepnap, akkor beleszámít a munkaidőbe.
Ezek szerint Te munkaidőkeretben dolgozol... Mert ha nem abban lennél, akkor 23-án nem szabadna munkát végezned.
Jól gondolom?
Szabadság már a munkaviszony első napjától jár. Ezt a próbaidő nem befolyásolja, csak a kiadásánál. A próbaidő alatt nem köteles szabadságot engedélyezni a munkáltató, de ettől eltérhet!
Tehát járni jár, és év végén sem fizethetik ki, mivel nem szabad, hogy maradjon belőle.
Kifizetni csak munkaviszony megszüntetéskor lehetséges, egyébként ki kell adni/ki kell venni.
Szia!Köszönöm hogy irtál
Igen 2 havi munkakeretbe vagyok heti 40 órában napi 8 óra.ez egy multi a nyitva tartás 10-21 ig van.
azért kérdeztem, mert én szóvá tettem hogy az ünnepet is bele kell számolni a munkaidőbe vagyis ha én most ledolgozom a 40 órát /ünnepnapon nem dolgozom/akkor plusz 8 órám lessz,vagyis 48 óra.és erre azt mondták hogy ez itt nem igy van.mire mondtam hogy ez törvény nem pedig bolt függő.Vagyis nincs tisztában a boltvezető a törvénnyel.
Félreértettél. :)
Klasszikus munkaidős foglalkoztatásnál a munkaidőbe beleszámít az ünnepnap, ha "hétköznapra" esik. Klasszikus foglalkoztatás a napi 8 óra hétfőtől-péntekig.
A munkaidőkeret egy más "jelenség" (jól ki van találva). Ott akkor számít bele a "keret" munkaidejébe az ünnep is, ha az ünnepnapon van munkavégzési kötelezettséged. És a hétvégék is beleszámítanak (ami a klasszikusnál nem), ha azokon a napokon kell munkát végezned, tehát azokra vagy beosztva.
Azért kérdeztem, hogy milyen munkaidőrendben dolgozol.
Akkor most már én sem értem. :)
"Keverek" ezzel a dologgal egy keveset, aztán jelentkezem...
Lehet, hogy a cég saját törvényeket gyárt? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!