Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségivel jobb munkám...

Érettségivel jobb munkám lenne? 🤔 Többet keresnék mint most? Vagy az érettségi már nem ér semmit?

Figyelt kérdés

Megbuktam szlovák nyelvből, de sikeresen letettem a pótvizsgát. Van középiskolai érettségi nélküli végzettségem, adminisztráció a szakmám. 25. lesz az érettségi pótvizsgám, mert az érettségit is elcsesztem. Járok be iskolába minden nap 2 órára tanításra. Dolgozom mint állandó munkás. TV csomagolok. 700€ havi fizetés. Többiek kapnak 600-650€ ami nagyon meglepő. Nagyon szigorúan vesznek itt mindent. Munkában elintéztem a főnökömmel, hogy 25. szeretnék szabadot kivenni.

Szerintetek ha sikerül az érettségim jobb munkám lehetne jobb fizetéssel? Mint pl 800€? Mert ki szeretném használni az érettségit ha már egyszer meg lesz.

Mi a ti véleményetek?

2019. szept. 12. 10:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Magában semmit nem ér
2019. szept. 12. 10:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Semmivel sem fogsz többet keresni, önmagában semmit nem ér az érettségi.

Inkább örülj neki, hogy Te többet kapsz, mint a többiek.

2019. szept. 12. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudjuk, hogy Szlovákiában mennyit ér az érettségi? Kb annyit mint itthon, belépő a jobb szakmához, egyetemhez.

Miért nem tanulsz valami értelmes szakmát, amiből meg is lehet élni? A villanyszerelő, festő... stb gondolom ott is hiányzik,vagy jó pár évig még maradsz TV ket csomagolni éhbérért?

2019. szept. 12. 11:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Csak tudjátok ha már meg lesz az érettségim akkor valamire szeretném vinni is
2019. szept. 12. 12:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

De az érettségivel önmagában nem mégy semmire. Azt mondod van adminisztrációs szakmád, de egy korábbi kérdésedben kifejtetted, hogy az nem érdekel mást akarsz csinálni. Át kell gondolnod, hogy mit csinálnál szívesen, mivel foglalkoznál életed nagy részében.

Kénytelen leszel továbbtanulni, mert úgy fogod valamire vinni. Az érettségi ehhez a kulcs, hogy jobb képzésekre bejuthass, jobb szakmákat tanulj,de önmagában csak annyit bizonyít, hogy vagy olyan okos, mint az átlag. Legyen valami plusz, amihez értesz, ami kiemel a tömegből.

2019. szept. 12. 12:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Érettségi nélkül ennél jövedelmezőbb állásra nem számítanék a helyedben. Viszont ha megvan akkor el lehet gondolkozni hogy merre tovább. “Jó pap holtig tanul.”
2019. szept. 13. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!