Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetés miatti baráti feszültség?

Fizetés miatti baráti feszültség?

Figyelt kérdés
Következő jelenséggel találkozom egyre gyakrabban. 24 éves vagyok, fél éve dolgozom lassan fogorvosként, közel 1 millió forintot keresek. Van sok régi barátom, akik szintén most kezdtek dolgozni, vagy már dolgoznak évek óta pl. mérnökként, jogászként. Amikor baráti társaságban előjön ez a téma, kifejezetten feszültség keletkezik, leginkább irányomba nézve. Pedig nem szoktam hencegni ezzel, ha kérdezik elmondom, de olyan is van, hoghy kevesebbet mondok. Egy villamosmérnök, gimnáziumi osztálytársam, akivel elég jóban voltam, talán emiatt, talán nem, de egyszer összekaptunk ezen, és azóta nem igazán felhőtlen a kapcsolatunk. Hasonló körökben dolgozó ismerőseimmel iylet sosem tapasztaltam. Kinek volt, van ehhez hasonló tapasztalata? Megoldás?

2019. okt. 9. 15:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondd azt, hogy nem szeretnél róla beszélni, ennyi.
2019. okt. 9. 15:57
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
Koptatni kell , aki nyíltan irígy az beleavatkozik mindenbe amihez nics köze csak gondokat okoz . Sok tapasztalat sok embertől .....
2019. okt. 9. 16:04
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Szoftverfejlesztőként több mint egymilliót keresek, de érdekes módon nem tapasztalom, amit írsz. Mondjuk az is tény, hogy nem szoktunk egymás fizetésére rákérdezni így konkrétan. De mindenki be tudja lőni, hogy míg én évente többször utazom más kontinensre és tök új Mercivel járok, addig ő jó, ha Olaszországba eljut a szezon vége után, és BKV-busszal érkezik.

Azt elárulod, hogy hol dolgozol? Van kezdő fogorvos ismerősöm és a harmadát viszi haza.

2019. okt. 9. 16:30
 4/19 anonim ***** válasza:
18%
Ugyanez a sztori, barataim mind orvosit vegeztek netto egy millat keresnek snek 24-26 evesen ezzel azemben en hidegburkolo vagyok 2,5-3milla netto bevetellel 19 eves vállalkozóként en tovabbleptem rajta nem törődok vele hogy sikertelenebbek szegenyebbek nálam
2019. okt. 9. 16:36
 5/19 anonim ***** válasza:
70%

> barataim mind orvosit vegeztek netto egy millat keresnek snek 24-26 evesen

Ez tök hihető, mert az orvosi 6 év, plusz 3-6 a rezidensképzés. Ergo ha valaki 18 évesen kezdi, akkor is legkorábban 27 évesen tud elkezdeni önállóan praktizálni, és még akkor is csak háziorvos. Máskor olyan területről hazudj, amit ismersz is.

2019. okt. 9. 16:59
 6/19 anonim ***** válasza:
28%
En nem hazudok, a kérdező is 24 fel eve dolgozik es nettó egy milliot keres, akkor az en ismerőseim miert nem kereshetnek ennyit?
2019. okt. 9. 17:05
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Fura, a baráti társaságomban nem szoktunk konkrétan rákérdezni, hogy ki mennyit keres. Valakiről - főleg ha az illető vállalkozó - fogalmam sincs, mennyi bevétele van, még nagyságrendileg sem.
2019. okt. 9. 17:26
 8/19 anonim ***** válasza:
80%
Havi félmilla felett a helyes valasz: nem panaszkodom.
2019. okt. 9. 17:37
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
#8 ezek szerint ha a bűvös határszám alatt vagyok még egy kicsivel akkor nyugodtan panaszkodhatok? :)
2019. okt. 9. 18:00
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Felőlem fölötte is. De én konkrét számot csak alatta mondtam, azóta leszoktam róla.
2019. okt. 9. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!