Autós oktatók, iskolavezetők jól keresnek? El lehet belőle lenni?
Nem az ország legnagyobb autós iskolájánál, hanem gondolok itt a “halandó” vidéki városi oktatókra, iskolavezetőkre. Szeretitek a szakmátokat?
Gondolkodom rajta hogy idén vagy jövőre beadom oktatói képzésre és ez irányba megyek tovább.
Elméleti oktatásból elhiszem... Azt a sok tananyagot lenyomni 30-40 tanulónak legkevesebb max. 1-2 hét alatt lehet és akkor még nem vezettek. De szerintem ez "ki fog halni" az online végezhető tananyaggal szemben, tekintettel arra, hogy a most 20-30-40-es generáció nem annyira idegenkedik ennek a használatától, mint az idősebbek.
Inkább a gyakorlati része érdekelne. Pesten van vezetési óra 3500-tól 5-6000-es óradíjig. Ebből nyilván leszed valamennyit az iskola, van üzemanyagköltség, amortizálódik a jármű (ha saját az autó akkor ez főleg baj), az órabér azért nem rossz, vagy rosszul látom? Vannak olyan sulik, ahol alvállalkozó az oktató és 4-5000 forintot simán megkeres óránként (ha papíron nem is, de "feketén" tuti, karton nélkül, stb).
Az oktatást végző diákonként keres 20e-et, a vezetést oktató meg 120e-től felfele.
Havonta csak 1 csoporttal számolva 400eFt és 2,4mFt, de nem lehetsz oktató, ha az emelt szintű vizsgán 2 hibapontnál többet kaptál, ezt úgy képzeld el, hogy 2,4-er annyi kérdést kell megválaszolni azonos időintervallum alatt.
Szerintem nem valami nagy elvárás, nekem a sima hibátlan lett és 5 perc alatt végeztem vele, nagyon siettem, már karcolt a természet hívó szava :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!