Ünnepnapokra jár a fizetés? (pl október 23. )
Maszek cégnél dolgozok, 8 óra minimál-ra vagyok bejelentve.
Nemtudom milyen okból, de minden egyes nap végén kapok fizetést.
Ünnepnapon mikor nem dolgozunk, arra nem kapok semmit. Mondtam a főnökömnek, hogy tudomásom szerint a bejelentett bér napi részét arra meg kéne, hogy kapjam. Jól tudom? vagy csak egy bizonyos százalékát kéne arra a napra kapnom.
Nem lehet, hogy alkalmira vagy bejelentve? Vagy egyáltalán be sem vagy jelentve?
Meg az is lehet, hogy úgy van leosztva a havi bér napookra, hogy az is benne legyen.
"Nemtudom milyen okból, de minden egyes nap végén kapok fizetést."
Hány napot dolgozol 1 hónapban?
Sürgősen nézz utána, hogy nem egyszerűsített foglalkoztatásban (alkalmi munka) vagy-e bejelentve, havi 15 nappal, mert akkor nagy meglepetések érhetnek (és az nem pozitív lesz :-( )
"Maszek cégnél dolgozok, 8 óra minimál-ra vagyok bejelentve."
Most akkor döntsd már el hogy mit kamuzol.
Az, hogy napi 18-at kapsz, senkit nem jelent.
Havibéres vagy papíron vagy órabéres. Ennyi.
"A kérdező kommentje:
Be vagyok jelentve 8 órára"
Az egyszerűsített foglalkoztatásnál is be vagy jelentve - csak épp napi bejelentés van és nem számít "klasszikus" munkaviszonynak: nincs se szabadság, se táppénz, sőt, a TB-t is magad után kell fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!