Izgultatok az első állásotok elkezdésén?
Most az első, vagy az első komolyabban vehető?
Mert az első egy sima gyakorlati hely volt egyetem alatt.
Meg volt beszélve a főnökkel egy időpont, odamentem, elmondta nagyjából mi lesz a feladatom, mikorra kell járni, mit vár el amíg itt vagyok, aztán 2 percben bemutatott a szobában levő többi embernek. Utána már egyéni beszélgetéseken tudtunk meg többet egymásról. Nem éreztem semmi kockázatát a dolognak, mivel csak egy nyári gyakorlati hely volt (bár fizetést kaptam érte), nem volt semmi kockázat benne, max. az hogy ha nagyon nem jön be, akkor otthagyom és keresek mást. De ezt a többiek is tudták, mindenki így is állt hozzám, hogy két hónapig ott vagyok, aztán csá. Ebben nem volt semmi extra, ez volt a munkahelyi óvoda. De alapvetően a többi se nagyon különbözik ettől, csak ha ilyet már csináltál, akkor látod, hogy ott is csak emberek vannak, hogyan megy a napmintnap egy munkahelyen.
Az első komolyabb helyen amiért már saját magam küzdöttem meg, ott előbb egy képzésen kellett részt vennünk a többiekkel, ami olyan volt mintha iskolába járnál, szóval a végére már mindenki ismerte nagyjából a másikat.
Amikor ezt otthagytam és új helyre mentem, ott megintcsak az első variációhoz volt hasonló, előbb elbeszélgettem a főnökkel, miután felvettek, a főnök bemutatott az ottlevőknek, a többi meg már alakult.
Mondjuk tanács annyi lehet, hogy mikor odamész, ne azzal kezdd a többieknél, hogy te hülye hájpacni, húzd el a s.gged az asztalomról :P Ugyanúgy mint amikor új emberrel ismerkedsz meg, a többi meg már alakul. Az alap bemutatást a közvetlen munkakörnyezeteddel alapesetben elvégzi a főnök, ez az ő dolga, a többi meg már rajtad áll. Tartsd nyitva a szemed, ne mondj el mindent magadról mindenkinek már kezdetben és a többi. Majd pár hónap alatt kiismersz ott mindenkit, hogy ki a kifúrós áskálódó kva, ki a jóindulatú magánakvaló munkaállat aki csak azzal foglalkozik ami a dolga, ki a hülye hisztis, rinyáló Mancika és a többi, akik általában vannak minden munkahelyen. Attól függően dönthetsz aztán, hogy kivel mit osztasz meg bővebben magadról, vagy kiket próbálsz elkerülni.
"Persze senkinek nem emlékeztem a nevére."
Lol, sztem ezzel mindenki így van!
De ne félj, még lehet, hogy ők se emlékeznek, csak úgy hívnak egy ideig, hogy "az az új hülye az izééknél"
Vagy beceneveket adnak neked a neved hangzása alapján.
Pedig nekik csak EGY nevet kéne megjegyezniük.
És mégis, általában én se jegyzem meg az újakat, vagy akinek bemutatnak, csak miután már többször kapcsolatba kerültünk.
Ez normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!