Ha órákkal korábban berendelnek a melóhelyre és hiába akkor nem illenék kifizetni a plusz időt?
Mi van akkor ha munka után csörög a mobil hogy extra feladat jött és másnap a szokott kezdéshez képest 3 órával hamarabb menjek be.
Oké bemegyek. Amikor méár ott vagyok kiderül hogy extra meló lefújva nem lesz, de persze szólni már csesztek hiogy ne menjek be.
3 óra dekkolás üresben.
Elszámoláskor kiderül ki se fizetik.
Nem illenék ezt kifizetni ha már berángattak? Hogy hiába mentem az nem az én hibám, ők hívtak én mentem. A munkaszervezés nem az én dolgom.
Nem kéne ezt is kifizetni?
"Mi van akkor ha munka után csörög a mobil hogy extra feladat jött és másnap a szokott kezdéshez képest 3 órával hamarabb menjek be."
Ilyen szituációban 2 reakciót adnék:
A, hangosan kiröhögöm és megkérdezem tőle, hogy normális e?!
B, Szó nélkül kinyomom a telefont. Hülyeségekre nincs időm.
Természetesen ki kellene fizetniük.
Ennyit a munkáltatódról.
Én csak akkor megyek be "hívásra", ha SMS-ben is megerősíti a főnök a berendelést, nehogy letagadja.
Munka törvénykönyve:
"67. Díjazás munkavégzés hiányában
146. § (1) A munkavállalót, ha a munkáltató foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget (állásidő) - az elháríthatatlan külső okot kivéve - alapbér illeti meg."
Elháríthatatlan külső ok például, hogy ég a gyár.
", nehogy letagadja."
Itt szó nincs letagadásról nem tagadnak semmit csak ép nem fizették ki és nem is fogják.
A választ már többször megkaptad: Ki kell, hogy fizessék jogszabályilag.
Van még kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!