Ezt a "versenyképes bérezés" kifejezést mikor szüntetik meg?
Nekem, meg szerintem a legtöbb embernek feláll a szőr a hátán, amikor azt olvassa egy álláshirdetésben,hogy "versenyképes bérezés".Ezt kvázi minden hirdetésbe beleírják, akár pénzügyi menedzsert, akár betanított munkást keresnek.
Számomra, ha valami versenyképes, az nem azt jelenti,hogy a sor végén kullogót akarom legyőzni, hanem a bajnokot akarom felülmúlni.
Azaz,egy adott városban van egy cég, ami köztudott,hogy jól fizet.Nagyjából tudható,hogy mennyit kap ott XXX diplomával rendelkező.
Ha egy cég, képes erre rálicitálni, az versenyképes.
De, ha egy cég 30 százalékkal kevesebbet fizet, mint a "dobogósok", az versenyképtelen.
Ha, meg egy adott régióban, nincs vagy csak alig van különbség a különböző cégeknél az azonos pozíciók bérezése között, az bizony megérne egy kivizsgálást kartellgyanúra alapozva.
A kartellezés, különösen vidéken jellemző, ezért is olyan a vidéki munkaerőpiac, mintha nem létezne a szabad verseny.
Ez olyan, mint a női tulajdonos és a nem dohányzó az autóknál...
Felesleges ezen rugózni.
Te vagy a 2 vs. 3 diplomás kérdező?
"Számomra, ha valami versenyképes, az nem azt jelenti,hogy a sor végén kullogót akarom legyőzni, hanem a bajnokot akarom felülmúlni."
Az értem, hogy a bajnokot akarod legyűrni, de senki(!!!) sem úgy kezdi, hogy elindul egy versenyen és bajnok lesz. Azt bizonyítani is kell(ene), hogy tényleg az vagy. Nos, ez általában nem szokott sikerülni. Pedig semmilyen bajnoki cím sincs "ingyen".
Sajnos a kilencesnek igaza van.
Amúgy a "versenyképes" azt jelentené, hogy a mezőnyben van. Nem a legrosszabb, hanem legalább a középmezőny. És persze ezt idővel tartja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!