A nők átlagosan kevesebbet keresnek mint a férfiak. Ez tény. De azonos munkakörben is?
Tehát egy programozó (12% nő), gépészmérnök (6% nő), kohómérnök (22% nő), vagy bánya és geotechnikai mérnök (ebből is kevesebb a nő, mint a férfi) is kevesebbet keres, mint az azonos pozicióban dolgozó férfi?
Az nyílvánvaló, hogy minden férfi és nő aki bértábláról kapja a fizetését, nem a versenyszfrérában dolgozok, azok ugyanannyit visznek haza...
Nem lehet, hogy átlagosan azért keresnek kevesebbet a nők, mert a versenyszfrérában kevésbé értékes diplomákkal rendelkeznek?
A végzett biomérnökök 67 százaléka nő, a végzett élelmiszermérnökök68 százaléka nő...
A végzett szabad bölcsészek 73 százaléka nő, a végzett szociális munkások 80 százaléka nő...
A végzett HR-esek 83 százaléka nő.
Valamint a nem diplomások között, vajon mennyi a női pénztáros és mennyi a női kukás?
Mert szerintem előbbi kevesebbet keres és sokkal több a nő, utóbbi többet és sokkal több a férfi.
A női modellek többet keresnek, mint a férfiak. Ez miért van vajon?
Azt is jó lenne tudni, hogy az útépítő munkások és bányászok között hogy keresnek a nők... Már ha vannak ilyenek egyáltalán.
A nők általában is kevésbé konfrontatívak, (itt most jó értelemben) agresszívek. A bértárgyaláskor is kevésbé csapnak oda az asztalra, kevésbé állnak ki magukért, nem tudnak olyan jól alkudozni, inkább a kevesebbre, de biztosabbra mennek.
A két nem eltérő természete miatt alakul ki ez a különbség.
Amit leírtál krédező szerintem is nagy szelete a statisztikának (én egyébként nő vagyok).
A versenyszférához még annyit hogy a nők valóban kevésbé agresszívek a bértárgyalásnál ahogy előttem írták. Nem feltétlen váltanak olyan sokat, márcsak a gyerekvállalás miatt sem. Én az elmúlt vekben sokat váltottam, szépen nőtt is a fizum, de most megállapodtam egy nyugisabb munkahelyen mert gyereket szeretnénk.
Ha férfi lennék (vagy ha nem akarnánk gyereket), most kb 30%-al többet kereshetnék, ha nem a nyugis és kiszámítható munkakör lenne a fontos számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!