Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ünnepnapokra jár a fizetés?...

Ünnepnapokra jár a fizetés? (pl október 23. )

Figyelt kérdés

Maszek cégnél dolgozok, 8 óra minimál-ra vagyok bejelentve.

Nemtudom milyen okból, de minden egyes nap végén kapok fizetést.

Ünnepnapon mikor nem dolgozunk, arra nem kapok semmit. Mondtam a főnökömnek, hogy tudomásom szerint a bejelentett bér napi részét arra meg kéne, hogy kapjam. Jól tudom? vagy csak egy bizonyos százalékát kéne arra a napra kapnom.

2019. okt. 18. 17:50
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
A szabadságra ami nekem 20 nap/ év (20 éves vagyok) Napokra lebontva megkaptam a Bejelentett bérem. Így gondoltam az ünnepnapokra is.
2019. okt. 18. 18:42
 22/33 anonim ***** válasza:
79%

19, papíron gbm, heti 40 óra.

A valóságban 1800/óra, napi 10 órát dolgozik. Csak ilyenkor úgy szokott szólni a megállapodás, hogy csak a ledolgozott időre jár a pénz. Nincs szabi, betegszabi, semmi. Csak papíron.

2019. okt. 18. 18:42
 23/33 A kérdező kommentje:
Ez továbbra is így van. 8 óra szakmunkás minimálbérre (195 brutto ) ra vagyok bejelentve. A gyakolatban 10 órát dolgozunk egy nap.
2019. okt. 18. 18:45
 24/33 A kérdező kommentje:
A munkaszerződésembe is nyilván ez áll. 8 óra
2019. okt. 18. 18:48
 25/33 Koplárovics Béci ***** válasza:
78%

"Arrol nem én tehetek, hogy a főnököm nem fog bejelenteni nettó 380.000-ra."

Annyira nem is... Ha kézbe odaad 380-at, plusz a bejelentett 195-re fizet még kb 40 ezret, akkor bruttó 350-re (ez kb 420 bérköltséget jelent neki, mint most) igen. Viszont a bruttó 350 az nettó 232, annyiért meg nyilván nem dolgoznál. Az adót nem csak ő csalja, hanem te is... Mivel mostmár tudsz is róla, azt sem mondhatod, hogy nem.

2019. okt. 18. 18:55
 26/33 A kérdező kommentje:
Tehát azt már tudom, hogy 33.5 % os részben adócsaló vagyok. Viszont a bejelentett bérem után, megkéne, hogy kapjam az egy napra eső fizetésemet az ünnepnapra?
2019. okt. 18. 19:22
 27/33 anonim ***** válasza:
86%

Jaj hagyjad már azt az ünnepnapot. Onnantól, hogy megállapodtatok a hivatalosan bejelentettnél egy jóval magasabb fizetésben, ez érvényes rád.

Vagy öszülsz a ledolgozott napokért járó 18 rongynak, vagy legalizálod a fizetésedet és minden hónap végén kapsz fix 230 ezret. Ez utóbbi esetben sem érdekli a kutyát sem abban a hónapban hány ünnepnap volt, nem jár rá se plusz se minusz.

Ettől függetlenül szerintem egy gyökér troll vagy, de a kérdésedre megkaptad a választ. Nem jár lókuki sem.

2019. okt. 18. 19:39
 28/33 anonim ***** válasza:
85%

Vicces vagy, kérdező...

8 órára vagy bejelentve, minimálbérre, ennél jóval többet kapsz kézbe: amikor kézhez kapod a több pénzt ("szürkén" vagy feketén), akkor valahogy nem ragaszkodsz annyira a törvényekhez - csak most, az ünnepnap közeledtével :-)

Ha jól számoltam, 22 napos hónap esetén 396 ezret kapsz kézhez - és még azt is kifizettetnéd a főnökkel, amikor nem dolgozol?

2019. okt. 18. 20:37
 29/33 anonim ***** válasza:
26%

A lényeg: Hivatalosan az ünnepnap is "fizetett" mindenhol.

Onnantól kezdve, hogy van a bérben szürke/fekete összeg, az elszámolás másképp megy.

De abban biztos lehetsz, hogy "hivatalosan" (papíron) kapsz ünnepnapra is bért (távolléti díjat).

Az más dolog, hogy feketén azt biztosan nem fizeti egyik cég sem, hogy nem dolgozol valamelyik napon.

A kérdezőt pedig ne ócsároljuk, mert attól, hogy nem ismeri a játékszabályokat "kezdőnek" számít, nem másnak.

Fogjuk vissza inkább ezt a stílust. Köszi. :)

2019. okt. 19. 05:44
 30/33 anonim ***** válasza:
64%
Egy fillér sem jár
2019. okt. 19. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!