Hogyan számoljak tört havi munkabért ha 2018. október 19-én (pénteken) kezdtem dolgozni olvad bővebben lentebb?
Figyelt kérdés
Egy műszakban napi 8 órában dolgozok hétfőtől-péntekig, szerződés szerint havibérem van (havi 450 000 ft bruttó) és az október 22-23 szabadnapok voltak, amelyből a 22-ét pótoló szombaton még az előző munkahelyemen dolgoztam.
A fizum egyébként nettó 95 000 lett és kíváncsi vagyok hogy jól fizettek-e ki.
2018. nov. 14. 20:39
1/8 anonim válasza:
Korulbelul jo.
7 napot dolgoztal. Egy honapban 20 munkanap van, ami ennek a 35%-a.
450ezer brutto az 300 ezer netto, annak a 35%-a 103 ezer.
2/8 anonim válasza:
Megnézik, hogy a teljes hónapban hány munkanap van, plusz a munkanapra eső munkaszüneti napokat. Ezután megnézik, hogy a munkaviszonyod kezdetétől ezekből mennyi volt. A kettő hányadosával szorozzák a havibéredet.
3/8 anonim válasza:
Szerintem a bruttód 450000 * (8/23). Ennek a 66,5%-át kapod meg. Nekem 104087 jött ki.
5/8 anonim válasza:
"Egy műszakban napi 8 órában dolgozok hétfőtől-péntekig"
6/8 anonim válasza:
Jól fizettek.
Munkabér csak a munkanapokra jár, amiből neked ezen a helyen összesen 7 volt, nincs jelentősége a 22-i munkanap-áthelyezésnek. Októberben összesen 22 munkanap volt, tehát a törthavi béredet a következő módon számolták ki:
450.000/22*7=143.182, aminek a nettója (66,5%): 95.216 Ft.
7/8 anonim válasza:
Nos igen, a munkáltató dönti el, hogy munkaszüneti napra számfejt-e bért havibér esetén, itt elmagyarázzák: [link] Így valószínűleg az utolsó válaszoló módszerét alkalmazzák a munkahelyeden, vagyis hogy nem. Nekem az előző munkahelyemen számfejtettek bért munkaszüneti napra is, így végeredményben többet kaptam tört hónapra.
8/8 A kérdező kommentje:
Szóval pontot téve a kérdés végére kérdeztem a Finance-t és az esetemben az ünnepnap hivatalosan nem számított bele a tört hónapom bérszámításába. Ezentúl a többi hónapban mivel már nem tört hónapok lesznek teljes havi bért fogok kapni.
2018. nov. 27. 21:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!