Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg igaz, hogyha nincs...

Tényleg igaz, hogyha nincs kint külföldön ismerősöm, akkor öngyilkosság kimenni dolgozni, ha nem beszélem perfekt a nyelvet? Milyen szintű nyelvtudás kell kinti munkavállaláshoz?

Figyelt kérdés
Angolból van egy nagy nehezen összeszedett B2-es papírom (amit már felejtettem) és semmilyen külföldi ismerősöm nincs. A diplomamunkámat már 1,5 éve képtelen vagyok megírni és lehetséges, hogy soha nem lesz emiatt diplomám emiatt pedig itthon semmi lehetőségem nem lesz dolgozni, mert fizikálisan is gyenge vagyok és diploma hiányában semmi szakmám nincs. Az egyetlen út a külföldi munkavállalás, csak ahogy említettem se ismerős, se nyelvtudás. Vagy egy gyenge B1-el már belefoghatok minden-mindegy alapon ha már a puszta létezésem a tét? Mit tudnátok nekem javasolni, mert félek, hogy hajléktalan leszek?😢

2019. okt. 4. 18:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted szaktudás nélkül külföldön felvesznek agysebésznek, csak itthon nem? Külföldön is csak fizikai melóra vesznek fel, ha nincs szaktudásod, és azt írod, hogy gyenge vagy, ergó nem akarsz/tudsz fizikai munkát végezni. Akkor külföldön sem fogsz melót kapni, ezért felesleges kimenni.
2019. okt. 4. 18:42
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem beszélsz jól, akkor csak fizikai munkát fogsz kapni.
2019. okt. 4. 18:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

"A diplomamunkámat már 1,5 éve képtelen vagyok megírni "

- de miért? Miért?? Milyen szak? Mi a téma? Nem tudsz segítséget kérni?? Szedd össze magad! Így wc takarítás a maximum, amit elérhetsz, és itthon se sokkal többet

2019. okt. 4. 18:45
 4/15 anonim ***** válasza:
96%

Nyelvtudás nélkül is tudsz kint mosogatni, háromszor annyit kapsz mint itthon, cserébe ötször annyi a kinti lakhatás, tehát semmit nem nyersz.

Szedd össze magad, fejezd be az iskolát, aztán keress munkát itthon. Megjegyzem szépen meg lehet élni már itthon is diploma nélkül is.

2019. okt. 4. 18:47
 5/15 anonim ***** válasza:
17%
Kivéve, ha szállodába megy mosogatni, ahol kap ingyen szállást és ellátást.
2019. okt. 4. 18:47
 6/15 anonim ***** válasza:
96%

Nézzük a tényeket:

- nem beszélsz semmilyen nyelvet

- képtelen vagy önállóan gondolkodni (ennél több nem kell egy szakdogához)

- alkalmatlan vagy a fizikai munkára

- lusta vagy

Melyik munkaadó nem kapkod egy ilyen emberért? Akár itthon, akár külföldön.

Jó lenne már felfogni, hogy kint sem osztják ingyen a milliókat. Vagy olyan munkát kell elvállalni, ami a kintieknek büdös (de ugye az neked is az, ahogy írod), vagy olyanhoz kell érteni, amihez ott kevesen (te meg semmihez sem értek).

Szóval ha csak nem indul Britain's got looser vetélkedő, akkor neked ott sem terem sok babér.

Tanulj itthon vmi szakmát.

2019. okt. 4. 21:00
 7/15 A kérdező kommentje:

"Vagy olyan munkát kell elvállalni, ami a kintieknek büdös (de ugye az neked is az, ahogy írod)"

Idéznék kérlek, hogy hol írtam azt, hogy büdös a munka? Azt írtam, hogy nehéz fizikai munkát nem tudok végezni, de a raktáros/pakolásos munkától kezdve a mosogatáson át a takarításig mindent tudok végezni.

"Tanulj itthon vmi szakmát."

Az megint 3 év. Addig ki fog eltartani és miből fogok élni felnőtt esti képzés (25 elmúltam) mellett?

2019. okt. 4. 21:05
 8/15 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező ne a 6ossal vitatkozz (egyébként egyetértek vele), hanem arra válaszolj amit többen is kérdeztek: milyen munkát tudnál csinálni külföldön amihez nem kell jó nyelvtudás és min. jó fizikum? Mosogatás? takarítás? Miért is téged vennének fel a 100 másik jelentkező helyett? Tányleg érdemes külföldön mosogatni/takarítani ahelyett, hogy befejeznéd a szakdolgozatot és diplomával megpróbálnál elhelyezkedni itthon és normális munkatapasztalatot szerezni?
2019. okt. 4. 21:18
 9/15 anonim ***** válasza:
93%
Az egész kérdésed azt bizonyítja, hogy büdös a munka: a fizikaihoz gyenge vagy, a szellemihez meg lusta.
2019. okt. 4. 21:42
 10/15 anonim ***** válasza:
na meg azért tegyük hozzá, hogy amikor majd 13-14 órát állsz és mosogatsz, rájössz, hogy semmivel nem könnyebb, mint mondjuk lapátolni az építőiparban 8 órákat :D
2019. okt. 7. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!