Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme a saját béremet a...

Van értelme a saját béremet a mindenkori minimálbérhez hasonlítgatni? Hogy hányszorosát keresem ahogy múlnak az évek?

Figyelt kérdés

Gazd szakember előadása ezer dologról beszélt, ami itt a lényeg: hogyan állapítom meg a bérem munkaerőpiaci pozícióját, a képviselt bérszintet? Sok módszer van az egyik: vessem össze a bérem a mindenkori minimálbérrel, és nézzem meg hányszorosát keresem ahogy múlnak az évek. Mivel állítólagosan hatalmas bérrobbanás van és egekben az átlagbérek így a szorzónak is emelkednie kell.

Na kérem.

2014ben az akkori minbér 1,9x kerestem.

2016ban már csak 1,75x

2019ben már csak 1,3x

Az ok evidens: a minimál évről évre nő, az én bérem semmit nem nő, így a szorzó csökken.

Akkor mit árul el ez a hasonlítgatás?

2019. szept. 19. 13:06
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem keresel mást, ha kevés itt a fizu?
2019. szept. 21. 11:38
 32/50 A kérdező kommentje:

"De miért nem keresel mást, ha kevés itt a fizu?"

És hova kellek én? HM??? HOva? utcát söpörni? Kösz oda nem megyek... Akkor maradok itt életem végéig.

2019. szept. 21. 12:40
 33/50 A kérdező kommentje:

"Három oldal óta itt bizonygatod, hogy egy semmihez se értő gyökér vagy. "

erre meg újra az amit már leírtam. Ha ez így van akkor OKÉ így van-de akkor kérdésem: mit keresek 10+ éve egy diplomás munkakörben? Hm?

Hát egy semmihez se értő gyökeret uygan miért tartanak 10+ éve? hogyhogy nem rúgtak ki az első héten? Hm?

Nem lehet hogy azért 3 egyetem elvégzése után csak értek valamihez? Hm?

Most lehet játszani a mű értetlenkedést hogy 3 egyetem?? Igen, annyi.

2019. szept. 21. 12:43
 34/50 anonim ***** válasza:
Nincs értelme de kerdezned sincs értelme
2019. szept. 21. 13:22
 35/50 anonim ***** válasza:

"Ha ez így van akkor OKÉ így van-de akkor kérdésem: mit keresek 10+ éve egy diplomás munkakörben? Hm?"

Hogy OLCSÓ

2019. szept. 21. 14:06
 36/50 A kérdező kommentje:

"Hogy OLCSÓ"

És az hogy lehet hogy ha én ma felállok egy hét múlva 10 másik ember lenne a helyemre lehet még ennyiért se??

És akkor hogy vannak a szólamok hogy "200 alatt fel se kelek"?

2019. szept. 21. 14:34
 37/50 anonim ***** válasza:

"És az hogy lehet hogy ha én ma felállok egy hét múlva 10 másik ember lenne a helyemre lehet még ennyiért se??"

Mert van még egy rakás olyan ostoba ember, mint te. És akkor?

Én pl tényleg nem. De nem 200, hanem 400 alatt nem mozdulok meg.

2019. szept. 21. 14:37
 38/50 A kérdező kommentje:

" De nem 200, hanem 400 alatt nem mozdulok meg."

Jó persze én meg a pápa vagyok. Van olyan ismerősöm aki ezt a dumát nyomta aztán kiderült nem a nettója még a bruttója sincs meg 200...

messziről jött ember azt mond...

2019. szept. 21. 14:40
 39/50 A kérdező kommentje:
De tudom te, te aztán a kivétel vagy. Világos. El se kezdd.
2019. szept. 21. 14:41
 40/50 anonim ***** válasza:
Nyilván nem hiszed el, de pont leszarom. Dentebb már megírtam, hova vezetett az én stratégiám, meg hova a tied.
2019. szept. 21. 14:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!